Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Munkahelyi ebédidő fórum

Munkahelyi ebédidő (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6
76. c28482cb97 (válaszként erre: 75. - 7db74a3578)
2014. okt. 3. 22:22

Sok helyen bizony nincs más választás munkában, és még így is örülnek, egy 4 órás helyre is 50 jelentkező van.

Hogy mégis miért vállaljuk, nálam elhivatottság is.

Most nevess nyugodtan!!!

Mindig is kereskedő szerettem volna lenni megadatott, nem dolgoztam más szakmában, soha.

Ha a törzsvásárlónak azt mondom, ne vegye meg, vagy áldozzon többet, és másik terméket vegyen meg, mint amit gondolt, FELTÉTEL NÉLKÜL ELFOGADJA, és legközelebb is hozzám fordul, mert bízik bennem, és tudja ő érdekében mondtam ezt.

Tudod ez az, ami mégis minden pénznél többet ér!

Ezt a magam nevében nyilatkozom.

A Te lehet sikeres vagy, ami pénzben is mutatkozik, de ha menedzser típusként éled meg a sikert, lehet nem sokan szeretnek, bár pénzed van.

Ne haragudj, nincs okom személyeskedni veled, nem is akarok, mert nem ismerjük egymást.

75. 7db74a3578 (válaszként erre: 73. - Krisz38)
2014. okt. 3. 13:09

nem hangzik jól, amit írtál, viszont minden elismerésed?

ha valaki ilyen állapotok mellett is képes és elmegy ilyen helyre dolgozni, annak nem elismerés kell, hanem csak gratulálni, hogy ezt bevállalja. csak utána ne sírjon senki, hogy milyen körülmények között kell dolgozni.

akkor talán megérteném,ha nem lenne más választás, s csak ez az egy lehetőség lenne dolgozni, viszont ez nem így van.

ha nulla a pénz, akkor inek tönkretenni még az egészséget is? ... ha semmi nem jó, akkro miér tmegy valaki egy ilyen helyre dolgozni? vagy ha már minden kötlés szakad, csak ez az egy lehetősége van, akkor miért hagyja ezt?

nem a mosásról és az egy db munkaruháról beszélek, hanem pl arról hogy nem tudtok enni, mosdóba menni.

ha ez valakinek ér ennyit, az megérdemli.

74. b73e24f31f (válaszként erre: 72. - F00f50e709)
2014. okt. 2. 21:18

Jól van. Álmodozz csak Csipkerózsika :D

Nem vagyok a drágád ha már itt tartunk, és egy jó 10 éve én is dolgozom már folyamatosan, hogy tudjam miről beszélek!

Az orrocskát meg kicsit lentebb, mert nem lehet kellemes ha beleesik az eső ;) Márpedig a nap nem fog kisütni mert valakinek az arca eltakarja!

2014. okt. 2. 18:45
Végigolvasva az összes hozzászólást, szomorúan tapasztalom, hogy a helyzet nem változott. 1988 ban kezdtem a kereskedelemben robotolni, mert ezt a munkát másnak nem titulálhatom. Kibaszás az egész a dolgozókkal szemben, nulla lóvé, enni, pisilni, kakilni, cigizni, vegetálni tilos! állni akkor is kötelező ha ülhetnél(pl. kassza) , munkaruha annyi, csak ha éppen rádömlik valami , akkor éjjel majd kimosod, hogy másnapra fitt legyen, az egész szakma csak suvickolásból áll. Megszólalni akkoriban is nagy bűnnek számított, azonnal kiebrudaltak, aztán jött 3 másik helyetted. Valamiféle elmebaj miatt még 2000-ben elmentem a Tacskóba pénztárosnak, hátha változott valami, de 3 hónap után agylágyulással felmondtam. Szerintem a kereskedelem a dolgozók szempontjából rabszolga munka. Minden elismerésem annak, aki bírja!
72. f00f50e709 (válaszként erre: 70. - B73e24f31f)
2014. okt. 1. 21:05

"És nem mehettünk be a raktárba evés végett, egyrészt mert leülni sehova, hegyekben az áru,"

Mert az eladótérben nincs "hegyekben" az áru? Érdekes.

"Bejött 6 előtt 5 perccel és vagy fél 7-ig bent volt. "

Erre a megoldás az lett volna, ha mosolyogva ÉS KEDVESEN odaszólsz neki, hogy 6-ig vagytok nyitva, nemsokára zártok. Lehet nem látta kint a nyitvatartási időt, mert leesett, mert rosszul volt megvilágítva ...stb. Lehet szólni a vásárló embereknek KEDVESEN, de mikor belépsz valahová és szúrós szemmel néznek rád, se szó se beszéd az neked jól esik? Nem. Na ugye.

"nem volt megengedve mert akkor nincs senki a vásárlótérben! "

Aha, persze. És ki nem engedte meg neked? Rád szóltak, vagy a kollégáid oltottak be?

Akkor szólsz a főnöknek, hogy menjen már ki az eladótérbe, mert szeretnél nyugodtan enni 15 percig. De néma gyereknek az anyja sem érti a szavát!

"Te vagy az aki még életébe nem volt ilyen szitukban."

Oh, drága! Ha te tudnád, hogy én milyen szitúkba voltam már, biztos ketéállna a füled. Ez ahhoz képest kismiska

71. f00f50e709 (válaszként erre: 68. - KicsiPöttöm)
2014. okt. 1. 20:57
szóval akkor tovább nyeled a hülyeségeket. Hát akkor ne csodálkozz, hogy kizsákmányolnak.
70. b73e24f31f (válaszként erre: 62. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 20:37

Miért olyan nehéz elhinni? Bejött 6 előtt 5 perccel és vagy fél 7-ig bent volt. Forditgathatom en akkor a táblát. Ja és mindig 00-kor forditottuk meg!!! Te vagy az aki még életébe nem volt ilyen szitukban. Öltöző nálunk nem volt. És nem mehettünk be a raktárba evés végett, egyrészt mert leülni sehova, hegyekben az áru, másrészt meg nem volt megengedve mert akkor nincs senki a vásárlótérben!

Nekem nem kell a főnököm elé állnom mert már nem dolgozom ott. De ha szerinted én jobb vagyok még Andersen tudnék még mesélni!

69. vacsa (válaszként erre: 42. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 20:25
Neked gőzöd sincs a kereskedelemben dolgozók életéről.
68. KicsiPöttöm (válaszként erre: 65. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 19:51
De most olyan dolgokkal jossz itt, hogy te sem hiszed el :-) szervezz akkor nepfelkelest az ilyen munkáltatók ellen. Azt hiszed most az ilyen jellegű hozzastolasaiddal megvaltod a vilagot? Orulok, hogy te ilyen ugyes, okos ea f.sza ember vagy, orulj te is magadnak. Fogadni mernek, hogy meg az eletben nem dolgoztal ilyen helyen mert akkor nem igy irnal. En itt befejeztem, mert en sem tudom megvaltani a vilagot, de en szerencsere nem is aakarom. Neked további jo eszosztast :-)
67. 5bdfbe058d (válaszként erre: 66. - 2cc786c515)
2014. okt. 1. 18:36

Én dolgoztam olyan helyen ahol hivatalosan heti 40 óráról szólt a munkaidő, annyira voltunk bejelentve.

Közben meg a heti fix 55 körüli óra mindig megvolt a bolt nyitvatartása miatt.

Egyszer elkapták őket az ellenőrök, írság stb. de ugyanúgy folytatták tovább.

Sőt, előírás hogy az osztályvezetőknek, főpénztárosoknak, irodai dolgozóknak legalább 10-11 órát bent KELL lenni. Ha van munka ha nincs.

2014. okt. 1. 18:32

Egy-két munkáltatóra néha tényleg nem ártana egy munkaügyi felügyelet.

Razzia... ki van bejelentve és miért nincs, és mettől meddig tart a nyitvatartási idő. stb...

65. f00f50e709 (válaszként erre: 63. - KicsiPöttöm)
2014. okt. 1. 18:23

de nem érted meg, hogy ez azért vannak, mert vannak olyanok akik ezt benyelik?! Össze kellene társadalmilag fogni és nemet mondani KOLLEKTÍVE ilyen akciókra, vagy be kell jelenteni az NMH-hoz.

Nem is értem miért nem látod meg, hogy kvázi mindenki sz*rik rád: munkatársak, főnökök. SZ*rjál te is rájuk, felálsz kimész wc-re és el van intézve. :)

Ha meg a vasárnapot zsebbe kapod és te azt el is fogadod, akkor inkább arról nagyon de nagyon mélyen hallgass... ugyanis adóköteles bevételed keletkezett, amit a szja-ba évente be KELL vallanod, tehát a munkáltató már rögtön úgy nyitja a pozícióját, hogy ne tudd felelőségre vonatni!

2014. okt. 1. 15:24

Na, ha már ennyire kiokosodott mindenki, holnap már lehet is verni a tamtamdobot és irány a közmunkaprogram!

De egyre én még mindig kíváncsi lennék! Ez a kioktató és lenéző magatartás és fölényes viselkedés törvényileg hol találom? Vagy ez csupán a te saját öntörvényűséged?

…mert itt én vagyok a hülye és mindenki más nem normális? :D :D

63. KicsiPöttöm (válaszként erre: 61. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 15:15

Őszintén megmondom nem tudom miről beszélsz...ha elolvastad volna amit írtam, akkor azt is látnád, hogy sehol nem írtam, hogy 6 napot dolgozom egy héten. Ezt vajon honnan szűrted le? Azt írtam, hogy egy nap 11 órát. Akkor ki az okos???

Itt most ahol jelenleg dolgozom, nekünk nincs problémánk a takarítási idővel, de régebben dolgoztam olyan helyen, ahol zárás előtt 15 perccel kezdtünk felmosni. Itt leginkább én most a szünetre írtam a fórum indítónak, hogy a kereskedelemben szinte mindenhol ez van, ezt kell elfogadni.

Mi most jelenleg 5-en vagyunk a boltban, abból 4 cigizik, egyedül én nem. Konkrétan le se sz.rják, hogy nekem is lenne igényem, csak másra mondjuk nem a cigire. És mivel én voltam az utolsó is, aki oda ment dolgozni, többszörösen le vagyok ejtve....

Te csak azt nem érted meg, hogy van az Mt, és van a gyakorlat. Oké, hogy nagyon szépen hangzik és jól néz leírva, hogy ennyi meg annyi a szünet, de a munkáltatót ez pont nem érdekli. Ha ez egy embernek nem tetszik, akkor el lehet menni, úgy is lesz más, akit talál. És amíg az ember rá van szorulva a pénzre, mivel ugye ebből élünk, addig is kénytelen elnézni ilyen dolgokat és alkalmazkodni.

Elárulom dolgoztam olyan élelmiszer boltban is, ahol minden 2. vasárnap volt csak szabad. Magyarul az ember havi 28 napot dolgozott. És nem is volt bejegyezve, hogy a bolt vasárnap működik egyáltalán. A nyitva tartási idő is csak H-Szombatig volt kiírva az ajtóra. A vasárnapot zsebbe fizette a tulaj mindenkinek. És erre a vasárnapra nem lehetett "szabit" sem kivenni. Magyarul ha elmentem nyáron hétfőn nyaralni, vissza kellett jönnöm szombat estére, mert vasárnap meló. Na itt hol van az Mt????

62. f00f50e709 (válaszként erre: 58. - B73e24f31f)
2014. okt. 1. 13:53

Na ezt azért nagyon nem hiszem, főleg ha van raktár/öltöző is. Ez is kultúra kérdése.

"A felmosást pedig sajnos igenis jó, ha zárás előtt 15 perccel elkezdtük, mert még így is volt olyan tahó"

Már bocs! De ha egy üzlet 8-18-ig van nyitva, akkor nem tahó a vásárló (hát már jól nézünk ki), ha be mer menni 8.01-kor vagy éppen 17.55 kor, nemhogy 17.45-kor.

"munkaidőm után fél órával kényelmesen bézelődött."

Persze! Hozzád képest Andersen egy kis pisis. Arról nem is beszélve, ha 18.kor zár az üzlet 17.59.-kor már megvan fordítva a tábla "zárva" feliattal és már zárják is az ajtót. Szóval nem kell a duma. :)

de nem is értem miért nekem mondod ezt. Tessék a főnököd elé állni és neki mondani. Oldja meg, ez a feladata.

61. f00f50e709 (válaszként erre: 49. - KicsiPöttöm)
2014. okt. 1. 13:46

Jesszus mariska. akkor gondold már végig:

Egyébként meg igen, a kialakult helyzet 100%-ig a munkavállalók (Többesszám!) a felelősek. Az összes, nem csak az ott dolgozók, hanem az összes. Ugyanis, ha ezt senki nem engedné, és verné az asztalt, hogy márpedig fizessék ki, hiába is mondanának fel (példát statuálva ezzel) az illetőnek, a másik, aki helyette jön, ugyanezt tenné. Tehát értelmét veszítené a felmondás, és jobb körülményeket tudnának kiharcolni maguknak az emberek. Csakhogy! Ameddig mindig lesz EGY ember, aki befogja a száját, és tűri, addig ez így fog menni... mármint addig fognak több és több terhet rakni az emberekre, ameddig hagyják.

Ennyire egyszerű, csak ki kellene húzni a fejeket a seggekből...

"üzletvezető a tulaj. Neki is érdeke, hogy napi 11 óra után, hogy ne este 9-kor álljak még neki felmosni."

A kettő között meg nincs logikai összefüggés, ugyanis nagyon sokhelyen nem az üzletvezető zár, másrészről az üzletvezetőnek (mint már írtam, de leírom még egyszer) érdeke, hogy sok ember menjen be az üzletbe és sokat költsön. És már uram bocsáss meg, de ha egy helyen már egyszer szúrós szemmel néznek rám, mert zárás előtt be merek menni egy órával az üzletbe, akkor a következő alkalomkor NEM ODA FOGOK MENNI. Inkább éhenpusztulok (ha élelmiszerláncról van szó) de én oda többé be nem teszem a lábamat, amiből kifolyólag NEM OTT FOGOM ELKÖLTENI A PÉNZEMET, tehát az adott boltnak kevesebb bevétele lesz, így valakit ki fognak rúgni. Te nagyon okos... most már látod az összefüggést???

Tök mindegy hogy 11 óra vagy 18 óra, ugyanis a mt-könyve meghatározza hogy kit meddig milyen keretek között lehet foglalkoztatni. Ha 11 órásról van szó, azt összerakják 8+4-be legalább vagy 3 napos munkarendet vezetnek be (okoska). Olyan nincs, hogy valaki napi 11 órát dolgozzon (törvényesen) végig 7 napból 6 napot.

60. f00f50e709 (válaszként erre: 59. - 7db74a3578)
2014. okt. 1. 13:42

Én is pont ezt mondom nekik, de képtelenek megérteni.

8 óra alatt a munkavállalónak törvényesen jár 20 perc amit megszakítás NÉLKÜL ki kell addnia a munkaadónak 3-6 óra között. Tehát értelemszerűen nem kell az eladótérbe enni (nem érdekel ki mit gondol, azért már gondolkozzunk el azon az eladón aki éppen a kajáját eszi a csemegepultban - ÁNTSZ biztos örülne neki - milyen higiéniás állapotok uralkodhatnak)

59. 7db74a3578 (válaszként erre: 58. - B73e24f31f)
2014. okt. 1. 13:28

nekem ez nagyon fura.

ha 8-18-ig van nyitva a bolt, az azt jelenti, hogy ebben az időben bármikor bemehet bárki vásárolni. ha akar (persze ez már kultúra kérdése is) akár zárás előtt 5 perccel is.

Nem a vevőt lehet hibáztatni ezért, hanem csakis a munkáltatót, hogy

1. kevés embert foglalkoztat

2. nem fizeti az ezen felli munkaidőt.

viszont azt gondolom, hogy van egy olyan hogy munka törvénykönyve, plusz van egy olyan amit szerződésnek hívnak.

Én még soha nem jártam úgy hogy nem tudtam enni, nem tudtam mosdóba menni, azért mert a főnök megtiltotta volna. Olyan volt már, hogy olyan húzós volt a nap, hogy nem volt időm kimenni enni, de az nem amiatt, mert a másik dohányzott, és nem is azért mert zt megtiltották volna.

ha jár az óránként 10 perc, akkor fel kell állni és ki kell menni, nem pedig ezen siránkozni, hogy nem tudsz/tudtok kimenni 10 óra alatt egyszer sem, vagy nem tudtok enni.

58. b73e24f31f (válaszként erre: 42. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 13:22

Olvaslak és nagyon nem értek egyet, pont azért mert sokáig én is eladó voltam.

Először is nekünk is csak a pult volt alkalmas arra, hogy együnk, mondjuk amig én ettem addig a kolleganő állt a kasszába, de sajnos akkor is csak egy kis sarok maradt az evésre és akkor is látta a vevő, hogy eszem, sokszor pedig huába volt ott a kolleganő, leszarták, engem zaklattak. Azért meg nem fog az ember 10 óràn keresztül éhezni fizikai munka mellett, mert 1-2 ember finnyás. Akkor ne nézzen oda!

A felmosást pedig sajnos igenis jó, ha zárás előtt 15 perccel elkezdtük, mert még így is volt olyan tahó aki nem vette észre magát és simán a munkaidőm után fél órával kényelmesen bézelődött. Nem egy volt aki DIREKT. Ki fizeti ki azt a sokszor fél órát? Mi 8-18-ig dolgoztunk és igy volt nyitva a bolt is. Ha lekésted a buszod igy jártál...hozzáteszem zárás után még a pénzzel is el kellett számolni+ 15 perc.

Reggel hiába mentünk volna felmosni korábban nem száradt volna fel, de minek is mentünk volna, ha a m.idő 8-tól van?!

57. f6390e6b9b (válaszként erre: 56. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 12:56
Azt hiszel amit akarsz,nem érdekel.De ez így volt!
56. f00f50e709 (válaszként erre: 54. - F6390e6b9b)
2014. okt. 1. 12:49
persze, aha... tudod messziről jött ember ...
55. f00f50e709 (válaszként erre: 52. - F6390e6b9b)
2014. okt. 1. 12:46

Mondjuk dolgoztam olyan helyen is (iroda) ahol voltunk vagy 10-en, abból 6-an dohányoztak, azok közül 3-an 1 órában minimum 3x. Én napjában többször is kimentem a wc-re (azt hiszem 5x - ami szerintem természetes) és a főnököm (40+ éves klimaxos szőke szösszenet, aki egy összetett mondatot sem tudott megérteni) még utánam kémkedett... értsd úgy hogy mikor felálltam és kimentema wc-.re, utánam jött, és nézte, hogy én mennyi ideig vagyok a wc-n, ez komoly!!! És hallgatózott, hogy mit csinálok én a wc-n.... na vajon mit?! (hozzáteszem az iróasztaltól felkelve és odáig visszajutva kb 3 percig voltam távol). Az ötödik ilyen látványos tevékenysége után bekérdeztem, hogy "gyöngyike, neked nincs elég munkád, hogy munkaidődbe, megteheted azt hogy utánam kémkedj?" Na azt a tekintetet látnotok kellett volna, erre még megmukkanni sem tudott...

Ezért is mondtam, hogy nagyon sok függ a munka jellegétől, a főnök beállítódásától, a munkatársaktól. És uram bocsáss meg, ha egy dohányos ki megy önként és dalolva minimum 10 percig dohányozni, akkor már én is had menjek ki wc-re 3 percre... mert míg egy dohányosnak nem létszükséglete a cigi (biológiailag, fizikailag) addig egy normál embernek a Maslow-i hirerchia szerint alapvető fiziológiai szükséglete a wc-re menés.

54. f6390e6b9b (válaszként erre: 53. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 12:41

Nem igazán értem mi bajod.Az üvegkalitkás dohányzót ezer éve megszüntették,emeleten szabadtéren egy szép nagy erkély volt kialakítva a dohányzónak.Bocsi kicsit több,mint 3 évet húztam ott le és nem diákként.

Akkoriban biztos nem voltak kisírt szemű emberek a sorok közt mikor te ott voltál.

53. f00f50e709 (válaszként erre: 52. - F6390e6b9b)
2014. okt. 1. 12:35

Volna? Basszus! Nem tudom neked mi a jó édes bajod van, de:

1. diákként DOLGOZTAM a nokiában, bocs, szerintem kettőnk közül nekem van rálátásom a dologra,

2. nem pisiltem be, mert ki tudtam menni , nem is kellett engedélyt sem kérnem senkitől!!! (érdekes mód)

3. Ott nem nézték jó szemmel a dohányosokat, ha meg kiderült róla hogy pöfékelős, olyan sorra kerül, ahol a másik négy is pöfékelős, és elesett a fizetés feletti bónuszától nemes egyszerűséggel. Tehát még mindig dönthetett, hogy: vagy cigizik, és nem kap bónuszt, vagy munkaidőben nem cigizik és melőzik ezerre és kap bónuszt.

ja és a legjobb az volt, hogy a dohányosoknak ki volt jelölve egy 4m*2m-es helység (üvegkaltika) ahol ezt megtehették (persze be is volt kamcsizva). A poén az volt, amikor már 30-an bent voltak, és az üvegen keresztül csak a füst látszott XD XD XD XD

És ajánlom neked a mtk-t el lehet olvasni, hogy nemes egyszerűséggel már arra is engedélyt kellene kérned a főnöködtől, hogy te megszakíthasd önkényesen a munkaidődet és kimenj füstölögni (okoska)

52. f6390e6b9b (válaszként erre: 23. - F00f50e709)
2014. okt. 1. 12:27

És amit leírtál a nokiáról,az csak egy morzsa a tortából....

Na ott aztán nyugodtan be is pisilhettél,vagy össze is eshettél volna.Ott az embernek kisebb gondja is nagyobb volt annál,minthogy a Gipsz Jakab már másodszor cigizik...

51. f00f50e709 (válaszként erre: 50. - Globus)
2014. okt. 1. 09:05

" Szerintem a fórumindító nem szitu megváltoztatására készül, hanem valahol ki szeretné dühöngeni magát :)"

ezzel tisztában vagyok én is, ezért írtam azt, hogy nincs egyedül.

Viszont a bankosokra nem lehet semmi mentséget sem találni, sőt még keresni sem, mert a bank az egyik legprofitábilis pénzügyi szektor... tehát ilyenekre pénz lenne, csakhát a vezérigazgató meg a csürhéje inkább a saját zsebét tömködi

50. globus (válaszként erre: 45. - F00f50e709)
2014. szept. 30. 23:25

miért nem lehet valakinek több pénzt adni?

Nálunk valaki pattogott ezért, következő hónapban megkapta a felmondást (nem kereskedelemben dolgozom). Persze vettek fel új dolgozót, és ő sem kapott többet, egyszerűen erre NEM költenek.

Szerintem a fórumindító nem szitu megváltoztatására készül, hanem valahol ki szeretné dühöngeni magát :)

49. KicsiPöttöm (válaszként erre: 45. - F00f50e709)
2014. szept. 30. 23:19
Akkor elárulom neked, hogy egy olyan üzletről van szó, akinek a tulaja német. Nagyon okos vagy otthon gép elől, de látom azzal nem vagy tisztában, hogy nem az üzletvezető a tulaj. Neki is érdeke, hogy napi 11 óra után, hogy ne este 9-kor álljak még neki felmosni.
48. globus (válaszként erre: 42. - F00f50e709)
2014. szept. 30. 23:18
Erre írtam fél oldalt, és töröltem.
47. Cucicsillag (válaszként erre: 43. - D1e807c461)
2014. szept. 30. 23:13

Vagya masik verzio, ami nalunk mukodott,mikor lazadozni kezdett a tarsasag par embert kirugtak "peldat statualva"

Szval ez nem olyan egyszeru,mint leirva, ertem szegeny foruminditot :-S

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook