Pozitív Klub + :) (beszélgetés)
Napfényes szép vasárnapot kívánok mindenkinek! :)))+
Napkelte: 06:36
Napnyugta: 18:15
Azt írja ki, hogy "nem biztonságos webhely" - semmi választási lehetőség.
:-))++
Ezt sem engedi megnyitni. :-(
:-)))+++
Igen, én is!
Egyik-másik sztorit olvastam is. :-)+
Sziasztok,jó reggelt!
Sajnos nekem nem engedi megnyitni, pedig ez valami cickomos :-)))+++
OKTÓBER 1. – AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA :)))+
Kosztolányi Dezső: Intés az öregebbek tiszteletére
Bizony hajoljatok meg az öregebbek előtt,
akár utcaseprők, akár miniszterek.
Nem oly tiszteletet prédikálok én tinektek,
mint a papok s az iskolai olvasókönyvek.
De vegyétek számba, mily nehezen mentitek át ti is
évek veszedelmén törékeny szívverésteket
ezen az embernek ellenséges földgolyón
s ők, kik negyven, ötven, hatvan évet éltek,
hány téli reggelen, hány tüdőgyulladáson
gázoltak át, hány folyó mellett haladtak el éjjel
s hány gépkocsitól ugrottak el az utcasarkokon,
míg váratlanul elétek állanak, időtől koszorúzva,
mint a csodák, mint akik háborúból jönnek,
egyenesen, mint a zászlórúdak s egyszerre kibontják,
hogy ámuljatok, vihar-csapott, de visszahozott életüknek
méltóságosan lebegő, békét hirdető, diadalmi lobogóját.
Sziasztok! Csatlakozom: én is figyelmesebb leszek a jelküldéseknél és azt küldöm, amit szeretnétek, nem azt, ami nekem tetszik :-)))
No de: Brumm-brumm! Mivel érdemeltem ki ezt az izét?! Jáááájjj, még csak pókincának sem lehet nevezni :-)))
Itten vagyok széééép csendben, és tessék... :-)))++
Így legyen az ember lánya pozitív :-)))++
Nagyon szívesen :)))+
A lényeg:
Magyarországon márciustól októberig naponta tizenöt perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érintő, tíz és három óra közötti direkt napsugárzás szükséges a megfelelő D-vitaminképzéshez .
A reggeli és délutáni,a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D-vitamin- képző hatása nagyságrendekkel kisebb, mint a nyári napé, ezért kívülről kell bevinnünk.
Figyelem: a szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D vitamin képzésére!
Tessék Mackó :)))+
(SOK) MINDENT A D-vitaminról
A D-vitamin csak a nevében vitamin. Valójában ez egy előanyag, amely napfény hatására termelődik a szervezetben, majd ebből aktiválódik az egyik legősibb szteránvázas hormon. Hatása szinte minden szervrendszerben érezhető, hiánya eltéréseket, betegségeket okozhat.
A D-vitamin ugyan táplálkozással is bekerülhet a szervezetünkbe, ám ételeink olyan alacsony D vitamin-tartalmúak, hogy az elsődleges beviteli forrás a bőrt erő napsugárzás.
Magyarországon márciustól októberig naponta tizenöt perces, az arcot és a fedetlen végtagokat érintő, tíz és három óra közötti direkt napsugárzás szükséges a megfelelő D-vitaminképzéshez . A reggeli és délutáni,a késő őszi, téli és kora tavaszi napsugárzás D-vitamin- képző hatása nagyságrendekkel kisebb, mint a nyári napé, ezért kívülről kell bevinnünk. Figyelem: a szoláriumok által kibocsátott UV-A sugárzás nem alkalmas D vitamin képzésére!
A D-vitamin-hiány az egyik legnagyobb egészségügyi kockázat, Magyarországon is a lakosság igen nagy százalékánál tapasztalható. A D-vitamin-képzés ráadásul az életkor előre haladtával egyre lanyhul.
A D-vitamin részt vesz a kalcium-anyagcserében, a sejtműködésre, sejtek osztódására is hatással van. Hiányában csontvesztés alakul ki, súlyos esetben a csontok szerkezete is megváltozik, nő az elesés, csonttörés kockázata.
A D-vitamin hiánya hozzájárulhat szívelégtelenség, magas vérnyomás kialakulásához vagy súlyosbodásához is. Fokozza az érelmeszesedés kockázatát, számos bőrbetegség kialakulásában szerepet játszik, de idegrendszeri és immunológiai betegségeknél is veszélyfaktor.
Befolyásolja a fogamzó képességet, ezért tervezett terhesség előtt érdemes mérést végeztetni, majd elérni az ideális D-vitamin-szintet. Pótlása mindenkinek ajánlott akar hiánytünetek mellett, akar megelőzési szempontból. Különösen javasolt szívelégtelenség, hypertónia esetén, valamint szív és érrendszeri kockázatnál.
Sejtanyagcserére kifejtett hatásai révén a D-vitamin tumor ellenes, így pótlása menopauzát megelőzően nemcsak a csontok egészsége miatt fontos, hanem az emlőtumor kockázatának csökkentése szempontjából is.
ez az idő isteni megyek is ki vissza :)+
további szépet :)+
Hosszú ám :)))+
Lesz türelmed elolvasni? :)))+