Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes zabpelyhes sütemény recept

Mézes zabpelyhes sütemény recept

A Mézes zabpelyhes sütemény hozzávalói:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,

10dkg zabpehely,

10 dkg méz,

1 dl olaj,

2,5 dl joghurt,

fahéj,

szegfűszeg,

szerecsendió,

szódabikarbóna


A Mézes zabpelyhes sütemény elkészítési módja:
A lisztet, zabpelyhet, mézet, olajat, joghurtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a szódabikarbónát, ízesítjük fahéjjal, egy kevés szerecsendióval, őrölt szegfűszeggel és alaposan összekeverjük. Egy őzgerincformába, amelyet vékonyan kiolajoztunk, és alaposan meghintettük zabpehellyel, beöntjük a tésztát, úgy, hogy középen legyen benne a legkevesebb, a forma széleinél egész tele. Nem túl forró kb. 160 fokos sütőben megsütjük. Fogyaszthatjuk melegen, hidegen egyaránt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes zabpelyhes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook