Második baba várók (beszélgetés)
Na igen én is ettől tartok! Remélem összejön, 3 hónap alatt kéne valahogy összehozni hogy minden rendben legyen anyagilag is, de ha késöbb jön persze az sem baj. :-)
Csak mert sok helyen úgy van, hogy ha van kis tesó, nem veszik fel. Mert hát otthon leszel a kicsivel, nem mész vissza dolgozni, másnak meg vissza kell menni, és attól veszed el a helyet. De mindenhol máshogy van, remélem a fiamat sem rakják ki. Mert hallottam olyat, hogy fel sem veszik, vagy csak míg a tesó megszületik vagy csak fél napra. Szóval van választék.
nem nálunk 2 év a gyes, miért ne vennék fel oviba amiért lesz tesója... igen, mert nincs munkahelyem ennyit fogok kapni, de nembaj az a lényeg ennyi próbálkozás után lesz tesó, váratlanul ért de elfogadjuk és örülünk...
De jó, gratulálok! Hányadi hétben vagy?
Sziasztok,én a második,harmadik babámat várom,(ikrek)azért befogadtok?:)
hogy-hogy 14000 ft körül kapsz?
mi 6 hónapig próbálkoztunk a férjemmel. azt hittem a második hamarabb össze fog jönni, hát tévedtem:(
Hogyhogy lejárt a GYES? Azt írtad, decemberben lesz 3 éves a lányod, addig jár, nem?
És felveszik így oviba, hogy tesója lesz?
összesen 14 ezret fogsz kapni? Az nem sok. :(
Köszönöm szépen, a gyes már lejárt, kaptam félévig a munkanélkülit, majd ha meglesz a kicsi, kapni fogom a gyerekpénzt, ami 14000ft körül van... itthon vagyok és ösztől menyen oviba a kislányom...
Gratulálok!
És te otthon vagy még a lányoddal? Fog menni oviba? Vagy bölcsibe jár? És GYES lejárta után mit fogsz kapni?
A te időd is eljön, hidd el! Mennyit próbálkoztatok?
hamarosan te is velünk leszel, meglátod...
olyan jó nektek!!:))))
sajnos én még csak gondolatban vagyok veletek!:(
Köszi!
Nem, nagyon gyorsan összejött, 4 hónap alatt!
az én kislányom 3at tőlt decemberben, most meg 6 hetes vagyok a tesóval...
gratulálok neked!
sokáig próbálkoztatok?
Sziasztok!
Az én fiam szeptemberben lesz 3 éves, addig GYES-t kapok és most vagyok 3 hónapos terhes a tesóval. Én úgy tervezem, hogy októbertől kiveszem a szabijaimat, utána táppénz szülésig. Nem tudom, mennyit kapok, de biztos kevesebbet, mint a fiamnál.
mennyi idős a gyerköceitek?
sziasztok.én is jöhetek.én tavaly visszamentem dolgozni és januárba kezdtünk próbálkozni.most már megvan több mint 1év munkaviszonyom,az alapom se lenne rossz a gyedhez de még nem akar jönni a tesó.
nekem is lejárt a gyesem a kislánnyal, ugy szerettük volna, hogy menjek a másodikra mielőtt lejár, de nem maradta babás, igy lejárt, most meg nem is számitottunk rá és terhesen maradtam, ugyhogy a minimális gyerekpénzt fogom kapni rá...
sziasztok, ha megengeditek akkor csatlakoznék én is... nekünk van egy kislányunk és most ha a jó isten is ugy akarja akkor jön a testvérke...
nálunk az volt a baj, hogy tavaly májusig a férjem kint volt külföldön. haza jött, elkezdtem én is keresni a munkát, de sajnos az előző munkahelyemre nem vettek vissza máshova meg nem kellettem.
szeptemberben betöltötte a kisfiam a 3. életévét, próbálkoztunk második babával, hogy hátha de fél évig semmi. így most dolgozom.
tudom hogy most ez a helyes anyagilag, de nagyon jó lenne ha megint babázhatnák.
sziasztok mi most várjuk a második babánkat az elsővel lejár a gyedem és egyből kapom a második után ez nem sokkal kb 2000 ft al lesz több mint a mostani gyedem nekünk ez volt a legjobb megoldás
Szia!
Én is nagyon szeretnék egy második babócát, csak sajnos anyagilag nagyon nehéz...
Még 30 éves korom előtt szeretnék még egy gyermeket.:-)
Még ebben az évben szeretnék teherbe esni, de a tervezés is lényeg hogy hogyan jönnék ki legjobban anyagilag, mivel az első kicsinél nagyon kevés gyedet kaptam. Most úgy néz ki hogy 2011 első fele gyed, a másik munkabér. Ahogy babásodom táppénzre mennék mert olyanok a munkakörülmények hogy terhesen nem tudnék dolgozni. ha vki ebben jártas kérem írjon! :-)
További ajánlott fórumok: