Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi a különbség az akupunktúra és az akupresszúra között? fórum

Mi a különbség az akupunktúra és az akupresszúra között? (tudásbázis kérdés)


2007. aug. 6. 17:28
Az akupunktúra tűszúrásos, az akupresszúra pedig ujjakkal történő nyomás
2007. máj. 6. 08:35

Az akupresszúra tudománya az emberi test, és az emberi testen belül áramló természetes energia összefüggésein alapul. Valódi tudomány, amelyben semmi természetfeletti, vagy varázslatos dolog nincsen.


A napjainkban is alkalmazott orvostudomány része, egyszerű "eszköztárat" használ, gyakorlatához elég egy ember és a kezén lévő hüvelyk ujja, amellyel nyomást (presszúra) gyakorol a megfelelő akupresszúrás pontokra, ezáltal ingerli a megfelelő mirigyeket.


Hogyan hat a módszer?

Alapja azon elképzelés, amely szerint az emberi testben 14 képzeletbeli meridián található. Ezek mentén áramlik az energia. A betegségek a nem működő, zavart energiaáramlásból erednek, ezért a gyógyulást az energia akadálytalan áramlásának helyreállítása hozza meg.


Az energia bárhol elakadhat, a hiba nem feltétlen a tüneteket mutató szervhez kapcsolt meridián mentén jön létre, hanem bárhol, az egy teljes testet átjáró energia hálózatban. A megfelelő pontokra gyakorolt nyomással a "dugulás" megszüntethető.


A módszer kulcspontja a helyes diagnózis felállítása, komoly gyakorlat és szakmai ismeret kell ahhoz, hogy a tünetek alapján a zavar pontos helyét meghatározzák. A test energiatérképének felvétele gyakran segíti a helyes diagnózis felállítását. Nem csupán gyógyításra, de az igénybevett szervezet "karbantartására" is igen kiváló módszer.

Akupunktura :Az akupunktúra eredeti, tradicionális felfogásban egy átfogó diagnosztikus és terápiás eljárás, melyben a gyógyhatást a bőr anatómiailag meghatározott pontjainak tűszúrással való ingerlése idézi elô.

2007. febr. 1. 13:53

Igen így van, az akupresszúra ; gyakorlatához elég egy ember és a kezén lévő hüvelyk ujja, amellyel nyomást (presszúra) gyakorol a megfelelő akupresszúrás pontokra, ezáltal ingerli a megfelelő mirigyeket.

AZ akupunktúra pedig tűvel tröténő "kezelés", de ahogy erikasz írta, elv ugyanaz

3. 2bc7365ec9 (válaszként erre: 2. - Cb6b0c49f1)
2007. jan. 30. 22:08

Én is így tudom.

Ugyanazon elv alapján működik mindkettő, csak a technikájuk különbözik.

2007. jan. 30. 21:32
Asszem, előbbi tűz használ, utóbbi nem, utóbbi masszíroz ujjheggyel. De lehet, hogy most hülyeséget mondtam.
2007. jan. 30. 21:30
Mi a különbség az akupunktúra és az akupresszúra között?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook