Szerinted mi az emberi lét értelme? Véletlen-e (beszélgetés)
Tudom, hogy mindig ezzel nyugtatod magad.
Dehát ha neked elég ez a sebesség, akkor lelked rajta :)
Ugyanmár:) Apró részlet Newton felfedezése.
És még ez az apró felfedezés sem tévút. Látod ezért van fényévekre a valóságtól a tudomány, bizonyos területeken. Nincsenek eszközei, ezért kénytelen kivárni, mire lesz neki. Addig nem hihet benne, mert akkor el kellene engednie a korlátját:)
Mire a tudomány utoléri a valóságra adott válaszokat, addigra már elévült is lesz :)
De majd akkor végre te is hihetsz benne. :) Mások meg addig élvezik a felismerések adta lehetőségeket :)))
A valódi választ minden értelmes kérdésre a Tudomány fogja megadni.
Persze a "miért, mi célból?" nem minden esetben értelmes kérdés.
Aztán ha meglesz a válasz,akkor már tudományosnak számít majd nem is ezós'nak.
:))))
Az ősrobbanás előtti azt megindító folyamatok tényleg elég fehér foltok még. Az élet első formáinak megjelenésének mikéntjét sem ismerjük pontosan.
Persze ez nem jelenti azt hogy soha nem is fogjuk tudni. A tudomány fejlődik.
Hogy hogyan kezdődött. Mi volt az ősrobbanás előtt.
De most csak egyet mondtam.
Ha ezzel foglalkozol, akkor tudnod kellene, hogy mennyi mindenre nincs még meg a válasz.
Sok sok mindenre.
"Néha még ez is kevés ahhoz hogy bonyolult dolgokról megállapíthassuk hogy lehet-e véletlen. Számolni kell. Valószínűséget"
Mutasd.
Mivel te akartál számolgatni, mutasd a te számításodat, mert csak kijelentessz de még semmit nem bizonyítottál. Ez csak szöveg. Háttér nélkül.
Mindig a másikr próbálod hárítani, amihez te ragaszkodsz, de sosem teszed meg.
Akkor inkább nézz utána, hátha megtalálod egy tanulmányban. A következtetés ugyebár csak anekdóta.
Felületes követekztetésekre jutottál.
A természetes kiválasztódás nem egyszerűen csak véletlenek sorozata. Valójában a véletlenszerű változások, nem véletleszerű kiválogatódása. A szűrő a környezet.
Ha már kőről beszéltünk...hasonló ahhoz ahogy a kavicsot osztályozzák rostával. Az apró kavicsok átesnek a rosta lyukán, a nagyobb kövek fennmaradnak. Nem kell hogy kézzel szétválogassuk. Valahogy hasonlóan működik az evolúció is. A rosta a környezet, a kavicsok az élőlények.
Igazából nem tudom. Nem vagyok hagyományos értelemben vett hívő. Jobban ragaszkodom a tudományosan megmagyarázható dolgokhoz időnként deeeeeeee nem feltétlenül. A spiritualitáshoz kötődő oldalam mostanában kezd elszabadulni :)
Még útkereső vagyok. Képtelen lennék csak kockamód tudományos magyarázatokon élni. Bele is őrülnék. Főképp, hogy tapasztaltam jó pár megmagyarázhatatlan dolgot, ami igazolja egy (vagy több) másik dimenzió létét és a hitet.
huhh remélem nem túl zavaros amit írtam :)))
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szerinted mi az élet értelme?
- Az óraátállításnak szerinted van értelme?
- Mi értelme az emberi játszmáknak? Tapasztalata valakinek?
- Szerinted van értelme annak, hogy muskátlikat ültetnek a kátyúkba?
- Szerinted mi az élet értelme? Neked mi?