Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Rakott cukkini hús nélkül recept

Rakott cukkini hús nélkül recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Rakott cukkini hús nélkül hozzávalói:
1 nagy cukkini
4 dl főzőtejszín
1 nagy doboz tejföl
2 tojás
1 púpos kávéskanál liszt
20 dkg reszelt sajt
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
kapor
petrezselyem

bors


A Rakott cukkini hús nélkül elkészítési módja:
A cukkinit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Fél cm vastagra felszeleteljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. Eközben elkészítjük az öntetet. A 4 dl tejszínt a nagy doboz tejföllel, 2 tojással, 1 kk liszttel, 1-2 gerezd préselt fokhagymával, a reszelt sajt felével, 1 ek olívaolajjal, szárított vagy aprított friss kaporral és petrezselyemmel, sóval, borssal alaposan kikeverjük. Miután a cukkini kiengedte levét, lemossuk róla a sót. Egy hőálló tál aljába szórunk a maradék reszelt sajtból, ügyelve, hogy maradjon bőven a tetejére is. Ízlésesen elhelyezzük a félhold alakú cukkini szeleteket, majd ráöntjük az öntetet, a maradék sajttal megszórjuk, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tolva pirulásig sütjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A rakott cukkini hús nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook