Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Negatív gondolatok elűzésében szeretnék segítséget kérni fórum

Negatív gondolatok elűzésében szeretnék segítséget kérni (beszélgetős fórum)


22. globus (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 17. 20:20

Így van. Próbálj meg kikapcsolódni bármivel agyilag, mert neked erőre, neki pedig támaszra van szüksége.

Nem egyszerű :/ Jobbulást és sok szerencsét kívánok neki, mert ez is kell hozzá.

jún. 17. 20:19

Én az a típus vagyok,aki,ha bármilyen egészségügyi gond van a családban,összeomlik.Én is szakemberre szorulnék szerintem.

Csodálom azokat a nőket,akik erősek.Mint amilyennek Epres Panni látszik.Láttam vele interjút abból az időből,mikor a férje már beteg lehetett.Hihetetlen tartás van benne.

Gyerekkoromban az apámnak egyszer találtak valamit a tüdején.Később kiderült,nincs nagy baj,de egy ideig kórházban volt,mintát vettek a tüdejéből.Anyu meg otthon két gyerekkel.Csodom,hogy bírta.Előttünk nyilván tartotta magát.

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Globus)
jún. 17. 19:53
Ő egy igazi hős, most is miattam aggodott leginkább és nem saját maga miatt. Buntudatom van emiatt, próbálok valamennyire megnyugodni es a következő beszélgetésünknél önteni belé a lelket. Azt szokta mondani hogy mindenki annyit cipel amennyit elbír, csak Ő mar legalább 10 ember terhét cipeli. Muszáj lesz segítséget kérném mert igy nem vagyok hasznára és csak magammal rántom a mélybe és nem tehetem :-( neki pláne nem szajkozhatom hogy csak rossz var rank .
19. globus (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 17. 19:46

Sajnálom, hogy ez történik veletek.

Nagyon jót tenne, ha szakemberen kívül tudnál kommunikálni sorstársakkal is. Mert nem csak rémes események, hanem sikertörténetek is gyakran előfordulnak, csak ezt természetesnek vesszük, de ezt nem szoktuk nagydobra verni. Sok energiát lehet meríteni belőlük. Ha csak magadban őrlődsz, egyre beljebb kerülsz a negatív spirálba. Az jó, hogy valahol kiadhatod magadból, de ha párod látja, hogy mennyire megvisel, rá is rossz hatással csatolódik vissza. Igaza van, legyél pozitív! Nézd csak, milyen jól fogalmazta, ha ezt mondta: legyél pozitív. Nem pedig úgy, hogy próbálj meg pozitív lenni... ő betegként rosszabb helyzetben van nálad, tisztelni való a hozzáállása.

Sok erőt kívánok nektek, kitartást. Gödörből csak felfelé vezet út.

jún. 17. 19:27
Sajnos a mai orvosi beavatkozás sikertelen volt, egyenlőre nem tudjuk hogyan tovább. Sírva vezettem haza, azóta sem tudom hogyan lesz ezután, mi a következő lépés es hogy veszeljuk at. Bevettem egy xanaxot bár ugy erzem semmit sem segít. Nem tudtam megvigasztalni ami miatt buntudatom van mert egyszerűen nem hittem el hogy nem sikerült es ujjabb fajdalmaknak volt kitéve és hogy mi vár még ránk ezentúl. Azon kívül kb neki kellett engem nyugtatgatnia es hogy legyek pozitív. Nem tudom hogyan, az elmúlt 2-3 év tul nehez volt, elfaradtam, tul sok a félelem ahhoz hogy tudjak pozitív lenni. Megpróbálok keresni magamnak erre valami szakembert mielőtt még teljesen kikeszulok.
jún. 17. 16:02
Sok erőt küldök. Sejtem, hogy miken mehetsz keresztül. Ugyan azt hiszem, hogy ilyen típus vagyok én is, mint te. Nekem egy szerettemet a kovid kínozta meg igen durván. 1 hetet volt kórházban, és az első napokban kommunikálni sem tudtunk vele. Otthon gubbasztottam, szó szerint a cifrafosás uralt az idegtől két bőgés és rimánkodás között. Aludni se bírtam, szörnyű volt.
jún. 17. 14:07

Lehet, hogy tudna praktikákat mondani, vagy hogy jót tenne kibeszélni magamból egy szakemberrel.

Most is épp várom hogy végre sorra kerüljön egy beavatkozásra és hogy sikeres legyen az eljárás. Reggel 8-ra hívták és azóta gyomorideggel próbálok dolgozni :-(

jún. 17. 13:25

Egy próbát talán megér, hiszen semmibe nem kerül. :) Nekem a kimerültség érzésén is segíteni szokott.

Pszichológus pedig könnyen lehet, hogy nagyon jó feldolgozási és levezetési praktikákat tud neked mondani, ami neked meg itt nekünk sem jut az eszünkbe.

jún. 17. 12:33
Köszönöm, nagyon kedves vagy. Jó ötlet a mozgás mert régen kikapcsolodtam általa viszont testileg is annyira ki vagyok merülve, hogy még nem vettem rá magam de majd lehet megprobalkozok vele.
jún. 17. 11:46

Ismeretlenül is küldöm egy nagyon nagy ölelést Neked, és erőt, energiát.

Teljesen érthetőek az érzéseid, és a gondolataid. Szerintem én is ilyen lennék a helyedben. :(


Esetleg érdemes megpróbálnod a rendszeres és kicsit intenzívebb mozgást. Nekem ez nagyon jól segít levezetni a napi stresszt, feszkót. Időnként nekem is vannak negatív gondolataim, de ez kipucolja az agyamat. Az mondjuk hozzátartozik, hogy közel sem ilyen jellegű gondokon feszengek. Egy próbát szerintem Neked is megérhet. Hátha segít. Ha csak egy picit is.


A pszichológus is nagyon jó megoldás, ha megengedheted magadnak.

12. janszi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 20:52
Elrejtezel a világ elől s kikiáltod bánatodat azt remélve,most nem a visszhang válaszol...
jún. 16. 20:13

Segíteni ebben nem igazán lehet.

Viszont ha megtalálod a számításaidat az élet számos területén, a lelki egyensúlyt, nem igazán fog érdekelni a negatívitás.

Ehhez azonban tenni és tenni kell.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Scherlock)
jún. 16. 20:03
Semmi bajom az őszinteséggel, volt itt más is aki őszinte volt csak éppen törődött azzal, hogy aki segítséget kér éppen milyen lelki állapotban van nem pedig igyekezett okosnak tűnni túl nyersen fogalmazva de elnézve a hozzászólásaidat te nem igen tudsz más lenni. Nincs is ezzel baj, a megfogalmazásoddal vannak gondok mert amit te őszintének vélsz az legtöbb esetben másnak tapintatlan vagy szimplán rosszindulatú.
9. Scherlock (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 19:48

Látom, az őszinteséggel némi bajod van. :)


Neeeem baj.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Libikóka)
jún. 16. 17:12
Köszi, időnként ha nagyobb a gond akkor beveszek egy egy valerianat, sokat nem érzem hogy segít de be szoktam venni.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Scherlock)
jún. 16. 17:10
Köszi, igazán kedves a stilusod :-)
jún. 16. 16:27

Meditálj


Jah, amitől fosol, azt megkapod.

Így működik a vonzás törvénye.

5. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 16:17

Megértelek hogy így vagy,nagyon jó tippem nekem sincs,de ha nem próbáltad akkor érdemes lenne egy kis növényi alapú (pl,Nervenpflege) vagy más Valeriana alapú,tabit szedni.Ezek nem ártanak, nem kell hozzá recept:))

Csodát nem tesz ,de azt a zizegős ideges nyugtalanságot megtudja fékezni ,és ezáltal te is nyugodtabban tudsz gondolkodni ill ,másra koncentrálni:))

De akár a háziorvos is segíthet,mond el neki a problémádat.Fog alternatívákat adni.Legalábbis remélem.Jobbulást:)))

4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Amaunet)
jún. 16. 16:02

Értem amit írsz és értékelem is.


Átadtam magam... erős túlzás, nem vágyom erre az érzésre azt elhiheted.

Mindig is tudtam, hogy betegségével jár, hogy bekövetkezhet gond de akkoriban még nem adódtak problémák, nem rettegtem folyton aztán jöttek a gondok, az elmúlt 1-2 évben sok sok korház és helyenként életveszély, nem csoda szerintem, hogy félek.


Mindenben próbálok neki segíteni és támasza lenni, természetesen foglalkozom vele.


Szoktunk programokat csinálni, szoktuk élni az életünket, amikor síma hétköznapjaink vannak nem rettegek folyton csak 1-1 beavatkozás előtte teljesen átveszi az uralmat a félelem.

jún. 16. 15:44
Tudna segíteni, keress fel egyet! Egyedül minden sokkal nehezebb.
jún. 16. 15:17

Rossz olvasni, hogy miben élsz. Te átadtad magad ennek az örökös félelemnek, aggódásnak.

Azt írod évek óta folyik ez, évek óta beteg a férjed. Bizonyos mértékig meg is értem, hiszen mindenkit aggaszt, ha a szerette beteg.

De... ha tisztában vagy a betegségével, a lehetséges kimenetelekkel, a közben előforduló problémákkal azokra fel is készülhetsz. Lelkileg is.

A férjednek is azzal segítesz a legtöbbet, ha azt látja erős vagy. Nem sopánkodsz, hanem amennyire lehet nem a betegségével, hanem Vele foglalkozol.


Attól, hogy tegnap este utána olvastál és stoppolod a negatív gondolataidat ne várj másnapra megoldást.


Foglalkoztasd magad, az agyad! Ne a betegség körül forogjanak a gondolataid! Ha lehet, akkor a férjeddel!

Csináljatok programokat (ha a betegsége megengedi). Éljetek!

jún. 16. 14:38

Ti hogy tudtok tőlük megszabadulni?

Bevált módszerre lennék kíváncsi, illetve apróbb trükkökre amivel el tudom terelni a gondolataimat. Ha átlagos butaságokról/félelmekről lenne szó akkor megtudnék velük birkózni de sajnos az állandó negatív gondolatok a halállal kapcsolatosak és félelem amiatt, hogy elveszítem a férjem.

Évek óta van egy alap betegsége, itt most nem fejteném ki bővebben. Rengeteg orvosi beavatkozáson esett már át, sokszor látom, hogy szenved és fájdalmai vannak de egy hős mert mindig küzd tovább és tovább, ahogy Ő szokta mondani mert nincs más választása.

Sajnos mindig adódik új gond, új megoldandó feladat, új beavatkozás vagy műtét stb... sok hiba is történt az elmúlt 1-2 évben ami a beavatkozásokat illeti, okkal nem érzem mindig azt, hogy jó kezekben lenne.

Minden alkalommal amikor új dolgot állít elénk az egészségével kapcsolatban az élet és valamilyen beavatkozás vár rá én teljesen bepánikolok és csak a legrosszabb fordul meg a fejemben, hogy baja esik.

Ilyenkor próbálom elterelni a gondolataimat, próbálom pozitívan elképzelni a kimenetelt de egyszerűen a negatív gondolatok teljesen átveszik az uralmat felettem, már-már vizualizálom a legrosszabb véget és olyankor próbálok pozitívakat teremteni de 1-2 mp és újra jönnek a rosszak.


Szeretném ezeket megállítani, mindennél jobban, mindennél jobban szeretem és féltem.

Tegnap este próbáltam utána olvasni hogyan állítsam meg ezeket a gondolatokat és azóta automatikusan mondom, hogy STOP és próbálok másra gondolni, fogjuk rá módszer...


Régen hittem a gondolat teremtő erejében és gyakoroltam is úgy mond, pont emiatt tudom, hogy nem kellene rosszra gondolni mert előbb-utóbb bevonzom.


Semmitől sem félek jobban mint attól, hogy baja esik és elveszítem, amikor esetleg nekem volt bajom vagy azt hittem beteg vagyok stb... még magamat sem féltettem ennyire.

Sokszor a stressz már olyannyira erős, hogy testi tüneteim vannak, aztán minden alkalommal kiderül, hogy a stressz okozta, mármint ha hónapokig aggódom akkor egy bizonyos idő után már jelentkezik valamilyen testi tünet, gyomorfájdalom, szívzakatolás, ha gyűlik és gyűlik a gond, de ez lenne a legkisebb bajom, sokkal rosszabb azt, hogy félek a gondolataimtól, hogy netán tudat alatti vagy csak puszta félelmek az egész.


Gondolkodtam pszihomókuson emiatt csak nem tudom tudna-e egyáltalán segíteni, férjem betegsége életünket folyamatosan kísérni fogja, remélhetőleg majd lesznek szebb időszakaink is újból ilyen téren, az elmúlt 2-3 éven sajnos félelemben telt.


Jó lenne pár tippet kapni arról hogyan teremtsek pozitív gondolatokat, hogy ne engedjek a rosszaknak, hogyan állítsam meg a legrosszabb forgatókönyvet a fejemben.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook