Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Mézes karácsonyfa recept

Mézes karácsonyfa recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mézes karácsonyfa hozzávalói:
1 kg liszt
50 dkg porcukor
2 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
2 tk őrölt szegfűszeg
1 csipet só
20 dkg margarin
3 db tojás
20 dkg méz
A díszítéshez:
1 db tojás fehérje
6 ek porcukor
Díszítő dekor cukor
Ostyavirág


Mézes karácsonyfa

A Mézes karácsonyfa elkészítési módja:
A száraz anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben.A tésztát lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk.180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen meg, mert igen hirtelen megsül, kb. 15 perc alatt. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük.A kisült és kihűlt mézeskalácsokat krémmel vagy cukormázzal összeragasztjuk, tetszés szerint dekor cukorral díszítjük.


Kategória: Karácsonyi receptek


A mézes karácsonyfa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook