Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Pikáns baracklekvár recept

Pikáns baracklekvár recept

A Pikáns baracklekvár hozzávalói:
70 dkg sárgabarack
30 dkg sárgadinnyehús
50 dkg befőzőcukor
1 citrom leve
0,5 dl barackpálinka


A Pikáns baracklekvár elkészítési módja:
A barackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, kimagozzuk, s a dinnyével együtt kisebb darabokra vágjuk. A gyümölcsöket összekeverjük a cukorral, a citromlével. Kevergetés közben felforraljuk, 3 percig rotyogtatjuk, majd belekeverjük a pálinkát.
Csavaros tetejű üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, s 5 percre fejtetőre állítjuk. Az üvegeket szorosan egymás mellé rakjuk, jól bebugyoláljuk, s száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei

A receptet beküldte: , júl. 18. 18:09

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook