Nem akarok dolgozni! 23 évesen követelem, hogy más tartson... (beszélgetés)
Számomra ezt jelenti a munka: Korlátok közötti, elvárásoknak megfelelő cselekvés. Tehát legyen ez időbeli korlát (pl 8-16-ig kell dolgozni) vagy területi korlát (irodában például). És elvárásoknak kell megfelelni amiért fizetnek. Legyen ez ügyfél vagy főnöki elvárás.
Fotósban gondlkodtam régen igen, mert rugalmas és nincsenek nagy elvárások. Tanácsadónak is gondolkodtam, bár semmihez nem értek a videojátékokon kívül.
Hádde ha belegondolsz, valahol muszáj nekik beleszólni, olyan vagy, mint egy nagyra nőtt csecsemő, etetni kell, gondoskodni rólad, nem tudsz magadnak döntéseket hozni, ezek után elég elrugaszkodott azt várni, hogy ne szóljanak bele az életedbe.
Munkásszállóra lenne legolcsóbb beköltözni, de ugye ez hamvába holt ötlet...
Fórumnyitó! Neked mit jelent a munka, mint fogalom? Két kézzel dolgozni, több műszakban? Ezt elhiszem, hogy nincs nagy kedved. Gondolkozz másban. Sokan azt fogják mondani, hogy nem lehet megélni belőle, pedig sokan mással foglalkozak, és mégis megélnek. Jó persze nem mindenki. Gondolkoztál már például, hogy természet fotós legyél? Valamilyen tanácsadó legyél? Valamit jó szívvel adsz az embereknek, és ezért fizetnek? Vannak akik megmondják, hogyan legyünk magabiztosak. Rendszeres onlie fizetős tanfolyamaik vannak. Vagy Rengeteg fittnes, torna edzős videójuk van fent, amit havi díjért meglehet nézni. Gondolkozz másban, nagyban!
Apám szerint okosságokat mond a nő csak nem tudja kivitelezni. Anyám szerint a világ legidiótább nőszemélye a pszichológusom. Beszélek szüleimmel erről, bár pszichológusom szerint nem kéne mert csak lehúznak meg ebbe a terápába is bele akarnak majd szólni, mint mindenbe az életemben.
Ez érdekes, mégis hogy költöznél el, ha nincs bevételed? Mert ez elméletben szuperül hangzik, harcolj ellenük meg ne kényszerítsenek rád semmit, de mit lehet ebből a gyakorlatban megvalósítani? A szüleiddel beszélsz erről? Ők elégedettek ezzel a pszichológussal?
Lényegében azt javasolja, hogy költözzek el otthonról és akkor tudunk normálisan dolgozni, de amíg otthon lakok addig nincs miről beszélni nagyon.
Az elején annyit javasolt, hogy harcoljak a családom ellen. Legyek agresszív ellenük, ne hagyjam magam hogy irányítsanak. Ne nézzenek gyereknek és ne erőltessenek rám semmit, ne szabjanak határokat és ne érdekeljen, hogy ők tartanak el, mert szerinte a szüleim miatt tartok ott ahol. De tavaly nyáron már pszichiátriára küldött, mert nem látta a fejlődésem. Aztán egy darabig szedtem antidepresszánst amit a pszichiáter ít fel de nem segített és abbahagytam. Azóta igazából sok mindent nem mondott, 1 éve ugyanott vagyunk.
A full time streamelést és youtubeozást kipróbáltam volna mindig is, de se arcom, se tehetségem nincs hozzá és 10 éven át akármennyi energiát is fordítottam rá, senkit sem érdekeltem. Előbb csap belém a villám, mint hogy ebből megéljek.
Ja pszichológus, mondjuk ide pszichiáter is elkélne valószínűleg 😅
Kíváncsi lennék, hogy a pszichiáter mit javasol, hogy mit csinálj...?
Szerintem ezen a ponton nem lehet szimpla lustaságról beszélni, sokan lusták, de mégis dolgoznak, ha a megélhetésük forog kockán. Meg divat a mai fiatalokat lustának nevezni, de maximum csak nem akarják a milliárd dolláros nagyvállalatokat kiszolgálni, meg az egész életüket robotolással tölteni, és keresik az útjukat hogy hogyan lehet ezt elkerülni. De ugyanúgy dolgozik egy influenszer meg egy youtuber is, nem is keveset... Ez amit te írsz ez egy teljesen másik dimenzió.
Szerintem, a hajléktalan sem lusta, hisz állandóan kukázik meg fémet gyűjt. Ergo, ki kell hogy ábrándítsalak, az sem lehetsz 😂
De létezik a lustaság, nagyon is létezik.
Nem szórakozom, semmi szórakoztató nincs ebben, inkább mérget vált ki belőlem a világ működése és tehetetlenség érzést, hogy kényszerítve vagyok a jövőben a munkára. Inkább zakkant, bár nem tudom milyen lehet nem zakkantnak lenni, nekem ez az alapállapot.
Élősködő az tény. De lusta hogy lehetek, ha az elvileg nem létezik? (a pszichológusom szerint).
Már bocs, de te itt most vagy szórakozol, vagy teljesen zakkant vagy.
Akár melyik, baj van a fejedben, nagy baj.
Semmiből. Mint ahogy írtam, nem feltétlen érdekel mi lesz velem, csak egy dolgot nem akarok, dolgozni. ha ez azt jelenti hogy belehalok, hát akkor belehalok.
Oké, nem akarsz dolgozni, ahhoz gyáva vagy, hogy véget vess az egésznek.
Mégis miből akarod magad tengetni, mert a két szép szemedért nem fognak eltartani.
Meg tudjátok az a baj, nem tudom kinek higyjek már. A millió embernek akik lustának hívnak, vagy a mostani pszichológusomnak, aki másfél éve kezel, aki szerint nem létezik a lustaság. Szerinte nem lehetek lusta, mert az egy nem létező dolog. Ebben is össze vagyok zavarva, mert konkrétan mindenk imés azt állítja, hogy mégpedig lustaság létezik és lusta vagyok.
Nem a szüleim "hibája". Saját kútfőből döntöttem, hogy nem akarok soha többé dolgozni.
Tudod, nekem jó gyerekem van, de természetesen benne is van hiba. Az anyámtól örökölte. érdekes, hogy bennem az nincs meg. Eszét és a hobbiját amit 2 és fél éves kora óta űz, apámtól. Én nem lettem olyan eszes mint ők.
Van bennünk örökölt, van egyéni, és valamennyit formál a nevelés is.
Az is. Persze, tudom én. Meg az hogy le van írva, hogy kell a gyereket nevelni. Téboly ami most megy. Éppen van egy cikk arról, hogy egy nőt felpofozott a barátnője 6 éves gyereke, az anyja meg semmit nem reagált erre. Félelmetes milyen felnőtté válhat egy ilyen szabadjára eresztett gyerek.
Konkrétan semmit nem fog hozni.
Keress olyan elfoglaltságot ami pénzt hoz és nem éled meg munkának. Találd ki magad mások hibáztatása helyett
Százalékoltasd le magad idegi alapon. Bár gondolom, nem nagyon hoz a konyhára, ha nem volt munkaviszonyod.
Hát akarni élni az túlzás. Akkor akarnék élni, ha nem kéne dolgozni és ezt a mindent tudnám csinálni. Amúgy meg mivel nincs így hát... nem sok kedvem van az élethez.
A szülők lehetőséget adtak neked, amivel valószínűleg te nem tudsz élni, az hogy ez mennyiben a szüleid hibája nem tudjuk, de az tuti hogy nem csak a szüleid hibája.
További ajánlott fórumok: