Oldalast külön süssem, vagy együtt a krumplival? (beszélgetős fórum)
Macerás! Mindent bele a tepsibe azt had szóljon :) :)
Szoktam együtt is, nagy krumplival de külön tepsiben kicsit később a krumplit,,hagymásan estleg.
Télen egyszerűbb bent sütőben, nyáron pedig finomabb kint a grillen. Tettem fel 1 képet.
vagy ki,a valamilyen margó
a feketeszemes menyecske mondta.
Én mindig kuktaban szoktam előfőzni a húst. Megpiritom egy kis zsíron, rakok mellé egész vöröshagymat, fokhagymat, egy fél párolom, aztan az egészet átöntöm tepsibe. Alapléstől, mindenestől. Abba rakok krumplit, aztan mar csak zsírjára sütöm. Sokkal finomabb így szerintem, meg gyorsabban is készen van. A kukta az egy jó dolog a konyhában. ;)
A húsnak jobb íze van ha sül, mintha főne.
Akárhogy meg lehet sütni szép barnára, ha kiszárad, akkor meg kell locsolni alamalével, és sütőben zárt edényben sütni 2-3 órát, ami nagyon fontos, h 100 C-fok alatt.
A hús nagyon puha lesz, le fog esni a csontról.
Az enyém így szokott kinézni, szósszal.
[link]
Azt pedig még én nem hallottam, persze ugye nem nézek tévét. Főleg magyar adást, mert nincs.
akkor bennem volt a hiba.
meg a mocskos tészta,a tévében hallottam először.
hát attól is,ha annyi a cukor,mint a liszt,mindig kevesebbet teszek bele.krémeset nagyon ritkán sütök,a vajkrémet ki nem állom,a cukormázat sem.ha valamilyen kiflit sütök, tojással kenem meg,porcukrot semmire nem teszek.
Vannak érdekes ételnevek is, pl. piszkos rizsa. A neve nem valami étvágygerjesztő, de finom.
[link]
Bárki csinálhat szakács blogot, ha sikeresen megsütött két tojást. Olyan receptek vannak néhol, égnek áll az ember haja. Tésztában 20 dkg cukor, krémben 30, tetejére 30 dkg-ból cukormáz. 20 dkg liszt a tésztában
Akkor ez lisztes cukorsüti?
Egyszerre sütöm. Vizet is teszek alá, így a krumpli is szépen megfő, majd a végén rápirítok. Finom szokott lenni.
Pedig ha beírod gugliba, 300 ezer embernél fenomenális lett 😀😀😀
Én meg káposztaágyon próbáltam, de nem lett jó. Lehet béna voltam, de nem sikerült. Jó nekem is külön megsütni, az a biztos.
egyszer próbáltam meg a són sült csirkét,de nem sikerült.azóta nem kísérletezek.
Ha már így főzúnk, valaki elmondhatná szájbarágósan a káposztaágyon sütést is.
Meg a kiló són.
Sosem sütöm együtt. Oldalas alá sok hagymát, fokhagymát, esetleg paprikát, paradicsomot, gombát, padlizsánt, cukkinit. Jó kis egyveleg lesz. Ha ennyi zöldséget teszek bele akkor csak kevés vizet teszek alája. A krumplit nagyobb darabokra felszeletelem,sós vízben megfőzöm. Főzés után pedig olajban pirosra sütöm. Isteni ropogós lesz kivül belül omlós krémes.
Nem sütöm együtt. Hús alá víz kell, ha a krumpli vizes, cakká fő. Ha zsír van alatta, megkeverni akkor sem lehet, mert leragad az alja, teteje nem pirul szépen, ha szétsül a hús, akkor sem.
Gázsütő, zománcos tepsi. Persze biztosan van jobb kombináció, alsó-felső sütés stb. Szaftosabb hús, roppanós zöldség, csodás fogások, svéd tervezés...😀
Holnap oldalast szeretnék sütni, most együtt a krumplival. Vettem apró szemű krumplikat, azt szeretném kérdezni, hogy egy időben tegyem őket a tepsibe a hússal, vagy később? Köszönöm!:)
További ajánlott fórumok: