Melyik tejszínt lehet felverni kemény habbá fixáló nélkül úgy, hogy ne essen össze fél percen belül? (tudásbázis kérdés)
Ha sokáig vered, az sem jó, mert kiválik belőle a zsír. :( Elvileg a tejszít akkor lehet jól felverni, ha előtte legalább 12 órán át hűtöd. Ha nem megfelelő a hőmérséklete, akkor esélyed sincs. Emellett egyetértek Szanáddal, szerintem is jobb, ha fixálóval csinálod, biztosabb a végeredmény.
Egyébként én Millit használok, de a zacskós Oké is jó szokott lenni.
Ez nem por dobozos, én a 1/2 l-est szoktam venni, Tesco, v. édességboltban. Kb 1 éve használom.
Vendégeim voltak és a mix-fixbe összeráztam egy kis koktélt.Képzeljétek az egyik hölgy meg akarta próbálni, hogy lehet a mif-fixel keverni és úgy felrázta, hogy kiskanállal kellett kanalazni.
Fincsi volt, de nagyon poénos:)
vagy 20 évvel ezelőtt a sima egyszerű poharas tejszinek felverődtek fixáló nélkül is :(((
A mostani tejszinek 30%-osak, ez kevés zsir % a felveréshez ? Mennyinek kellene lennie. Mondjuk a régi 20 évvel ezelőtti tejszinek nem tudom milyenek voltak, de sose volt gond velük.
Szia.
Én nem használok fixálót.A féltartós OKÉ tejszinhabot(zacskós) használom.Nekem az nagyon bejön.Szoktam rakni hozá egy kis porcukror és egy kis vaniliás cukrot is amikor már elkezdett megkeményedni.Elöbb ne tedd bele.
Jó kemény habot tudsz belöle csinálni.
Elötte én is mindig fixálóval csináltam mert nem sikerült egyik tejszinel sem de az egyik ismerösöm(cukrász) ajánlot és azóta nem is használok mást.
Remélem neked is beválik a dolog.
fixáló nélkül ne is próbálkozz,ugyanisn ha nincs meg a megfelelő zsírtaltalma atejszínnek / márpedig nincs meg/ akkor fixáló nélkül lehetettlen felverni.Ez üzletpolitika ,mert akkor senki sem venné meg a habfixálót ,ha felverődne nélküle
egy cukrász
Az a bajom, hogy a boltban kapható tejszínek közül egyiket se lehet tisztességesen felverni úgy, hogy az kemény is maradjon. (fixáló nélkül)
Gépi habverővel csinálom, és a helyzet az, hogy tulajdonképpen még felverni se sikerül igazán őket keménnyé.
Ti találtatok olyan márkát, amit fel lehet verni?
(Szifonos megoldás nem jó, mert az is összeesik)
További ajánlott fórumok:
- Tejszínes lúdláb tortához milyen tejszínt használjak?
- Hulala tejszínt szeretnék most felverni, mire figyeljek? Gyorsan menjen a robotgép vagy lassan, mennyi ideig? Kell bele habfixáló? Cukor?
- Az 1 éves babámnak szeretnék tortát sütni szülinapjára.Tejfehérje allergiás.Tud valaki 100% növényi alapú tejszínt?
- Miért nem sikerült a habtejszínt felverni?
- Milyen tejszínt használjak tortára, amit keményre jól fel lehet verni és tartósabb? (kivéve Hulala)
- Melyik (tejből készült) tejszínt lehet jól felverni habosra?