Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szeretsz dolgozni? fórum

Szeretsz dolgozni? (egyszavasok)

120. dee (válaszként erre: 119. - Tibike)
2007. márc. 3. 22:25
Nem semmi Tibike! :)))))))
119. tibike
2007. márc. 3. 22:23

Szeretek dolgozni.

De örülnék, ha pénzt is kereshetnék vele. Legalább annyit, hogy ki tudjam fizetni a számlákat időben.

KÉPZELJÉTEK BELE MAGATOKAT A HELYZETEMBE!

(Vagy bárkiébe, mert szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Nagyon sokan vagyunk. Egyre többen.)

Örülnél, ha nem napról-napra kellene mindig lemondani valamiről. Miközben a kis k_cs_g főnököd rekordot dönt, mert 15 perc alatt Hegyeshalomról Pestre ér az egyedi gyártású 200 lovas huszonvalahánymilliós BMW-jével. Amin kereket cserélt újonnan, szélesebbre (500-asra,vagymi), mert nem jól tartja az utat, nagy sebességnél, kanyarban sodródik.És megállítják a rendőrök. És büszke rá. És újságolja. Mert gratuláltak neki. Mert kétszázvalamennyivel ment.De azért, amennyire büntették,meg kente őket, azt neked kell kitermelni.

És mondod neki, egyszer: ez kevés. már két éve nem emeltél bért. Tudom, hogy nem vagyok olyan jó talpnyaló, mint a többiek, meg szupermen se, de akkor is... valamit!

Dehátdehát! A Gy_rcs_ny így meg úgy. Meg a rendeletek. Meg kiviszik a melót Romániábajújjúj! És ott milyen olcsón megcsinálják! Ugye? Ugye? stb.

-Jó rendben. De amikor ide kerültem x darabot csináltam.-mondod,- És minden rendbe volt. Ügyes vagy, prémium minden oké. Most háromszor annyit csinálok, és le vagyok b_szva, hogy ez kevés. Ezt nem hiszem el! Technikai határokat súrolok b___meg, érted? Visítanak a szerszámok, szétesik a gép, szakad rólam a víz:deazlevansz_rva- letilt minden a túlterhelés miatt, de csalok és kiiktatom a tiltást, és hiába?

Hiába.

Jó. Nem tudsz emelni, rendben. Elhiszem. De akkor hadd dolgozzak többet. Igaz, ennél többet már nem lehet, mert 300 óra az 300 óra, de legalább egy vasárnap. vagy kettő, vagymégisvalaminemigazhogynemlehetmábélaténylegna! Légyszíves!

Majd valamit megpróbálunk!

Semmi. Eltelik néhány hónap és semmi.

------------mész máshova--------------

Az új bunkó reggel fölszed egy mikrobusszal, kidob egy fél óra alatt egy építkezésen, aztán otthagy. És kiszúrja a szemed 500Ft-tal óránként. Aztán fölszed este, kidob sárosan, mocskosan, átfagyva kullogsz haza. És kész. Ennyit csinál ő. De mivel szakmunkát végzel állítólag,-legalábbis ő így számlázza a fővállalkozónak-felveszi utánad az óránként ezer-ezerkétszáz forintot! Óránként! Abból te kapsz ötöt, a többi az övé! És ha 8-an vagytok, akkor nyolcszor annyi az övé, óránként!

És mindegy, hogy mit csinálsz, mert a burkoló is 1-2-5ezer/nm, a parketta is annyi, a festő-mázoló is ezer/óra, a hegesztő még ezeröt is lehet, a víz,a gáz, a villany minden annyi, m o n d o m!!!

És ahogy reggel kiszállsz az autóból, onnantól kezdve, miközben ő otthon ül, és nézi a tv-t, neki szépen ketyeg óránként a lóvé. Munkaruhát nem ad. Hozzál magadnak. Szerszámot nem ad. Azt is hozzál. De nem is kéne, pénz kéne neked, mert a csekkeken az van! A pénztárnál a sorban forinttal kell fizetni,nem munkaruhával, nem munkakörülménnyel, klimatizált helységgel, meg jutalomszabadsággal, meg "laza a meló"-val, vagy "ma nem fáradtam el"-lel, hanem FORINTTAL! És el ne b_sszál valamit, mert fizethetsz, mint a köles, azon kívűl, hogy ki vagy rúgva! És a munkatársadnak annyi pénze sincs, hogy igyon egy kávét és meghívatja magát veled-5 hete lenne még járógipszben, de levágta! és besántikált, mertkülönben éhendöglik- meghívatja magát kajaszünetben kávéra,csak azért, cs a k a z é r t ! , hogy ne lássák a többiek, hogy még kaját se hozott magának. Reggel 6-tól este 6-ig.Az időzítés. Vágod! Jéggel alszik, mert a fájdalomtól másképp nem bírna! És belegondolsz: úristen, én is ide fogok jutni? És látod hogy áramlanak szét a milliók papíron, ide meg oda a nyugati tőke, önkormányzati képviselők verik a mellüket, hogy má'megint "munkahelyet teremtettek", vagyis: eladtak valami kiélt szántóföldet a határba egy multinak, ez ám a zsíros biznisz, jaaaj! Mert tényleg az, ha az ilyen képviselőknek fegyveres őrök állnak az ajtaja előtt, de te el ne vigyél az építkezésről egy szöget se, mert ha lebuksz, neked annyi! és az jár a fejedben, miből veszel a gyerekednek cipőt, meg ruhát, s közben eszedbe jut, amikor a hivatalban a fejedhez vágta a kérdést a nőszemély, hogy minekcsináltakgyereket, meg ilyenek, áááh,...

És ez csak egy momentum. Ez az egész néhány pillanat alatt fut át az agyadon.

Néhány másodperc.

Mondjuk, úgy öt.

Nyelsz egyet.

Mert messze van még este 6 óra, bizony!

Ezt látni, ezt átélni, hát ez nagyon kemény.

------------------------------------------

Szóval, szeretek dolgozni. Szeretem a munkámat.

Lehet, hogy élni nem szeretek.

2007. márc. 1. 12:45
ma éppenséggel nem, amúgy igen
117. vorsi75
2007. márc. 1. 12:39
Én most éppen nem szeretek, mert ez a mai nap nem egyszerű!
116. stix
2007. febr. 21. 14:21
hát én tisztelem a munkám....és ő is tisztel engem!a szeretet még odébb van!!!
115. v.erika
2007. febr. 20. 13:29
szeretek dolgozni,sajnos nekem is március végéig van csak szerződésem,nem tudom,hogy utána mi lesz.
2007. febr. 20. 13:27
Hát igen! Annak idején valahogy minden olyan simán ment. Én is voltam bölcsis pedig még pelenkáztak. Majd anyut megkérdezem hogy csinálta!!!!
113. babi83 (válaszként erre: 112. - Doboska.b)
2007. febr. 20. 13:09

Amikor kicsi voltam, ahol laktunk nem volt bölcsi, így mivel kétévesen már beszéltem és szobatiszta voltam, felvettek a kiscsoporba.Anyukám így el tudott menni dolgozni!

De ez ma már tuti másképp van, akkor nem vették olyan szigorúan az előírásokat, szerintem..

2007. febr. 20. 13:04
Igen szeretek,mennék is szeptembertől csak sajnos ahil lakom nem tudnak bölcsödét biztosítani!! Pedig a pénz is kellenne. Ilyenkor mit tegyen az ember lánya?????
2007. febr. 20. 12:08
Szeretek, de sajnos március végén lejár a szerződésem, és nem alkalmaznak tovább!
110. babi83
2007. febr. 20. 11:53
Szeretek, ha nem monoton a munka!
2007. febr. 20. 11:10
NEM
108. negerne
2007. febr. 20. 08:32
Szeretek dolgozni, szeretem amit csinálok!
2007. febr. 19. 14:58
Szeretek dolgozni, ha azt csinálhatom, amihez értek, és leköt.Igaz, a mai világban ez ritkán jön össze.
106. vorsi75
2007. febr. 19. 11:50
én szeretek. megszállott vagyok. Mindig mindenhol szerettem, bár nem volt túl sok.
2007. febr. 16. 23:20

A végzettségem szerint tanítónő vagyok. Imádom.

De a politika beleszólt, nem taníthatok talán soha többet. Rosszkor szültem a gyerekeimet, mire vissza tudtam volna menni, bezártak iskolákat, plusz felemelték a tanítók fizetését. Mindenki dolgozni akart. A GYESen lévők visszajöttek, a nyugdíjasok maradtak, s elsők lettek, akiknek a suliját zárták be. Egy multihoz vettek fel betanított munkásnak. Megszerettem ezt az új világot. Most, évekkel később ezt is megtanultam. S nagyon megszerettem. Különleges emberekkel találkozok, s a munka is klassz. Pörgős, fejlődik naponta az ember valamiben.

Ennek ellenére sosem unatkoztam, amíg itthon voltam. Szeretek itthon lenni is.

104. reni79 (válaszként erre: 102. - Drasi)
2007. febr. 16. 12:58
Na az én fönökeim pont az ellenkezőjei.Semmit nem tettek azért hogy ebbe a pozicióba kerüljenek.Viszont mindenkivel éreztetik a felsőbbrendűségüket!Ezt Utálom!
103. Peori
2007. febr. 16. 11:22
Igen, én nagyon szeretek, és szeretem a munkám is. Első munkahelyem és 18 éve csinálom, és még a főnök is elég jó
102. drasi (válaszként erre: 96. - D64f9951e2)
2007. febr. 10. 16:27
Akkor jó egy főnök, ha sikerült megjárnia a helyéhez vezető szamárlétrát. Sokan nem tudják, mennyire megterhelő tud lenni egy kellemetlen megjegyzés, csipkelődés. Ha ő is átmenne ilyen helyzeten, nem tenne, ill. mondana bántó dolgokat.
101. Boszi1 (válaszként erre: 99. - B37baa9670)
2007. febr. 10. 16:02
Egyetértek veled , én még a temetési költségét is fizetném.
2007. febr. 8. 17:27
Már nem!
2007. febr. 8. 17:25

Utálok, de mindjárt jobb mint a munkanélküliség.

Tudom, hogy a munka nemesít, de hogyha nyernék a lottón jó sok pénzt, még a munka temetésére is elmennék.

98. zena01
2007. jan. 29. 16:36
Igen volt amikor szerettem, de akkor azt csináltam, amiben örömömet leltem.
97. babi83 (válaszként erre: 96. - D64f9951e2)
2007. jan. 24. 10:49
Én is jártam hasonlóan, csak nem gondoltam , hogy a Wc-ből behallatszik minden a főnök szobájába, aztán ő írtó kellemetlenül érezte magát, és elnézést, kért persze én letagadtam, hogy pityeregtem, és mondtam, hogy nem éreztem jogosnak a bántalmakat, mert tényleg nem volt az.
96. d64f9951e2 (válaszként erre: 95. - 7d63a79b47)
2007. jan. 24. 09:09
az a gond, hogy én a végtelenségig higgadt vagyok, viszont sajnos ez csak a látszat. belül a lelkem ugyanis ilyenkor nagyon-nagyon fáj és dühös is vagyok. itt ugyanis tűrni-tűrni-tűrni kell, az ügyfélnek állandóan és mindig, és mindig, és örökké igaza van... meg persze a főnöknek is és a szerelőknek is... sajnos a telefonos sértegetéseket, ordítozásokat is kedvesen, letisztult hangnemben vagyok köteles elviselni, fogadni és azokra reagálni...főnök ugyanis megmondta, hogy nem akarja meghallani, hogy erről a cégről rossz hír terjedjen el esetleg amiatt akár, hogy az ügyintéző nem bájos és kedves a telefonba mindig és minden esetben. sokszor iszonyúan leszív egy-egy nap. ez rendben is lenne, csak amikor már péntekre teljesen kivagyok lelkileg és sokszor sírok is az idegi kimerültség miatt, meg amikor sírva rohanok ki az irodaépület wc-jébe, hogy a főnökség ne lássa, hogy sírok éppen, azért az már rettenetes dolog. legalábbis én így érzem. bár lehet, hogy csak gyenge vagyok.
2007. jan. 24. 08:14

Igen, kedves Gitta ez elég nagy probléma, hosszú távon az ember kedve elmegy az egésztől. Nekem is volt ilyen időszakom, sajnos az ember nem tudja megválasztani sem a kollégáit sem az ügyfeleit.

Meddig tudsz higgadt maradni?

2007. jan. 24. 07:58
sajnos sok esetben nem. amit csinálok, azt szeretném én nagyon, ha hagynának nyugodtan dolgozni. viszont sajnos én olyan vagyok, hogy ha már van egy kötekedő ügyfelem vagy a főnök/szerelők úgy viselkednek velem, mintha a seggükből rántottak volna elő, akkor rögtön elmegy a kedvem még az élettől is. és ilyenkor kínszenvedés a melóhelyen töltött közel napi 10 óra...
93. 7d63a79b47 (válaszként erre: 91. - 9cea3ab90a)
2007. jan. 24. 07:53

Biztos jó munkahelyed van jó munkahelyi légkörrel.

Persze az ember sokat tehet azért, hogy ez meg legyen, de kellenek jó kollégák is feltétlenül.

2007. jan. 24. 07:31
Már nem :))
2007. jan. 24. 07:26
Én imádom a munkahelyemet,munkámat,és a kolléganőimet is!Remélem ez mindig így lesz!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook