Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Orman Kebab ( török étel) recept

Orman Kebab ( török étel) recept

Az Orman Kebab ( török étel) hozzávalói:
30 dkg zsírosabb birkahús
4 nagy burgonya
3db sárgarépa
5 ek. Margarin
25 dkg hagyma (hát hogy ez miért dekában az passz)
½ csésze zöldborsó
1 ek. Kakukkfű
2-2,5 pohár víz



Az Orman Kebab ( török étel) elkészítési módja:
A húst nagy kockákra vágjuk , a megtisztított hagymát is nagy karikákra. A krumplikat megpucoljuk ,majd 8 darabra vágjuk, a sárgarépákat kétujjnyi darabokra vágjuk. Egy fazékban a margarinon megpiritjuk a húst ,majd kb fél órát főzzük, időnként megkeverve. Ezután megsózzuk és felöntjük langyos vízzel, majd fedő alatt háromnegyed órán át főzzük. Amikor a hús megpuhul hozzáadjuk a burgonyát , sátgarépát és a borsót és ezekkel együtt főzzük tovább míg azok is megfőnek, ekkor hozzáadjuk a kakukkfüvet , és még párszor megkeverjük, majd tálalhatjuk. Jó étvágyat!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az orman kebab ( török étel) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook