Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselymes zellerkrémleves recept

Petrezselymes zellerkrémleves recept

A Petrezselymes zellerkrémleves hozzávalói:
1 nagyobb zeller
kis darab vaj
2 dl tejszín vagy tej
2 csapott ek. rétesliszt
1-2 tojás sárgája
csontlé(leveskockából is készülhet)
só,pici cukor
apróra vágott petrezselyem


A Petrezselymes zellerkrémleves elkészítési módja:
A meghámozott zelleret karikára vágjuk és egy kevés vajon puhára pároljuk. 1-2 merőkanál vizet öntünk alá. Ha megpuhult, áttörjük, felengedjük csontlével és folytonos keverés közben belefőzzük a liszttel elkevert tejszínt(tejet).Cukrozzuk, sózzuk, és ráöntjük az elhabart tojássárgákra. Ezzel már nem főzzük!Elkeverjük és megszórjuk petrezselyemmel. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Azért nem írtam pontos adagot a csontléhez, mert majd mindenki látja, mennyit igényel a zellerpüré ahhoz, hogy krémleves legyen a végére.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A petrezselymes zellerkrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook