Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tarka karalábéleves húsgombóccal recept

Tarka karalábéleves húsgombóccal recept

Elkészítési idő 45 perc

Kalória 475 kcal

A Tarka karalábéleves húsgombóccal hozzávalói:
1 nagyobb vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 karalábé néhány zsenge levelével
2 sárgarépa

őrölt bors
1,5 l szűrt húsleves
1 kisebb burgonya

A húsgombóchoz:
1 zsemle
15-20 dkg borjúhús
1 tojás
1 csokor petrezselyem
2-3 evőkanál zsemlemorzsa


A Tarka karalábéleves húsgombóccal elkészítési módja:
A meghámozott, finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a gombóchoz. A többire a megtisztított és cikkekre vágott karalábét, és az alaposan megmosott, felkockázott sárgarépát rádobjuk. Egy kevés sóval, borssal ízesítjük, néhány percig kevergetve pirítjuk, majd a levessel felengedjük, és lassú tűzön főzni kezdjük. Közben a gombóchoz a felszeletelt zsemlét egy kevés vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a darált hússal, a félretett hagymával, apróra vágott petrezselyemmel, a felvert tojással, és annyi zsemlemorzsával, hogy jól formázható legyen, alaposan összedolgozzuk. Amikor a karalábé és a répa már majdnem puha, a megtisztított, kockákra vágott burgonyát is a levesbe tesszük. A húsgombóc masszájából vizes kézzel gombócokat formálunk, majd ha már a burgonya félig megpuhult, a forrásban lévő levesbe főzzük. Forrón, a jól megmosott, apróra vágott karalábélevelekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tarka karalábéleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook