Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sörös hagymaleves cipóban tálalva recept

Sörös hagymaleves cipóban tálalva recept

A Sörös hagymaleves cipóban tálalva hozzávalói:
5 közepes méretű vöröshagyma
kb. 1,3 l alaplé
1 dl barna sör
1 ek mustár
10 dkg vaj
2 babérlevél
3 borókabogyó
2 ek liszt
10 dkg reszelt sajt



A Sörös hagymaleves cipóban tálalva elkészítési módja:
A hagymákat félbevágjuk, majd szeletekre. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát, a babérlevelet, borókabogyót. Kevés sóval szórjuk meg, borsot pedig bővebben teszünk rá. Addig pároljuk, amíg félig puha nem lesz a hagyma. A mustárt és a barna sört összekeverjük, és hozzáöntjük a hagymához. Összepároljuk a hagymával, majd rászórjuk a lisztet, és ezzel kissé összepirítjuk. A melegen tartott alaplevet hozzáöntjük a hagymához, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen meg nem puhul, de azért még szálas marad, nem olvad szét a levesben. Míg a leves fő, a cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk, és sütőben ropogósra pirítjuk őket. Mikor megpirultak, egy-egy gerezd fokhagymával bedörzsöljük a belsejüket. Mielőtt levennénk a levest a tűzről, reszelt sajtot olvasztunk bele, összekeverjük és cipókban tálaljuk, tetejüket még egy kis reszelt sajttal szórjuk meg.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sörös hagymaleves cipóban tálalva elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook