Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sonkás kukoricasaláta recept

Sonkás kukoricasaláta recept

Elkészítési idő 20 perc

A Sonkás kukoricasaláta hozzávalói:
30 dkg mirelit kukorica
2-2db több féle színű húsos paprika
15 dkg gépsonka
15 dkg majonéz
2 evőkanál tejfől
citromlé
porcukor
őrölt fehérbors
mustár



A Sonkás kukoricasaláta elkészítési módja:
A fagyasztott, morzsolt kukoricát kevés sós vízben puhára pároljuk és leszűrve kihűtjük. A kimagoztt paprikákat, sonkát kockára vágjuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, citromlével, porcukorral, fehérborssal, mustárral, egy csipet sóval ízesitjük. Beleforgatjuk a kihült kukoricát, sonkát, végül a paprikadarabokat. Tálaláskor sonka és paprikadarabokkal díszitjük.

A mirelit kukorica helyett konzerv kukoricát is használhatunk, akkor még a készitési idő is lerövidül. A húsvétkor megmaradt sonkát a salátához felhasználhatjuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sonkás kukoricasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook