Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?) (tudásbázis)
Sziasztok !
Nekem az lenne a kérdésem ,hogy december 12 én regisztráltam kaptam is dec28 án utalást.
De 7 én, már el is helyezkedtem,és azt mondták,hogy ezt a 7 napot kiutalják majd ,illetve a maradékot egy összegbe februárban. A kérdés az,hogy ezt a 7 napot is csak Februárba fogják,vagy hamarabb várható ?
Ma beszéltem a munkaügyi hivatallal Budapest X ker. Decemberben 2 x utaltak hónap elején utalták a novemberi hónapra való ellátást és 12.20 felé a decemberi hónapot, ennek következtében Januári hónapban nem utalnak csak leghamarabb februári hónapban utalják ki a januári hónapra az ellátást.
Gondolom ha valaki nem fért bele a bérszámfejtésbe annak januárban utalnak.
Sziasztok! Leirom az esetemet, hogy nehogy valaki ebbe a hibaba beleessen es elessen a maradek munkaugyi jaradektol...
Januar 06.-an probanapon voltam egy cegnel de nem is silerult a probanap, arra az egy napra nem egyszerusitetten jelentettek be, hanem allandora.. Na elkezdtem utana jarni a dolognak ilyenkor mi a teendo, ezt az egy napot lekellet jelentenem a munkaugyibe mert allandora jelentettek be arra az egy napra, a vege az lett, hogy januar 7.etol nem vagyok jogosult a maradek munkaugyi jaradekra...Szoval buktam egy honapnyi penzt... Szoval ha probanapra mentek regisztralt munkaugyiskent, akkor mondjatok, hogy egyszerusitett foglalkoztataskent jelentsenek be...
Segítsen valaki lécives
Az ellátás 2021.01.19-ig került megállapításra, 2021. február 10-ig a Magyar Államkincstár utalja bankszámlájára.
Megállapitásra ezt hogy értik
Köszönőm a válaszokat előre
Most januárba senki ne várjon semmi pénzt mert a januárit meg kaptuk decemberbe
Következő munkanélküli járadék február 10 ig m a magyar államkincstár a bankszámlánkra utalja
Lejar a munkanélküli be kell menni, vagy ugyfelkapu keresztül jelezném kell.
Elvileg kaptál is időpontot, álláskeresési kiskonybe benne van.
Sziasztok ezt a levelet kaptam ez mit is fedez?
Tájékoztatjuk, hogy álláskeresési járadékának lejártát követő, 2021. január 18. és 2021. január 22. közötti időszakban teljesítendő jelentkezési kötelezettségének elektronikusan eleget tehet az
Sziasztok!
Most voltam vissza jelentkezni, november 27.-én regisztráltam elsőnek.
December 15.-én volt egy utalás s azóta semmi.
Meg kérdeztem s azt mondták semmit nem tudnak ők sem hogy miért csak a decemberit kaptam meg.
Érdeklődjek az államkincstárnál ennyi választ kaptam.
Én is
:D
Sztem febr elején kapod meg a januári napokat.
Nem szokták elkapkodni. Sőt!
" Az ellátásra való jogosultság megállapításakor vagyonnak minősülő tárgyak:
Aktív korúak ellátása csak akkor nyújtható, ha a kérelmező és családja nem rendelkezik vagyonnal. Vagyonnak minősül az a hasznosítható ingatlan, jármű, vagyoni értékű jog, továbbá pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összeg amelynek
- külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát (855 000 Ft-ot),
- vagy együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát (2 280 000 Ft-ot)
meghaladja.
Nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű. "
Az összeg most itt irreleváns.
Az a lényeg hogy azon kívül ahol laksz nem lehet vagyonod.
Elég durva ez így.
:(
Onnan hogy igényelni akartam és nem lehetett.
Ahol most lakom az a nevemen van.
Ahonnan ide költöztem, annak is a fele a nevemen van. Azt mondták ha annak az értéke meghaladja a 400 ezret akkor nem jár. Se az FHT se a tb átvállalás.
A tb pedig régen is 45 nap volt, most is annyi.
További ajánlott fórumok:
- Gyermekem betegsége miatt 10 éves koráig kapom a gyest, kaphatok-e munkanélküli járadékot így 10 év munka után?
- Mikor utalnak munkanélküli járadékot? Neten meg lehet vhol nézni mikor van utalás?
- Aki Németországban dolgozott, mennyi munkaviszony után tudja igényelni onnan a munkanélküli járadékot?
- Tudja valaki, hogy, hogyan számolják ki a munkanélküli járadékot?
- Hajdú-Biharban (Debrecenben) kapott már valaki decemberben munkanélküli járadékot?
- Kapok az alábbi esetben munkanélküli járadékot?