Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós kacsacombok recept

Ropogós kacsacombok recept

A Ropogós kacsacombok hozzávalói:
Ropogós kacsacomb hozzávalók

* 6 db kacsacomb
* 1 dl száraz fehér bor
* 1 evőkanál méz
* só, bors


A Ropogós kacsacombok elkészítési módja:
Ropogós kacsacomb készítése A kacscombokat megmossuk, megtisztítjuk és bedörzsöljük sok sóval, majd meghintjük borssal. Mély tepsibe, vagy kacsasütő edénybe tesszük, egy kevés vizet öntünk alá, majd letakarjuk és a forró sütőbe tesszük sülni. Egy óra elteltével vegyük le a kacsacombokról a fedést, kenjük meg a mézes borral és közepesen forró sütőben süssük tovább. Időnként forgassuk meg és mindig kenjük be a mézes borral a kacsacombokat, hogy mindenütt ropogósra süljön. A ropogós kacsacomb sütési ideje körülbelül két-három óra, sütőtől függően. Ropogós kacsacomb tippek

* A kacsacombokat jó meleg sütőben, időnként mézes borral locsolva süssük, de csak akkor locsoljuk, amikor az alá töltött víz már elpárolgott. A mézes bortól a hús szép színt és jó ízt kap. Ahhoz, hogy a kacsacombok mindegyik oldala egyformán ropogós legyen, időnként forgatni kell. Ha sütés közben a kacsacombok végei szenesedni kezdenek, tekerjük be alufóliával.
* A kacsacombokat mindig fedjük le a sütés első fél órájára, hogy a sütőben az alá töltött víztől puhára párolódjon, majd a fedést levéve, süssük ropogósra. A ropogós kacsacombokat tálalásig hagyjuk a nyitott sütőben.
* A ropogós kacsacombot jól átsütve kell tálalni. Fiatal vagy hízott kacsa egyaránt alkalmas sütésre.
* A kacsacomb csak akkor sül ropogósra, ha tisztítás után alaposan megszárítjuk, majd a bőrét sütés előtt egy órával jól bedörzsöljük sóval.
* A kacsacomb alá ne tegyünk zsiradékot, mert még a legsoványabb kacsacomb is elegendő zsiradékot tartalmaz, viszont egy kevés vizet mindig öntsünk alá, hogy a hús puhulását elősegítsük.


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós kacsacombok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook