Mennyibe kerül ha főzöl? (beszélgetés)
jó alaposan feküdd ki a tüdőgyuszit, mert az gonosz :(
képes ha nem feküdte ki az ember, visszatérni :(
gyógyulást, egyél sok gyümölcsöt és paprikát, paradicsomot, citromot, kiwit, mézet. :)
mi is a "bedobálós" ujságokból nézzük ki, hogy mi hol olcsóbb és összekötünk pár ilyen helyet, hogy megérje elmenni, mivel a benzin sem olcsó.
és ha egy helyre megy az ember, lehet nem is éri meg, mivel beleszámolva a benzint, szinte ugyanaz az ára mint egyébként.
Érdemesebb előre vásárolni dolgokat, no nekünk azért ilyen mennyiség nem kell, hihetetlen, de már fele annyit eszünk, mint ezelőtt 20 évvel, vagyis a párom főleg :)
én akkor is keveset ettem :)
a zöldségeket úgy lehet frissen eltartani egy hétig,
ha bolti és bezacskózott, dobozolt, nem kell hozzányúlni, mert akkor friss marad,
ha kell belőle, akkor újságba, vagy bolti papírzacskóba kell rakni és megtartja a frissességét :)
hajjaj az nem jó
mielőbbi gyógyulást
Nem tudom pontosan mennyit költök,mert ha pl.a hús valahol olcsóbb akkor veszek több kilót, szétporciózom és megy a mélyhűtőbe. Most olcsó volt a hasábburgonya (170.-/kg) vettem 10 kg-ot.
Nekem is van otthon konzerv(kukorica, savanyúkáposzta,barack kompót, ebből 5 perc alatt isteni "gyümölcsleves" lesz. Tartós tej,mélyhűtőben kenyér, zsemle.
Általában sok levest főzök és ha fagyasztható teszek a mélyhűtőbe.
Én 4 emberre főzök, néha 6-ra,tízórait is itthonról visznek.
Nekem kb. 4-5 hónapos időtartamban kéne megnézni, hogy mennyit költök. Lehet, hogy meg is csinálom most. Kivácsi lettem.
igen, ez most ötlött fel az agyamban :)
néha vannak ilyen gondolataim :)
egyébként a gombapörköltbe is teszel paradicsomot így nyáron, arra jön tejfel is, akkor meg ez nem másabb, csak paradicsomosabb :D
tej mindig legyen otthon és tojás, no meg kenyér.
Abból már lehet készíteni sok mindent.
vegyél farhátas csirkecombot, arról leveszed a far részt, marad a comb és már meg is van a leves és a második.
ami még nagyon könnyű és minden készíthető belőle, az a bármilyen "madár" melle :)
legyen zöldség és paprika, paradicsom is otthon.
hagyma, krumpli és némi zöldféle.
lehet rántani patisszont, padlizsánt, karfiolt, sajtot, ez mind finom és egészséges.
vegyél durillo tésztát, nagyon hamar megfő, finom és nins tele tojással.
a gyümölcsből készíts házi fagyit, lefagysztod ha kissé felkockáztad és rá akár joghurt, vagy tejszín és jó alaposan felturmixolod, de nem kell folyósnak lenni és már ehető is.
cukor helyett lehet pótlós, abból is a folyadék, kevés vaniliás cukor.
most jutott eszembe, hogy mit főzzek holnapra,
de jó, hogy beszélgettünk :DDD
gombás, nokedlis lecsót készítek, tejföllel :DDD
semmim sincsen itthon.hétvégén megyünk bevásárolni.
szerintetek mi az ami mindenképpen kell?
Nekem a húgom főzött meg egy halom kaját és kihozta,a nagy része le lett fagyasztva annyi lett. Jelenleg tüdőgyulladást lábalom ki,és így segített.Mi hárman vagyunk,a kisfiam 8 éves,nem eszik túl sokat.
De nálunk ritka a leves,pedig régen sokat volt.Mostanában szokunk rá vissza.
ha magad sütöd, mondjuk késő este így a melegben, vagy kenyérsütőben amit névnapra, karácsonyra, alkalomra kap az ember lánya,:DDDD
akkor kevesebb valamivel és tudod mi van benne, egészségesebb sokkal :D
köszi
ti mit főztök?
ha szabad kérdezni
jaj
azt akartam még mondani, hogy a híradóban úgy mondták, hogy ősztől akár 200 ft-be is kerülhet 1 kg kenyér, mintha világvége lenne
közbe mi már vagy 2 éve 219-ért vesszük az 1 kg-os kenyeret
csontos csirkemell
bocsi
csak közbe ugye főzök és sietek
most nagylábon élünk ám, jércelevest eszünk, utána meg sertés tarját sütve, fokhagymásan
:)
igen, muszáj
enni kell
nem tudom mennyi egy hónapra a "koszt" pénz,
mert én is főzök kettőnkre minden nap frisset, mivel a férjem miatt diétázunk nagyon-nagyon-nagyon sok éve :)
sokszor én is csak olyat főzök ami van otthon, esetleg tudom miket szeretünk, abból veszek egy hétre a piacon,
kicsit drágább néha, de tovább tart, mint a multiknál kapható, már kissé löttyedt árú.
spórolni sajnos mindenkinek meg kell tanulni, hiszen évről-évre drágább minden, a fizetés, esetleg a nyugdíj viszont annyival nem lesz több :(
kell otthon tartani egy kevés zöldséget, némi konzervet, fagyóban kedvenceket, tojás feltétlenül legyen, és bármikor össze lhet csapni egy akár diétás, akár sima ebédet, vacsorát.
Meg kell szokni, hétvégén legyen mindig leves és második, körettel,
hét közben fut mindenki, elég a második, néha kevés leves és utána valami apróság.
szóval nem könnyű, de megszokható :)
Ügyes vagy és szerintem nem ciki. Az lenne a ciki, ha nem tudnál semmit sem kitalálni. Nekem is vannak hasonló "kényszerű receptjeim".
Lassan megtanulok a semmiből is főzni.
régen havi 65e-70eft volt ,ma már csak havi 10eft
miért mert hálla jó égnek nem vagyok már rabszolga a konyhában :D
most már azt főzőm amit én mi szeretnénk és végre alkothatok ,és fiam is ha van kedve!!!!!!!!!! :DDD
Sziasztok!
Mi is 3-an vagyunk, nekünk is MINIMUM 2000 ezer forint 1 nap! Ennél kevesebbért nem nagyon lehet kihozni(szerintem)
De ha valakinek van jobb-jó ötlete én is szívesen olvasnám! ;-)
bevallom ciki nem ciki
de csinálok olyat, hogy veszek csontos csirke mellet, a húsát levágom megpárolom, mellé köret, a csontjából pedig gulyást csinálok
sajnos így kell figyelni
pedig utálom mócsingolni a húst, de muszáj
Miért lenne sok? Heti 15 körül van. Mire megveszel tej sajt,joghurt,hús gyümi zöldség,alapvető kellékek,fűszerek.
Olcsóbb az anyós konyha:-))))
Ha napokra lebontod az napi 2 ezer. ettől sokkal több megy el egy napra.
Nekem sokba, de tudom, hogy nem jól csinálom.
Ötletszerűen eszembe jut kaja, akkor megveszem a hozzávalókat, szerintem nem így kellene, tervezni kéne valahogy. De olyan nehéz, mert bár itthon dolgozom, de változó, hogy mennyi időm marad.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Felétek mennyibe kerül a tojás?
- Mennyibe kerül az abortusz?
- Milyen a jó iskolatáska, mire kell figyelni a vásárláskor, mennyibe kerül átlagosan egy jó iskolatáska?
- Mennyibe kerül egy kutya tartása havonta?
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?