Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Szudáni padlizsánkrém recept

Szudáni padlizsánkrém recept

Elkészítési idő 25 perc

A Szudáni padlizsánkrém hozzávalói:
2 db padlizsán
2 db hagyma (Közepes)
olaj
1-2 paradicsom
2 gerezd foghagyma
1 nagy ek mogyoróvaj
fél citrom leve (ízlés szerint)
Füszerek:bors, só, cumin ( Római kömény)


A Szudáni padlizsánkrém elkészítési módja:
A padlizsánt megpucolom, felkarikázom, forró olajban világosra sütöm. Szűrőlapáttal kiszedem és összetöröm. Közben az apróra vágott hagymát üvegesre pirítom. A paradicsomot és a fokhagymát össze turmixolom és ráöntöm a hagymára. 1-2 percig kevergetem. Beleteszem az összetört padlizsánt, fűszerezem. 1-2 perc múlva a mogyoróvajat, citromlevet is hozzáadom. Elzárás ellőt belerakom a cumint.

A cuminak (római köménynek) akkor érződik jól az íze, ha nem főzzük.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A szudáni padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook