Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett? fórum

Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
45. cumma1
2011. nov. 30. 14:30
Főzeléket, rizst
2011. nov. 30. 13:50

Én is 90 %-ban csirkemellből szoktam pörit készíteni, nagy előnye hogy hamar megvan és ha jó szaftosra készíted, nem kell bele annyi husi, valamint szoktam hozzá néha valamilyen zöldséget is rakni, pl: borsó, gomba stb. Ha nem csirkemellből készítem, akkor meg inkább borjúból, v nyúlhúsból... Többnyire nokedlit eszünk hozzá, savanyúsággal...

Lehet egyébként főzelékhez is enni, vagy szoktam hozzá kölest, rizst készíteni. (ha nem a pöribe teszek zöldséget akkor rizibizit csinálok hozzá)

2011. nov. 30. 13:46
vagy grillezve, de az mellé jók a salik:)
2011. nov. 30. 13:45
hú nálunk meg nem esszük meg a csirkemellet pörköltnek, mert száraz. Inkább rántva, vagy valami ragunak, de ugye ahhoz is tésztaféle illik.
41. Biga89 (válaszként erre: 37. - 31c1daa9fa)
2011. nov. 30. 13:39
nalam mondjuk altalaban a hutoben csak csirkemell van( meg sulis vagyok, aztan nem lakom otthon) de hal istennek mindig kifogom h akcios es akkor kicsit bevasarolok belole..:D
40. githaj
2011. nov. 30. 13:38
karfiolt, brokkolit, és már nincs is szénhodrát
2011. nov. 30. 13:36
rizs, krumpli, tarhonya...knédli :)))
2011. nov. 30. 13:36
fokhagymás savanyúságot,jó sokat
37. 31c1daa9fa (válaszként erre: 33. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:35

Én is csináltam egyszer, de nagy luxus az ziher! :DD

Nem tudom, én sajnálom a jó kis mellet pörinek. :/

36. Biga89 (válaszként erre: 19. - Sylvia81)
2011. nov. 30. 13:35
koszike...este majd kiprobalom:D
2011. nov. 30. 13:35

Párolt brokkoli-karfiol kombó.

Barna rízs, jaja. A barnarízst mindig 3x-os vízben kell főzni. Úgy, ahogy Mona írta.

34. Biga89 (válaszként erre: 30. - Mona6908)
2011. nov. 30. 13:33
koszike majd kiprobalom:D
33. Biga89 (válaszként erre: 26. - 31c1daa9fa)
2011. nov. 30. 13:33
:D:D csak az volt otthon es megkivantam a porkoltet:D
2011. nov. 30. 13:32
Nem szeretem a pörköltet magában... És mindegy, hogy rizs, tészta, nokedli, krumpli, tökfőzelék a köret, a mérték a lényeg. És természetesen hozzá a savanyúság.
2011. nov. 30. 13:28
És finom mellé a köles is:)
30. Mona6908 (válaszként erre: 16. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:26
A barnarizst legalább 40 percig kell főzni, én 3x-os mennyiségű vízben főzöm, 40 perc után elzárom a gázt alatta, és még hagyom fedő alatt is. Úgy biztos jó lesz. Érdemes kipróbálni, mert finom.
2011. nov. 30. 13:24

krumplit.


Amúgy meg magában savanyúsággal.

28. homern
2011. nov. 30. 13:23
kuszkuszt vagy hajdinafőzeléket
27. Remoni
2011. nov. 30. 13:23
Én párolnék zöldbabot és azzal enném.
26. 31c1daa9fa (válaszként erre: 16. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:23
cs. mellből pörköltet. hm de jól megy egyeseknek. :D
2011. nov. 30. 13:22
Puffasztott búza-és rizs,vagy saláta.Mind U1-es kódú:)
24. korteforma (válaszként erre: 1. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:20

Főtt burgonya

Barna rizs

Hajdína

Tarhonya

Zöldséges (barna) rizs


És ne feledkezzünk meg a FŐZELÉKről :))

23. miel77
2011. nov. 30. 13:20
Rengeteg savanyúságot, pl. káposzta :))) még zsírégető is, erős paprika, cékla :))) mindenfélében lehet már kapni :)))
2011. nov. 30. 13:19
Rozskenyeret vagy rizst (utóbbival tényleg nagyon finom).
2011. nov. 30. 13:18

bulgurt, gerslit -árpagyöngy, salátákat!

Ettem már tojásos nokedli marha pörkölttel nagyon finom de igen kalória dús!

20. Vigyorex6 (válaszként erre: 16. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:17
Csinálj zacskósat, ha egyszer kedved lesz kipróbálni. Nem vagyok zacskós motyó párti, de a rizst normál módon készítve mindig el tudom rontani, úgyhogy elfáradtam. :DDD
19. Sylvia81 (válaszként erre: 16. - Biga89)
2011. nov. 30. 13:17

Több vízben és tovább kell főzni. De ezt gondolom tudod. Esetleg főzd lassabban, az még segíthet a dolgon. Vagy a végefelé, ha úgy véled, még kemény maradna, önts alá még vizet.

Amúgy én a fehér rízst is úgy főzöm, hogy az előírt kétszeres mennyiségű vízhez még teszek picit, és a főzőlapot már akkor lekapcsolom, mikor még van alatta egy kicsi víz, olyan 1mm magasságú, tehát kicsit még kásásnak tűnik a rízs. Átkeverem, majd a lekapcsolt főzőlapon hagyom még kb. negyed órát. Így nekem nagyon jól megpuhul.

2011. nov. 30. 13:16
Ha fogyizom akkor savanyúságot, esetleg pici durum tésztát.
2011. nov. 30. 13:13
tarhonyát
16. Biga89
2011. nov. 30. 13:13

koszike a tippeket:D:D

fozelekhoz most nem volt kedvem, amugy csirkemellbol csinaltam porit:D savanyusagrol meg is feledkeztem:d

a barnarizs mondjuk nekem soha nem sikerul...:( mindig kemeny marad:D

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook