Mit szeretsz a kertedben? Mi a legszebb most? (beszélgetés)
Van vakondháló, csak ugye ahhoz szét kell kapni a kertet és nulláról újraépíteni. Nálunk az van, nincs vakond, hogy egyébként lenne-e azt nem tudom.
Egyes macskák ki tudják kapni a vakondot, de a hatékonyságuk nem az igazi.
Ami tutira bejött, a folyamatos dübörgés ez nagy testű állat tartásával valósult meg nálunk. A régi lovastanya szomszédai mondták, hogy ahogy odakerültek a pacik megszűnt a vakond problémájuk.
De nyilván senki nem tart csak a vakond miatt lovat/marhát/elefántot 😉
Több ismerős küzd vakonddal, ultrahangos riasztó, locsolják, gázosítják, csapdázzák nem sok eredménnyel.
mi az a vakondpuska?
van pár a kertben, a riasztó nem véd, minden tiszta túrás, bármilyen ötletre vevő vagyok ☺️
Sikeres átteleltetés után kint vannak a leanderek és a muskátlik.
Ettől függetlenül vettem még muskátlikat és egynyáriakat is. A rózsatő vétel elmaradt. Majd gyönyörködünk a futóban.
A leandert a héten már kitettük.
Az összes muskátlimnak vége lett, ilyen még nem volt.😕
A pálmát még nem mertük kitenni.
Én ehhez nem értek;)
Nincs pincém, ha lesz teleltetős növényem, azt sem tudom, hogy hová fogom tenni.
Én kb. ilyenkor szoktam a régi lakásunkban, kiültetni az erkélyre a növényeket. Tehát, szerintem mehetnek ki a teleltetős növények is.
Nem.Csodatölcsér nyár végén, ősszel virágzik egészen a fagyokig.Árnyékos helyet nem szereti.
A levelibékát én is nagyon szeretem. A hangját is. Mióta itt élek 17 éve még nem találkoztam vele.
Nálam zöld és barna varangy van és erdei béka. Ezek önszántukból keveredtek a tóhoz. Tavi békát nem hozok mert túl hangos. Az én, és a szomszéd hálószobája is közel van a tóhoz.
További ajánlott fórumok:
- 18-19 évesen mit tettél, írd le pár szóban! Mi az, amit a mostani18-19 évesekben nem szeretsz?
- Kit/és vagy/mit szeretsz a legjobban a mostani életedben? (állíts fel sorrendet)
- Milyen virág nyílik most a kertedben?
- Van a kertedben fűszernövény?
- Most már tudom, a legszebb dolog anyának lenni
- Szoktál napozni a kertedben?