Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Puha mézeskalács II. recept

Puha mézeskalács II. recept

A Puha mézeskalács II. hozzávalói:
50dkg finomliszt
15dkg porcukor
25dkg vegyes virágméz
5dkg margarin
1-1 púpozott kávéskanál őrölt fahéj,szegfűszeg(vagy mézeskalács fűszerkeverék)
4 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
1 tojás
langyos víz


A Puha mézeskalács II. elkészítési módja:
A lisztet,cukrot,fűszerkeveréket,szódabikarbónát keverőkanállal jól összekeverjük. A virágmézben a margarint felolvasztjuk mikróban vagy vízfürdőben. A mézet ezután a lisztkeverékbe öntjük,beleütjük a tojást,és jól összegyúrjuk. A tészta inkább lágy legyen(kevés langyos vizet önthetünk hozzá). Pihentetés után úgyis keményedik. A tésztát fedjük be 2-3 réteg folpack fóliával,vagy jól záródó tetővel.Pihentessük legalább egy napig.Minél tovább pihen,annál szebben sül. Nyújtás: Kis részletekben kis ökölnyi darabokat gyúrjunk át,lisztezett deszkán nyújtsuk ki,emelgetve,hogy le ne ragadjon.Egyenletes,kb. 3mm vastagra nyújtsuk ki,és szaggathatjuk. Sütőpapírra 1-2 cm távolságra helyezzük,mert szépen duzzadnak.140°C-on 10-15 percig süssük.A megsült,szép mézszínű tésztát a lemezen hagyjuk néhány percig pihenni,hogy keményedni tudjanak,különben könnyen szakad. Cukormáz a díszítéshez: 1 tojásfehérje kb.15-20dkg átszitált porcukor(de 12-15 dkg is elég) kb.8 csepp ecet A tojásfehérjét kézi habverővel félig felverjük,kanalanként dolgozzuk bele a porcukrot. Akkor jó,ha a felemelt habverőről egészen lassan folyik le.Ekkor keverjük hozzá az ecetet,ami a kikristályosodást akadályozza meg.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puha mézeskalács ii. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook