Mit tudtok a halál közeli állapotról? (beszélgetés)
Szerda reggeltől vasárnap délelőttig egy szobában voltam egy nénivel: naponta kap 3 liter infúziót, egy maréknyi gyógyszert. Önmagáról már nem tud.
Március óta van ilyen, szinte önkívületi állapotban. Vajon mikor lesz az utolsó előtti szívdobbanása????? Akit még meghalni sem hagynak, hanem a haldoklását hosszabbítják...
Éljen az orvostudomány :(
Persze mindenki máshogy éli meg az altatást. Gondolom én azért aludtam el a bátoritótól rögtön mert nem szoktam hozzá a nyugtatókhoz.
Egyébként anyukám is volt klinikai halott és ő is hasonlókat mesélt.
Azt mesélte, hogy felülről látta magát a műtőasztalon, hallotta a dokikat, hogy miről beszélnek, látta, ahogy újraélesztik, és még a váróba is ki ment, ahol a bátyám és az apukám várakozott. Kicsi voltam, igy nem emlékszem, hogy volt e alagút, fény, utasitások. Ő viszont továbbra is félt a haláltól, nem nyugtatta meg, amit átélt.
Igen, mondd el a szeretet fontosságát mindenhol, vagyis nem kell elmondani, jobb, ha érezteted. Az ember úgyis attól boldog, ha szerethet ez a lényeg :))
Viszont vannak emberek, akik máshogy gondolják ezt, máshogy gondolkodnak és stb. Őket ne próbáld megváltoztatni. El kell fogadni őket és szeretni úgy, ahogy vannak (ezt nekem is tegnap mondta egy barátom és elgondolkodtam, hogy milyen igaza van...). Mi mást tehetnél? Ezzel teszel nekik a legjobbat. Ha szereted őket úgy, ahogy vannak :))) Akik fogékonyak arra, hogy változzanak meg úgyis maguktól szeretnének változni, de ez már kicsit eltér a kezdeti kérdéstől, bocsi.
Ja, ehhez hozzá tartozik, hogy nem altatták őket :), nem műtétnél történt esetekről van szó. Persze magyarázzák azzal is, hogy ilyenkor az agyunk produkál ezt-azt.
Úgy gondolom mindenki abban hisz, amiben szeretne, ami neki jó :)), ezt el kell fogadni, ennyi a lényeg.
Én nem jártam még ott, de hallottam már azoktól, akik jártak a klinikai halál állapotában, barátokról van szó. Van, aki kívülről látja magát, van, aki egy mezőről számolt be és jól érezte magát és nem szeretett volna visszajönni, de visszaküldték... és azóta különös képességei vannak.
Érdekes a Halál, sokan félnek tőle és ijesztőnek tartják, én is (még), de igyekszem elfogadni és máshogy látni azt, ami a fizikai világban történik...nem az számít.
További ajánlott fórumok:
- Akinek volt halálközeli élménye, ossza meg legyen szíves velünk!
- Volt valakinek közületek halálközeli élménye?
- Kempingezni mennék két gyerekkel ! Tudtok valami tiszta és vizközeli helyet?
- Tudtok Pesthez közeli tavat ajánlani ahová 3-gyerekkel el lehet menni?
- Pest közeli Dunapartot tudtok ami könnyen elérhető autó nélkül egy napra? Vagy kis tavat?
- Tudtok ajánlani viszonylag közeli hóbiztos síterepet?