Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban? fórum

Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban? (beszélgetés)

760. Bártfai Andrea (válaszként erre: 755. - Turililike)
2012. júl. 16. 18:37
Elfelejtettem beleírni, hogy a felforralás után le kell szűrni. Nehogy valaki a vízzel együtt passzírozza le, mert felakasztom magam!!!!!
2012. júl. 16. 18:35

Szia Ágikám!

Az erkélyt még sohasem takarítottam, de minden nap kétszer is fel van söpörve. Ez a férjem reszortja és a világért sem venném ki a kezéből a seprőt. Hogyne, hogy felüljek rá?!

2012. júl. 16. 16:44

Szia Andikám!

Visszajöttem, eszembe jutott valami.

Az erkélyem olyan koszos, hogy elájulnál..

Na most mondd, hogy nem vagyok laza... (nem megyek sepregetni azért sem!)

2012. júl. 16. 14:18

Sziasztok! Nekem sincs tekerős passzírozóm! Honnan a csudából lenne? A paradicsomot passzírozta régen ilyennel Anyukám, de aztán tönkrement, kidobta. Úgysem csinált vele mást, csak paradicsomot, de aztán jött a sűrített, és azzal csinált mindent.

A mirabellát ismerem, errefelé nem látok, pedig leszedném, a férjem megeheti, én csak úgy, ha a héját is kiköpöm.

Szeretem a fán lévő szedret is nagyon, ha van valahol, lelegelem...

A fiaméknál van fincsi szeder, mindig kapok belőle.

756. globus (válaszként erre: 754. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 16. 11:55
Aha, köszi. Sose jöttem volna rá, mert nincs tekerős passzírozóm :)
755. turililike (válaszként erre: 752. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 16. 11:49
Tettem volna, csak a magozása állított mindig meg.Képtelen voltam rá, hogy hogyan csináljam, igy csak ettük nyersen. De köszi az információt, erre a megoldásra nem gondoltam.
754. Bártfai Andrea (válaszként erre: 753. - Globus)
2012. júl. 16. 10:04

Először úgy próbáltam kimagozni, mint a meggyet, de a magján maradt a hús nagy része, - ráadásul szaporátlan rabszolga-munka lett volna.

Újításom: forró vízbe dobom, de csak annyira, hogy meglottyadjon és tekerős passzírozóban átforgatom. Így a magja a szűrőben marad, a trutyit pedig cukorral nagyobb tűzálló tálba öntve mikróban felfőzöm, csavaros tetejű üvegekbe töltöm, ici-pici nátrium-benzónáttal megszórom, lecsavarozom és forró, elzárt sütőben dunsztolom.

Amen!

Most az a bánatom, hogy a hideg latyakos idő miatt nem tudok szedni, pedig itt az erdőben minden színben terem.

753. globus (válaszként erre: 752. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 16. 09:35
Nocsak, mondd a magozást, ne tartsd titokban :)
752. Bártfai Andrea (válaszként erre: 751. - Turililike)
2012. júl. 16. 09:31

Potyó szilva, - nem?! A mirabelláról az egyik társnőnk homályosított fel.

Nálunk az erdőben minden színben terem, de látok az utak mellett is ilyen fákat.

Nagyon gyors, bevált eljárást eszeltem ki a magozást illetően, így vödörszámra szedem. A dzsem íze sárgabarackra emlékeztet, de azt mondja a férjem, hogy jobb.

Ti nem szoktatok eltenni?

751. turililike (válaszként erre: 750. - Globus)
2012. júl. 16. 07:59
Köszi, megvan. Erre népis nyelven fosóka szilvának hívjuk.Bocs a tudatlanságom, már képbe vagyok.
750. globus (válaszként erre: 749. - Turililike)
2012. júl. 16. 07:32
Azt írd be a google képkeresőjébe, hogy mirabella gyümölcs.
749. turililike (válaszként erre: 748. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 16. 07:29
Körül írnád mi az a mirabella? Ha komoly akkor sem tudom.
2012. júl. 15. 20:05

Ágikám Édes!

Ne légy merev, - keresd a humort! Nem kell mindent olyan véresen komolyan venni!

Tudod, én szeretem az embereket megbotránkoztatni, és akkor fenemód jókedvre derülök...

Ma 16 kis üveg mirabella dzsemet tettem el, - nagyon finom lett.

Szép estét mindenkinek!

747. Bártfai Andrea (válaszként erre: 743. - Annie1130)
2012. júl. 15. 20:00
Húuuuuu, - de jó, hogy szóltál, megyek és kihúzom a férjem lepedője alól a ruhámat. Már 2 napja "vasalja"! DDDD....
746. turililike (válaszként erre: 745. - Rochlitz Szilveszterné)
2012. júl. 15. 18:08
Igaz, amikor elindulok egy kis pihenés után, csak lassan először.A házi munkába is sok mindent egyszerűsítek, persze a gépek segítenek pl: automata mosógép
745. Rochlitz Szilveszterné (válaszként erre: 744. - Turililike)
2012. júl. 15. 17:54

Igen, ez így volt. Én még akkor fiatal voltam, és bírtam.

Ma az a lepedő, amin alszom, frottír - nem vasalom. A paplan és párnahuzat krepp - ezeket sem kell vasalni. Az abroszokat kivontam a forgalomból - lemosható (PVC azt hiszem), különben naponta cserélhetném és vasalhatnám.

Már megszoktam, hogy úgyis mindent meg kell csinálni, szóval nem érdekel, hogy szeretem, vagy nem - megcsinálom.

2012. júl. 15. 07:50
Ma már a vasalni sem kell mindent,olyan anyagból van. Én legalábbis megnézem, hogy mit kell, és mit nem.Ami munka volt, az régebben a textil pelenkákat mosni és vasalni, hogy legyen tiszta , és száraz mire kell......
2012. júl. 14. 15:57
Nem vagyok hajlandó vasalni!Érdekes módon mégis vasaltak a ruháink...:)Biztos éjszaka valami tündér mászik be hozzánk, aki nekiáll ingeket, blúzokat vasalni...:)
2012. júl. 14. 15:54

Semmi sem végzi el saját magát - ez a baj!

Én utálom, gyűlölöm a rendetlenséget - ezt otthonról hoztam magammal.

Így aztán mindig mindent elpakolok, magam után is, a férjem után is.

741. turililike (válaszként erre: 740. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 14. 09:19
Bölcs mondat,majd egyszer megbróbálom. Neked is, és aki itt van velünk, mindenkinek nyugis pihentető hétvégét!
740. Bártfai Andrea (válaszként erre: 739. - Turililike)
2012. júl. 14. 08:35

Ami nem végzi el saját magát, azzal nem érdemes foglalkozni! DDDD....

SZÉP HÉTVÉGÉT!

2012. júl. 14. 07:58
Harisnyám nár nekem sincs, de fehérnemű , szennyes annál több,de a mai mosószerekkel könnyeb egy kis áztatás után már lehet tisztára mosni.Ahol gyerekek vannak, ott természetes , hogy elől van minden, aki ezért háborog, az az Ő baja.
738. Bártfai Andrea (válaszként erre: 735. - 3b1a5ec920)
2012. júl. 14. 06:52
Nekem mondhatod, egyiket sem hordok, - ergo: nincs mit kimosnom!
737. Bártfai Andrea (válaszként erre: 734. - Kismaja77)
2012. júl. 14. 06:50
Sehogy.... kupi van és annyi! Akit nem hívok, ne jöjjön be, - és ez vonatkozik a férjemre is!
736. turililike (válaszként erre: 732. - Bártfai Andrea)
2012. júl. 14. 06:38
Én is nagyon szeretek főzni, szeretem az ízeket, a kellemes ízeket. A kínai kaját is imádom, közbe azt is kostólgatok. Az unokám hálás kostólgató, szereti Ő is az ízek harmóniáját ahogy a férjem is.Utána a elvégezni nehezebb, de tudom rám vár, csinálom.
2012. júl. 14. 00:09
Nekem mindegy, hogy mosogatok magam után, vagy a wc-t fertőtlenítem, szagtalanítom, vízkőtelenítem. Mindkettő az enyém. Ahogy az ember kimossa a harisnyáját és a fehérneműjét egyaránt.
2012. júl. 13. 20:53

Utálok: vasalni, porszívózni...leginkább ezt az utóbbit.

Amit a leginkább elviselek: mosogatás

Főzni pedig szeretek, de azt nem számolom a házimunkák közé.

Amit nagyon nem tudok: rendet tartani magam körül. Nagyon irigyelem azokat az embereket, akik képesek erre és állandóan elpakolnak mindent, amit használtak. Hogy csináljátok???? :)

733. Bártfai Andrea (válaszként erre: 731. - Turililike)
2012. júl. 13. 20:51

Mindig is szerettem főzni, és olyan jó hallani a férjemet: "hmmmm, de finom!"

Nagyon, nagyon rossz lehet, ha nincs kinek....

Igazán megértem, és sajnállak!

2012. júl. 13. 20:49

Sziasztok!

Ma nem kellett főznöm, naná, hogy megint kínai kajálda!

Na de aztán délután ringló-dzsemet készítettem pár üveggel, - nagyon fini lett!

2012. júl. 13. 15:09
Sziasztok! Most tudok gép elé ülni, mert a gyermekeim voltak itthon. Nekem az a rossz a házi munkában,ha megfőzők, és nincs akinek tálalhatnák ebédkor. Most hiányzik az elmúlt évek ,mikor a család még egybe volt.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook