Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban? (beszélgetés)
Szia Ágikám!
Az erkélyt még sohasem takarítottam, de minden nap kétszer is fel van söpörve. Ez a férjem reszortja és a világért sem venném ki a kezéből a seprőt. Hogyne, hogy felüljek rá?!
Szia Andikám!
Visszajöttem, eszembe jutott valami.
Az erkélyem olyan koszos, hogy elájulnál..
Na most mondd, hogy nem vagyok laza... (nem megyek sepregetni azért sem!)
Sziasztok! Nekem sincs tekerős passzírozóm! Honnan a csudából lenne? A paradicsomot passzírozta régen ilyennel Anyukám, de aztán tönkrement, kidobta. Úgysem csinált vele mást, csak paradicsomot, de aztán jött a sűrített, és azzal csinált mindent.
A mirabellát ismerem, errefelé nem látok, pedig leszedném, a férjem megeheti, én csak úgy, ha a héját is kiköpöm.
Szeretem a fán lévő szedret is nagyon, ha van valahol, lelegelem...
A fiaméknál van fincsi szeder, mindig kapok belőle.
Először úgy próbáltam kimagozni, mint a meggyet, de a magján maradt a hús nagy része, - ráadásul szaporátlan rabszolga-munka lett volna.
Újításom: forró vízbe dobom, de csak annyira, hogy meglottyadjon és tekerős passzírozóban átforgatom. Így a magja a szűrőben marad, a trutyit pedig cukorral nagyobb tűzálló tálba öntve mikróban felfőzöm, csavaros tetejű üvegekbe töltöm, ici-pici nátrium-benzónáttal megszórom, lecsavarozom és forró, elzárt sütőben dunsztolom.
Amen!
Most az a bánatom, hogy a hideg latyakos idő miatt nem tudok szedni, pedig itt az erdőben minden színben terem.
Potyó szilva, - nem?! A mirabelláról az egyik társnőnk homályosított fel.
Nálunk az erdőben minden színben terem, de látok az utak mellett is ilyen fákat.
Nagyon gyors, bevált eljárást eszeltem ki a magozást illetően, így vödörszámra szedem. A dzsem íze sárgabarackra emlékeztet, de azt mondja a férjem, hogy jobb.
Ti nem szoktatok eltenni?
Ágikám Édes!
Ne légy merev, - keresd a humort! Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni!
Tudod, én szeretem az embereket megbotránkoztatni, és akkor fenemód jókedvre derülök...
Ma 16 kis üveg mirabella dzsemet tettem el, - nagyon finom lett.
Szép estét mindenkinek!
Igen, ez így volt. Én még akkor fiatal voltam, és bírtam.
Ma az a lepedő, amin alszom, frottír - nem vasalom. A paplan és párnahuzat krepp - ezeket sem kell vasalni. Az abroszokat kivontam a forgalomból - lemosható (PVC azt hiszem), különben naponta cserélhetném és vasalhatnám.
Már megszoktam, hogy úgyis mindent meg kell csinálni, szóval nem érdekel, hogy szeretem, vagy nem - megcsinálom.
Semmi sem végzi el saját magát - ez a baj!
Én utálom, gyűlölöm a rendetlenséget - ezt otthonról hoztam magammal.
Így aztán mindig mindent elpakolok, magam után is, a férjem után is.
Ami nem végzi el saját magát, azzal nem érdemes foglalkozni! DDDD....
SZÉP HÉTVÉGÉT!
Utálok: vasalni, porszívózni...leginkább ezt az utóbbit.
Amit a leginkább elviselek: mosogatás
Főzni pedig szeretek, de azt nem számolom a házimunkák közé.
Amit nagyon nem tudok: rendet tartani magam körül. Nagyon irigyelem azokat az embereket, akik képesek erre és állandóan elpakolnak mindent, amit használtak. Hogy csináljátok???? :)
Mindig is szerettem főzni, és olyan jó hallani a férjemet: "hmmmm, de finom!"
Nagyon, nagyon rossz lehet, ha nincs kinek....
Igazán megértem, és sajnállak!
Sziasztok!
Ma nem kellett főznöm, naná, hogy megint kínai kajálda!
Na de aztán délután ringló-dzsemet készítettem pár üveggel, - nagyon fini lett!
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Milyen pénzzel megvehető dologra vágysz legjobban?
- Miért aggódsz, vagy izgulsz ma a legjobban?
- Mit tennél, ha tudnád, hogy csak 5 perc van az életedből?
- Nőknek: Mi fog meg a legjobban egy férfin?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?