Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Őszibarack sorbet recept

Őszibarack sorbet recept

Elkészítési idő 15 perc

Az Őszibarack sorbet hozzávalói:
50 dkg őszibarack
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3,5 dl víz
néhány csepp citromlé


Az Őszibarack sorbet elkészítési módja:
Az őszibarackot megmossuk, héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst feldaraboljuk, majd egy villa segítségével pépesítjük. A vizet és a cukrot kislábosba öntjük, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Ezután hűlni hagyjuk. A barackpépet egy fedeles műanyagtálba tesszük, hozzáadjuk a citromlevet, a vaníliás cukrot, és a langyosra hűlt cukros vízből annyit öntünk rá, amennyit kényelmesen simára tudunk keverni. (Ha az egészet egyszerre rátöltjük, akkor túl híg lesz a keveréshez, ezért én inkább két részletben öntöm hozzá a vizet.) Végül hozzákeverjük a maradék vizet is, és az edényt lefedve a fagyasztóba tesszük. 5-6 órán keresztül fagyasztjuk. Ezalatt óránként vegyük elő, alaposan keverjük át, majd tegyük vissza a fagyasztóba. A keverés során ügyeljünk rá, hogy minél több levegőt juttassunk a sorbet-be, mert annál finomabb lesz a végeredmény. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a fagyasztóból, és rakjuk át a hűtőszekrénybe, így könnyebb dolgunk lesz az adagolásnál.


Kategória: Fagylaltok receptjei


Az Őszibarack sorbet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook