Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Marcipán miért válik vizessé, málóvá a hűtőben? fórum

Marcipán miért válik vizessé, málóvá a hűtőben? (tudásbázis kérdés)


22. kovan
2010. dec. 4. 20:30

Köszi a biztatást,kedves vagy:-)!Bízom benne...csak így nem valami szép.

Nézd ezt csinálta meg:

[link]

21. BBabba (válaszként erre: 20. - Kovan)
2010. dec. 4. 20:10

Hát valószínű, én is elkövettem már ezt a csokival. :)


Így is tuti sikert arat ám a torta és nyoma sem marad másnapra, ne aggódj! :)

20. kovan (válaszként erre: 19. - BBabba)
2010. dec. 4. 20:06
De jó!Kipróbálom,köszi a tippet:-).Ja lehet akkor a csoki is bűnös..
19. BBabba
2010. dec. 4. 20:04

Mindkettő magába szívja a szagokat, nem lesz kajaszagú a hűtő. De a szkarbóna az vízmegkötő is tehát a pára ellen is jó bizonyos mértékig.

Kis tálkában kell betenni alulra és cserélni időnként.

18. BBabba
2010. dec. 4. 20:01

Amúgy ha közvetlenül kiveszed a hűtőből és bevonod sajna a csokimázra is kicsapódhat a pára :(

Nekem a csokimázasok mindig gyöngyöznek ha hűtőben vannak.

17. kovan (válaszként erre: 16. - BBabba)
2010. dec. 4. 20:01
Na ez új nekem.Melyik mire jó?
16. BBabba (válaszként erre: 11. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:57

Hát annyit tehetsz most, hogy egy tálka szódabikarbónát teszel a hűtőbe. Egyébként lehet kapni pára-, és szagtalanítót de én szódabikarbónát és kávézaccot használok. :)

De ez jelen esetben sajna csodát nem fog tenni. De általában jó cucc. :)

15. Szilvamama (válaszként erre: 7. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:56
Ott zacsiban van, a porcukor olvadásnak indul sajnos, ha párát kap ... :(
14. d@nu (válaszként erre: 11. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:53
Szerintem nem. :(
13. kovan (válaszként erre: 9. - BBabba)
2010. dec. 4. 19:53
Ja és nem krémre raktam,hanem csokimázra ezért is csodálkoztam,hogy mi a fenének málik.
12. kovan (válaszként erre: 9. - BBabba)
2010. dec. 4. 19:51
Csak ennyit írok panel!És ráadásul a kamra nélküli fajta.Én is áhítozok egy vagány spájz után:-),igen az lenne a legjobb igazad van..
11. kovan
2010. dec. 4. 19:49
Az lehet:-).A háztartási sima hűtőben tehetek valamit hogy ez csökkenjen?Köszi a segítségeket.
10. BBabba (válaszként erre: 7. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:49
Ott speciális hűtők vannak direkt erre a célra.
2010. dec. 4. 19:48

Lehet, hogy a tortakrém vizesedett amennyiben vajas/margarinos a krémed.

Elvileg ha jól lehűtöd majd kiveszed kicsit melegedni kicsapódik a víz, azt felitatod és utána vonod be.

Viszont az otthoni hűtők tényleg nem olyanok, mint a "sütis hűtők", sajnos ott magasabb a páratartalom. :(

Esetleg nincs egy jó hideg spájzod? (Én nyitva hagyom ilyenkor a szellőző ablakot a kamrában és tök jó hideg van, sütiknek pont ideális.)

8. d@nu (válaszként erre: 7. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:48
Szerintem ott a hűtőpultok páratartalma szabályozva van.
2010. dec. 4. 19:46
Köszönöm ,én is ezt gyanítottam.A szupermarketekben ,cukrászdákban hogy bírja ki napokig??
2010. dec. 4. 19:43
Valószínűleg a hütő magas páratartalma miatt a porcukor indult olvadásnak benne.Érdemes lezárt bobozban elől hagyni a dísznek szánt marcipánt,száraz helyen tárolni és csak tálalás előtt rátaenni.
5. d@nu (válaszként erre: 1. - Kovan)
2010. dec. 4. 19:40

Valószínűleg a hűtő túl párás.

Ha a marcipán díszítés nem bonyolult, akkor érdemes inkább csak a fogyasztás előtt feltenni.

4. kovan (válaszként erre: 3. - Venezuela)
2010. dec. 4. 19:40
Nem azt nem, fehér volt.
2010. dec. 4. 19:39
A hűtőben meg kellett volna szilárdulnia!Kevertél hozzá ételfestéket?Lehet attól...
2010. dec. 4. 19:38
Úhhh,sajna nem tudom,de én is kiváncsi vagyok,hogy mi lehetett a baj!!??
2010. dec. 4. 19:35
Csokival borított torta tetejére raktam kézzel készített díszt marcipánból és kb. 2-3 óra múlva tiszta "plötty" lett ha értitek:-(.Miért?Marcipán szoba hőmérsékletű volt,mivel úgy formázható.Tortát a hűtőből vettem ki.Pára az ok?Hogy lehet ezt elkerülni?Köszi a válaszokat-már nem először jártam így és holnapra lett volna a vendégeknek a torta:-(.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook