Mit főzöl ma - rövid recepttel spékelve (beszélgetés)
Lesz is nálunk hamarosan, beszámolok! Nálunk ma dubarry csirkemell rizzsel.
Szia! Hiddel nagyon finom a párom jobban szereti mint a rántott halat!! Borsó leves, krumplis tészta!!
Ezt a halat kipróbálom én is.
zellerkrémleves, kókuszoshal,pároltrizzsel(A hal lisztbe tojásba és kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába van forgatva és forró olajban kisütve) Meglepően finom!!!
Olyan jó ötleteitek vannak, különösen az tetszik, hogy kicsit részletesebben írjátok le, hogy mit főztök.
Írjatok még!
Szisztok nálunk ma tejfölös gombaleves és Mexikocka van ebédre. A mexikockához készítek egy pörkölt alapot beleteszem a kockára vágott sertéscombot félpuhára párolom majd teszek hozzá mexikói zöldségkeveréket és kechupot és készre főzöm sűrű kevergetés melett. párolt rizzsel tálalom.
Igen, megtaláltam, köszönöm szépen!!
Szia!
Innen csórtam a receptet! [link] Kipróbáltam már a duplán csokis kekszet és a szezámmagos kekszet is!Isteni mind a kettő de a csokis az...nyami!:)Holnap csinálok is szerintem.Bár nem éppen fogyis de nagyon egyszerű és gyorsan készen van.
Köszönöm, szimpatikus a recept, betettem a kedvencek közé :):)
Almatortát hogyan készíted??
Nálunk ma Lepcsánka lesz vacsira meg almatortát sütöttem.
Szívesen. Máskor is. Nézd meg a kefíres pottyantós receptemet is, az is gyors és finom.
Ma lencsefőzeléket készítettem, fött kolbásszal.
Megkerestem a fánkreceptet, ma Én is megsütöttem és zöldséglevest készítettem mellé! (Én fahéjas cukorba forgattam még melegen) Nagyon finom volt, köszönöm az ötletet :) :)
Ma bableves lesz és pottyantós kefíres.
Gundel palacsintát készítettem
Vettem csirkemellfilét. (Szeletelem. ) Ezt fokhagymás tejben áztatom egy kicsit, majd pici libazsíron megsütöm. Párolt zöldbabot (zöldszínűt) kevés vajon megfuttatom, fokhagymázom picit, ez lesz a körete. Gyerekemnek krumplit sütök mellé. Láttam itt a receptek között olyan fánkot amit ha kikeversz már sütheted is, az is lesz, lekvárt adok hozzá.
Nálunk ma gombaleves lesz és csirkepöri tésztával.
Nálunk is borsóleves lesz ma, meg rakott krumpli + palacsinta. Tudom nem épp hétvégi kaja...de most ezt kívánta a család.
Tegnap viszont volt vajas zöldségmix wokban sütve, hozzá pedig sült, fűszeres csirkemellfilé rachletten sütve.
Hogyan készíted a rántott kelbimbót?? (tegnap tettem a fagyasztóba 3x50dkg.-ot)
ma csak borsólevest, van tegnapról fasirt meg krumplipűré.
rántott hus, rántott sajt, kelbimbó rántva sült krumpli, zöldségleves
Egész töltöttcsírkét sütöttem burival, meg húslevessel lessz teljes a mai ebéd.
Tyúkhúsleves. Főtt hús -krumplipüré - paradicsommártással. Csirkecomb pácolva, fűszerekkel, mustárral. Süti: tarka - tészta.
Szia!
Én ma kukorica krémlevest készítek!
1kg FAGYASZTOTT kukoricát sóval borssal ízesített vízbe megfőzök kicsit kiveszek belőle a többit leturmixolom átpaszírozom és tejszínnel sürítem a félre rakott kukoricával tálalom!Ez is nagyon finom!! Ha valaki azt gondolná,hogy hiányzik belőle az ételízesítő téved!! Így igazán kijön belőlea kukorica íze!!
Én ma grillcsirkét csinálok. A csirkét már tegnap befűszereztem, ma csak ráhúzom a grillnyársra és kész.
sziasztok, azért csináltam ezt a fórumot, hogy ha már jó ötleket adunk egymásnak, akkor legyen lehetőségünk leírni egy-két sorban a receptet is, ha valamilyen különlegességről van szó :)
Szóval hajrá, jó főzőcskét.
Én ma tejszínes póréhagymalevest csinálok, pirított -sajtos kenyérrel és vsz. bakonyi sertésbordát.
Leves: hagymát pirít oliván (póré és metélőhagyma picire vágva, +újhagyma, só-bors+egyéb fűszer, felengeden kis húslevessel, felfőzőm, picit sűrítem tejszínnel, és a vajas kenyérrel amit sajttal szórtam, berakom a sütőbe, hogy jó ropogós legyen..tálalom. nyami.. próbáljátok ki, isteni. tipp: a levesbe is tehetsz frissen reszelt füstölt sajtot.. úgy az igazi
További ajánlott fórumok: