Rövid vagy hosszú? (beszélgetés)
Abban az időben a férfiaknak is hosszú volt a haja. (Aztán később is divat lett, többször is)
Akkor náluk mit szimbolizált?
Régebben minden férfi viselt szőrzetet az arcán.
Ez mit szimbolizált? A férfiasságot?
Egy nagy lópikulát!!
A borbély hiányát, a kényelmességet, az olyan borotvák hiányát, amivel bárki képes volt saját maga megborotválkozni.
Azokban az időkben, amikről mesélsz, még talán a fodrász szakma se volt ismert. A később megjelenő borbélyok is legfeljebb a "bilifrizurát" ismerték, meg fogat húzni tudtak/mertek. :))
Kétségbe vonom, amit a csábítás szimbólumáról írsz.
Attól, hogy ideollózol valamit "JUTA BLOGJÁBÓL" még nem leszel hitelesebb, vagy nem győzöl meg többeket!
A férfiak egy része alatt a kisebb, vagy nagyobb részt érted?
A divatjamúlt frizurák (konty) az ápolatlan (lenőtt, kócos, zsíros, töredezett, stb.) hajú nők se most se korábban nem arattak tetszést a férfiak körében.
A haj feromonszállító és -elosztó funkcióiról csupán annyit, hogy a nők legnagyobb része olyan sűrűn mos hajat, hogy azon semmi ilyen meg nem tapad. Legfeljebb a sampon, balzsam, hajlakk illata(rosszabb esetben a dauervíz szaga) érződik.
Tévedés!
Legalább annyi nőnek áll jól a rövid haj, mint a hosszú.
. A férfiak egy része a mai napig is kizárólag a hosszú hajat tartja igazán nőiesnek, mások szerint viszont ez a hajviselet unalmas, és sokkal vonzóbb az a nő, aki bevállal egy stílusos, rövid frizurát. Például a hosszú haj és a vele való játszadozás segítség lehet a flörtölésben, de ha a nő azt szeretné, hogy munkájában komolyan vegyék, a legjobb megoldás, ha a haját összeköti. Az elmúlt évtizedekben számos kutatás irányult a hajstílusokra, hajviseletekre, melyek eredményeképp minden esetben világossá vált, hogy az ápolt hosszú és középhosszú hajú nők nagyobb tetszést arattak a férfiak körében, mint a kontyos, valamint a rövid, a rendezetlen vagy az ápolatlan frizurájú hölgyek.
A hosszú haj azért is kedveltebb a férfiak körében, mert a haj feromonszállító és -elosztó funkciókkal bír. Minél hosszabb a nő haja, a feromonok annál nagyobb felületen érvényesülnek, e kémiai anyag pedig szintén szerepet játszhat a párválasztásban.
A frizura jó!
Persze mindenkinek nem biztos, hogy jól is áll.
Akinek a nőiesség mércéje a haj hosszúsága, az valamilyen zavarban szenved.
Nekem iszonyatos mennyiségű, vastag szálú, rengeteg barna, hullámos hajam van alapból, amit sokan irigyelnek. És hát az a helyzet,hogy a sors kicseszése folytán olyan borzalmasan rosszul áll nekem a hosszú haj,hogy az nem igaz. Úgy nézek ki vele,mint Mona Lisa, hatalmas holdvilág-fejem van vele, öregít, szörnyű. Egymillió féle hosszú frizurám volt, borzasztóan álltak.
Most egészen rövid, de nem fiús frizurám van, tépett, hátul kb. két centi. Most, végre 31 éves fejjel találtam meg a rövid hajban azt a frizurát, ami jól áll,mindenki azt kérdezi,hogy nekem egyáltalán miért volt valaha is hosszú hajam.
Nekem ez áll jól, így vagyok nőies, szóval ez egy nagyon egyénfüggő dolog.
Szerintem egy nő rövid hajjal is éppen olyan szexi tud lenni, mint hosszúval.
Én igazán vagy a sűrű göndör, vagy a rövid tüsi hajat szeretem egy nőnél.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek rövid vagy hosszú hajjal jobb?
- Hosszú haj vagy divatos rövid? Akik mertek változtatni...
- Menstruációs problémás:rövid vagy hosszú ciklusok, kimaradások, rendszertelen, erős vagy gyenge vérzés hirtelen én ennek lehetséges okai?!
- Rövid vagy hosszú haj?
- Hosszú vagy rövid szerelmeskedés?
- Ez rövid vagy félhosszú haj?