Miért nem járnak az emberek könyvtárba? (beszélgetés)
én is könyvtárosnak készülök. Idén diplomázom, ha minden igaz.
:D
Hol vagy könyvtáros? Priviben is megírhatod, de válaszolni sem kell, ha nem akarsz.
Örülök, hogy egy könyvtáros eltalált ide!:D
ezt cáfolnám...:( szomorú, hogy így látod. Egy könyv kölcsönzési ideje 1 hónap mely 2X hosszabbítható. Azaz 3 hónapig lehet egy könyv nálad, a késedelmi díj 5 Ft/nap. (a mi kvt.unkban, de máshol is hasonló)
Valóban igaz, h kevés a pénz de biztos, hogy bármely könyvtárban készségesen segítenek beszerezni azt a könyvet ami az adott kvtban nincs +...hisz erre van kitalálva a könyvtárközi kölcsönzés. És valóban óriási mennyiségű információ áramlik felénk itt a neten és nagyon sok minden fellelhető, de a könyv az "CSAK" könyv marad :D :D és, mint könyvtáros írhatnám a "litániát" :D :D
Ma már a könyvtáron kívül is sokféle szórakozási és ismeretszerzési lehetőség van.
Én inkább itthon olvasok!!!
Nincs r időm, hogy elmenjek napközben, ezért esténként az ágyban olvasgatok pár oldalt
itt a suliból vitték a gyerekeket, hogy megismerjék a könyvtárat, és be is iratkozhattak, Mivel a fiam beiratkozott, igy minden hónapban megyünk és nagyon örültem, mert igy könnyen olvas, nem kell eröltetni.
Talán azért nem járnak sokan könyvtárba mert az interneten sok információhoz hozzá lehet jutni,vagy nem szeretnek olvasni vagy más hobbijuk van.Én nagyon szeretek olvasni,ma is voltam a könyvtárban.Alig várom hogy be legyen téve az adatbázis a netre s akkor itthon is nyugodtan "keresgélhetek" a könyvek között.
Én szeretnék könyvtárba járni gyakrabban, de sajnos nagyon kevés az időm. Amikor a szakdolgozatomat írtam például 1972-es anyagokat találtam. Hát azért az elég durva volt. Összehasonlításra volt max.jó. Szerintem a könyvtáraknak nagyon kevés pénzük van újabb könyveket beszerezni. Viszont nyelvkönyvekből nagy választékot találtam friss kiadásokban. ÉS: valóban az interneten szinte minden rajta van.
Sajnos az interneten már minden rajta van, de én akkor is fontosnak tartom a dolgok könyvben, érinthető kiadásban való megtestesülését.
korábban jártam könyvtárba, mert szükségem volt a tanulmányaimhoz. Most már változott a helyzet, a könyvtár időigényes és macerás. Ugyanakkor a könyvtáraknak egyre kevesebb pénzük van a fejlesztésre is, így csak a legfontosabb dolgokat szerzik be, és szigorúan pénzügyi alapokra helyezték a kölcsönzést. A késés igen sok pénzbe kerül és nagyon korlátoz. Inkább kihagyom.
De, attól is, de azt otthon nem gyakran fogdosom. Ellentétben a könyvvel.
és a pénz amit a kezedbe nyom a boltos, attól nem írtózol????
...az emberek ráfogják az időhiányra..fáradtságra...
na persze,de a monitort lesni nem idő? és a billentyűket nyomogatni nem fáradtság?
nem értem én ezt
Rengeteget jártam könyvtárba,de nekem soha eszembe nem jutott,hogy mennyien fogdosták elöttem ezeket a könyveket.Ma már nem járok,bár érvényes még a kártyám,de inkább antikváriumba megyek.Az álmom egy könyvtár szoba,kandallóval,hintaszékkel.......
Járok könyvtárba, de nem szeretek könyvtári könyveket olvasni, mivel folymaatosan az jár a fejemben, hogy mennyien összefogdosták előttem.
tényleg! és hol tanulsz, ha szabad érdeklődnöm?
Hohó, szakmabeli..! :-D Én is könyvtárosnak tanulok. :-) Idén végzek... :-)
idő és lustaság, meg egyre kevesebben olvasnak könyvet mint régen, inkább filmet néznek
szerintem idö hiánya..na meg persze lustaság is:-)most akartam beiratkozni...
nekem az olvasás, pihenés..a család szeretete mellett.
:)
nincs idejük....ha meg akad, akkor inkább pihennek, kifújják magukat otthon, a kényelmes otthonban és a család szeretete mellett.
áh, nem reklám. Csupán kíváncsiság. De hát én is nagyon jól tudom, hogy nincs rá idő. Ha van, az ember akkor sem a könyvtárba megy. Higgyétek el, én sem.
Egyszer-kétszer ha találok vmi jó kis új könyvet kiveszem és elolvasom. Meg a tanulmányaim elvégzéséhez kell hogy bejárjak (és nem csak mert könyvtárosnak tanulok), mert a hiedelmekkel ellentétben az internet csupa rossz infot is tartogat, de persze vannak jók is.
akkor érthető miért reklámozod ennyire
:)
csak kíváncsiságból kérdeztem:)
További ajánlott fórumok: