Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nagymama Beiglije recept

Nagymama Beiglije recept

Elkészítési idő 90 perc

A Nagymama Beiglije hozzávalói:
75 dkg rétesliszt
25 dkg Rama margarin
56 dkg porcukor
5 tojás
50 dkg dió és darált mák
1 citrom
20 dkg mazsola
3-4 dl tej
0,5 dl rum


A Nagymama Beiglije elkészítési módja:
Tészta: háromnegyed kiló réteslisztet összemorzsolunk 25 dkg Rama margarinnal, 6 dkg porcukorral, 3 tojás sárgájával és egy egész tojással. 3 dkg élesztőt 1 dl langyos tejben 1 kávéskanál kristálycukorral megkelesztünk, a tésztába gyúrjuk egy csipet sóval, egy evőkanál rummal. Négy egyenlő gombócot formázunk belőle, és letakarva, meleg helyen pihentetjük 10 percig. Töltelék: ezalatt fél kiló(lehet kevesebből is) porcukorból, fél kiló darált dióból (majd ugyanígy mákból), 20 dkg mazsolából, egy evőkanál rummal, 1 citrom reszelt héjával, hideg tejjel, jól gyúrható, nehezen kenhető masszát készítünk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és lazán feltekerjük, végeit eltömködjük és tepsibe tesszük. A rudak tetejét megkenjük felvert tojással, megszurkáljuk, majd 10 perc állás után újra megkenjük, megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük. 2-2 rúd diós és mákos rúd lesz belőle

A kenegetést nem szabad kihagyni, mert akkor kireped.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nagymama beiglije elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook