Ország tortája 2008. Hol találom meg a receptjét? (tudásbázis kérdés)
A szatmári szilvával készült torta receptje kellen?
Hozávalók:
- Piskóta,
- Aszalt szilva,
- Casino Rum 0,06 l,
- Dió (finom) 0,07 kg,
- Vaj 0,12 kg,
- Porcukor 0,12 kg,
- Egész tojás 0,12 kg,
- Liszt 0,14 kg,
- Sütőpor 0,005 kg,
- Fahéj 0,005 kg,
- Citrom héj 0,007 kg,
- Só 0,003 kg,
- Vanília rúd 1 db.
Elkészítése:
Az aszalt szilvát felkockázzuk, majd egy edénybe vizet forralunk, és mikor forr a víz, belerakjuk a szilvát, és addig hagyjuk a vízben, míg felpuhul (nem szabad megfőzni). A szilvát leszűrjük, és azonnal lehűtjük hideg vízzel. Az egész tojást leengedjük egy edénybe, és belekaparjuk a vanília rúd belsejét. A szilvát belerakjuk egy üstbe, és ráöntjük a rumot. A vajat a porcukorral habosra keverjük (nagyon habosra), amíg könnyű krémmé nem válik. Ha mindent a megfelelő időben, illetve hőmérsékleten csinálunk, akkor nem fog összefutni. A kihabosított alapot ráöntjük a szilvára, majd könnyedén összekeverjük úgy, hogy közben hozzászórjuk az előre összekevert száraz anyagokat. Addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Nem szabad túl sokáig keverni, mert nagyon tömörré válik.
A kikevert masszából három 0,34 kg (nyersen) adagot tudunk kimérni, majd 23 cm átrmérőjű, és 1 cm magas lapokat kikenni.
Sütés: 210 fokon, 10 percig. Ha kisült a piskóta, a tetejét meghintjük cukorral, majd megfordítjuk.
További ajánlott fórumok:
- Keresem a legtutibb palacsintatészta receptjét!!
- Ismeri valaki a HERŐKE nevű "süti" receptjét? Segítsetek.
- Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni?
- Kelt tésztából készült beigli receptjét tudja valaki?
- Kóstoltátok az ország tortáját a szilvagombóc tortát?
- Tudja vki, hogy a Zsirégetőklub az egész országba kiszállitja a megrendelt ételt? Sehol sem találom az oldalukon...