Szerinted normális-e fórumokon vadidegenekkel társalogni? (beszélgetés)
Nem tudom,nekem könnyebb idegenekkel megbeszélni dolgokat.
Volt olyan magánéleti gondom, amikor a részletekbe nem avattam be csak a testvéremet,de a kolléganőim közül is csak pár tudta nagy vonalakban.
Nagyobb családban pedig van,aki a mai napig nem tudja mi történt...
Valahogy itt ,ismeretlenül könnyebb megnyílnom, mert nem vagyok egy beszédes, nyitott típus.
Sőt nagyon idegesít, ha valaki kitálalja,kikiabálja a legbensőbb ,intim dolgait...
A fórum más!
Hála Istennek,nagyon kevés "beszólogatóssal" találkoztam a Hoxán..
Ezért is szeretek itt lenni..
Miért ne lenne normális???
Amúgyis mindenki idegen az első napon:DDD
Bennem fel s4em merült,hogy nem normális!:)
Én az ismerkedés minden formáját szeretem,a személyest éppen úgy,mint az "arctalant"!
Arról nem is beszélve,hogy akit ismersz(szomszéd,barát,rokon...stb),annak sokszor már előre tudod a válaszát,a reakcióját egy dologgal kapcsolatban.Itt azért még tudnak meglepetéseket okozni az emberek!:)
normális
a szomszédaimmal is szoktam,mondjuk nem sokat:D
nos, lassuk csak: egyik szomszed meg epitkezik, szokoevente egyszer latom, azt sem tudom, hogy hivjak.
Masik szomszed egy tunderi 23 eves srac, nem problemas eset, hagyja, hogy parkoljunk a telken, ha vendeg jon hozzank, meg hazahozza a macskat, ha elkoborol :) Viszont nem hiszem, hogy alkalmas vitapartner lenne pl. a menstruacios problemak kitargyalasara :D
Komolyra forditva a szot: a barati tarsasagom az elmult evekben szanaszet spriccelt a kontinens minden tajara, ugyhogy meg veluk is neten tartom a kapcsolatot. Masreszt egy 300.000 felhasznalot szamlalo (najo, valojaban joval kevesebb, aki aktiv, de akkor is) portalon nagyobb valoszinuseggel talalsz olyan embert, aki jaratos a problemadban, es tud segiteni, valamint hasonlo az erdeklodesi korotok, igy jol eltarsalogtok.
A harmadik ok meg, hogy a forum "praktikus". Itt megtehetem, hogy ket kajakavaras kozt irok par sort, vagy 5 percet pihentetem a kezem vasalas kozben, es kozben elolvasom, mi ujsag, nem vagyok a gephez kotve, ugralhatok fel-le szabadon. A szomszeddal ezt aligha tehetem meg :)
Summa summarum, semmi koze az anonimitashoz. Az en esetemben legalabbis, no.
Én beszélgetek,átjárunk egymáshoz a szomszédaimmal!Segítünk egymásnak túlélni a nehéz helyzeteket,vagy bármiben számíthatunk egymásra!Az egyikkel közös programokat csinálunk,pedig már 54 éves(nő)!Én soha nem megyek el úgy előttük,hogy ne kérdezném meg,kell-e valami a boltból,vagy jól van-e,stb...Én nagyon közvetlen ember vagyok,jók a kapcsolataim az emberekkel!:-)
Hogy a kérdésedre is válaszoljak,ezer oka van amiért az emberek itt beszélik meg a mindennapi problémáikat:-sok ember nem nyílik meg a való életben,bizalmatlan,így arc,név,és következmények(pletyka) nélkül könnyebb kitárulkozni!Szerintem már sokan vagyunk itt úgy,hogy nem idegenként tekintünk egy-egy emberre,hanem barátként,és nem csak virtuálisan,hanem élőben is találkozgatunk,telefonon tartjuk a kapcsolatot,stb....:)))
ha elmondanám a szomszéd néniket a gondjaimat, az egész falu tudná másnapra:)
Ez olyan nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek...
De a jónapot nem marad el:)
Gondolom itt nem konkrétan a szomszédra van kihegyezve a téma,hanem az lenne a kérdés,hogy miért könnyebb egy fórumon megbeszélni a problémákat stb,mint személyesen egy másik embertársunkkal(?)
Több szempontból is jó a fórumozás.
Van olyan kérdés(em) amire pl. a szomszéd lehet nem tudná a választ vagy nem szívesen beszélne róla.
Itt meg mindenki ahhoz a témához szól hozzá,amihez kedve van esetlegesen ért is hozzá.
De a személyes kapcsolat igencsak fontos!
További ajánlott fórumok:
- Mi alapján szimpatikus nektek valaki például itt a fórumokon?
- A jelenlétemben leszólított egy vadidegen nőt
- A fórumokon miért tegezik egymást az emberek?
- Miért van mindig vitatkozás a fórumokon?
- A hoxán és egyéb fórumokon, miért nézik mumusnak az embert, ha egy zárt klubba szeretne jelentkezni?
- Apa és kislánya kapcsolat, nem tudom, hogy normális-e?