Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mik a tapasztalatok az ultrahangos szemüvegtisztító készülékkel? fórum

Mik a tapasztalatok az ultrahangos szemüvegtisztító készülékkel? (beszélgetős fórum)


16. trapiti (válaszként erre: 14. - Amaria)
2013. dec. 11. 22:09
Épp ma láttam az ismerős optikus néninél. Ő használja, mert elég gusztustalan amikor kézbe kell vennie a koszos szemüvegeket a több hónapos lerakódásokkal... Viszont annyira nem lesz tiszta, hogy csillogjon-villogjon, de a nagy koszokat lerobbantja. Szerintem normálisan soha nem szabad eljutni odáig, hogy ennyire mocskos legyen egy szemüveg. 10 éves korom óta vagyok szemüveges, rendszeresen megmosom szappanos vízzel, soha nem volt még annyira koszos, hogy szükség lett volna itthonra ilyen készülékre. A kislányom 2 éves kora óta szemüveges, az ő szemüvegét is mosom 2-3 naponta, az oviban még lekvár is kerül a keret és a lencse közé, de ha rendszeresen tisztítja valaki akkor az sem vészes...
15. Guruljka (válaszként erre: 12. - Lillus-M)
2013. dec. 11. 19:14

Nem is mondtam ilyet, hogy igénytelenség.

Én is utálom pucolni, de meg nem tudnám mondani, miért. Én javulóban levő távollátó vagyok, egészen közeli olvasáshoz leveszem, de pl. a monitort is szemüveggel nézem.

Van, hogy alig látok ki rajta, a foltok mögül próbálok kikukucskálni. Ilyenkor azért megpucolom...

14. Amaria
2013. dec. 10. 10:45
Amikor becsiszolóműhelyben dolgoztam, ilyennel tisztítottuk a szemüvegeket. Nemcsak a lencsét tisztítja meg szépen, hanem a keretre rakódott piszkot is leoldja. Igazábol szerintem erre való inkább. Ahol a lencse és a keret összeér, ott szokott a piszok lerakódni, na meg a csavaroknál. Keret nélküli szemüvegnél tényleg nem éri meg.
2013. dec. 9. 06:10
Szóval akkor azt nem tudtam meg, hogy mennyire tisztítanak szépen...
12. Lillus-M (válaszként erre: 6. - Guruljka)
2013. dec. 9. 06:09

Nem is láttam a hsz-t egyszerre írtuk. Ezt is megnézem


Az a baj, hogy nekem is van szemüvegem, és sokat kínlódok, van hogy többször meg kell törölnöm és mégis látom rajta a koszt.

Egyébként meg orvos mondta, hogy a távollátó szemüvegek általában piszkosak, mert távollátásban nem zavaró, az olvasót kell állandóan törölgetni. Szóval nem kifejezetten az igénytelenség az oka

11. grizus
2013. dec. 9. 04:54
Szerintem egy tök fölösleges termék. Egyszerűen csak le akarják fedni a piacot. Én rá szoktam lehelni és egy anyaggal megtörlöm, tökéletes.
2013. dec. 8. 22:09
Én, ha nagyon piszkos, akkor mosogatószerrel megmosom és nem törlöm meg utána, csak megvárom, míg "cseppmentesen szárad".
2013. dec. 8. 21:55
Amikor készítették a szemüvegem én is vettem kis törlőkendőt,ti ezzel szárazon szoktátok törülni,én igen és nem tudom jó e ez vagy folyadék kellene törlés előtt.Szoktam még tisztító folyadékkal átitatott törlővel törölni néha.
8. trapiti (válaszként erre: 7. - Lillus-M)
2013. dec. 8. 21:47
Szerintem ha nem látnak ki a szemüvegükön, az nem amiatt van, hogy nincs mivel tisztítani, hanem inkább nem foglalkoznak vele... Hiába a készülék, ha az igény nincsen meg rá... :(
2013. dec. 8. 21:45

Ajándékba gondoltam a párom szüleinek ésy az enyémeknek is. Állandó téma, hogy már megint nem lát ki egyikük sem a szemüvege mögül :-))

Drágának egyébként nem mondható. Nehéz kitalálni mit is adhatnék, aminek hasznát is vennék. A véleményeket mindenesetre köszönöm. Leginkább az érdekelt volna, hogy ha valakinek van ilyen az elégedett-e vele.

2013. dec. 8. 21:44

Persze hogy meg.


Én évekkel ezelőtt kaptam egy jópofa tisztító folyadékot. Szivacsos a feje, mint a cipőpucoló szereknek, persze kisebb jóval. És ha használni akarom, akkor pár nyomással kell a folyadékot a fejbe pumpálni, utána azzal kenni és megtörölni.

Emiatt nem is párolog, és remekül tisztít. De nagyon spórolok vele, mindjárt meg is nézem, itthon kapható-e már, külföldről kaptam anno.

5. trapiti (válaszként erre: 1. - Lillus-M)
2013. dec. 8. 21:33
Ez is egy az ezer teljesen fölösleges kütyü közül... 30 éve vagyok szemüveges, ha nagyon gondos akarsz lenni, akkor a microszálas rongy, esetleg az alkoholos szemüvegtisztító kendő, és a langyos szappanos víz a tuti, de elsősegélyként a pamut póló, ing széle is megteszi :)
2013. dec. 8. 21:15

Megtaláltam a neten a készüléket, több féle is van, az árverős oldalon is 3 ezer Ft fölötti áron.


Egy optikus-oldalon viszont ezt írják, azaz ehhez is kell víz és tisztítószer...


"Szemüvegét leginkább langyos vízzel és egy csepp lágy mosogatószerrel tisztítsa.

Alternatív megoldásként ultrahangos tisztító készüléket is lehet a tisztításhoz használni. Ebben az esetben hideg vizet és a lágy mosogatószert használjon."

2013. dec. 8. 21:10
sztem a szemüvegtisztító rongy ezer éve beválik, nem hinném, hogy sokkal jobb lenne egy drága kütyü.
2013. dec. 8. 20:53
49 éve vagyok szemüveges, de még nem hallottam róla; és mégis mindig tiszta a szemüvegem.
2013. dec. 8. 20:40
Mik a tapasztalatok az ultrahangos szemüvegtisztító készülékkel?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook