Narancskehely recept

A Narancskehely hozzávalói:
4 db narancs
1/2 dl rum
3 tojás
5 dkg mazsola
15 dkg porcukor
2 dl tej
vanília
tejszínhab
mandula


A Narancskehely elkészítési módja:
A narancsot jól megmossuk és megtöröljük. A narancsok egyharmadát levágjuk úgy hogy a nagyobbik kétharmad rész szép kehelyforma legyen.A narancs belét kiskanállal kiszedjük és áttörjük. A tojásokat elkeverjük a porcukorral egy darabka vaníliát teszünk bele és 2 dl tejjel feleresztve kis lángon sűrűre főzzük.Amikor kihűlt belekeverjük a rumba áztatott mazsolát a narancs átszűrt levét,majd a krémmel megtöltjük a narancshéjakat. Hűtőbe tesszük.Tálaláskor cukrozott tejszínhabbal ás hámozot vágott mandulával díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancskehely elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook