Magyar vizslások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Fickó sajnos nincs jól :( Begyulladt a sebe, nagyon nem szép. Most antibiotikumot kap, 9-re megyünk kontrollra. Úgy néz ki, hogy ugrott a holnapi varratszedés :((( Nagyon hősiesen viseli a gallért, egy rossz szava sincs. Nem igazán tudja, hogy most mi is van, de töretlen a bizalma.
Ezt most találtam és már neveztem is:
A németvizslával megyek :) Valaki esetleg?
Megnéztem a képeket, klasz helyeken voltatok, igazi idilli, feltöltődés. Azért kár hogy félig-meddig tél volt, tavasszal, napsütésben talán még nagyobb lehetett volna az élmény. Persze ennek is biztos meg volt a varázsa. A természetben, meg erdőben lenni mindig szép, és energiafeltöltő.
Néztem én is a 3 napos vizslatúrát, lányomék éppen ráértek volna, mert abban a 3 napban szabadnapos is. De már 2 ágyas szoba nem volt, -írtam nekik - többágyasba pedig nem akar lányom menni. Ezen jól össze is vitatkoztunk, én mindig is szerettem fiatal koromban a túrista szállásokat, együtt volt az egész csapat, pláne kutyákkal milyen poénos lenne... De nem tudtam meggyőzni.
Mi a párommal éppen azon a hétvégén megyünk wellnesezni, így a 2 kutyát nem csak őriznie kellett volna otthon, hanem jó program is adódott volna éppen. (ha már szabadnapokat kell pazarolnia rá).
Tegnap voltam kontrollon, 7 hetes éppen a lábtörésem.
Tegnap volt az üdvözítő nap, megröntgenezték, megvizsgálták, minden OKÉ, azóta terhelhetem, és már rendesen járhatok a lábamon. Nagy szó ez nekem 7 hét után. Kicsit még ujra kell tanulnom járni, de elég jól megy. Szerintem 1-2 hét, és teljes a gyógyulás, májustól talán már vissza is mehetek dolgozni.
megjöttünk!!! A szar idő ellenére szuper jól sikerült a hétvége.... Nala egyszerűen imádta az erdőt... jól viselkedett a házban is (mint kiderült, nem panzió, hanem egy apartmanház és csak a mi baráti társaságunk volt benne).. Túráztunk, szaunáztunk, hógolyóztunk stb. A roti - hát - kétszer rángatta meg Nalát (egyszer elég komolyan), úgyhogy résen kellett lenni nagyon). Az nem tetszett neki, amikor az ő gazdái az én kutyámat simogatták. De a srác nagyon jól lekezelte. Nala megtanult egy elég meredek lépcsőn fel, le közlekedni - tehát ég újat is tanult. Szóval nagyon jó volt. Tettem néhány képet a facebookra. Belinkelem ide, bár lehet, hogy leszedik. A ház nevét priviben megírom bárkinek... Veszprém 30 km..., előre egyeztetni kell, hogy kutyát viszel!!!!
Hát jobbulást neki!!!
Kék kenőcsöt amúgy az állatorvosnál tuti tudsz venni. Vagy állatpatikában.
Sziasztok! Mindenkinek kellemes húsvétolást kivánok! Nekünk mára maradt a tojásfestés és a süti sütés :)
Ficekkel tegnap az ügyeleten kötöttem ki :( Pénteken, mig elmentem a gyerőkcért, együtt maradtak itthon, de külön zárva. Persze mire hazaértünk már egy kupacban boldogitották egymást és a nvizsla kedvére gyógyitgatta a sebet. ennek persze egy jópofa gyulladás lett a vége. nagyon vörös volt a seb környéke és a kukaca bőre. inkább levittem az ügyeletre. kapott egy elnyújtott hatású antibiotikumot, továbbra is neogranormonnal kell kenni, valamint phenilbultazonnal :((( ma reggelre már sokkal szebb volt neki.
viszont ráfaragtam, mert a vacsijukba tettem egy kis sonkalevet. nem kellett volna, mert kihányta reggelre a vacsit :( úgy látszik, h nem birja a füstöltet.
ja, és ha nem irtam volna még: a laptopon nincs hosszú i, ezért marad ki állandóan. engem nagyon zavar, de hát ez van...
Húú, de jó Nektek! hol találtatok kutyás szállást?
a következő vizslatúra az isten háta mögött lesz, de nagyon gondolkodom rajta, hogy elmegyünk. most keresek épp szállást Veszprém környékén.
Érezzétek jól magatokat, remélem, h az időjárás is kegyes lesz végre hozzánk és eljön a tavasz.
Tuti nagyon fogja imádni az erdőt Nala!, Ezek a vizsikék már csak ilyenek. Ha tehetnék állandóan kint lennének a természetben, és abból is főleg az erdő a mindenük.
Bármilyen jó kulancsirtókat használsz (nyakörv, csepp), alaposan át kell vizsgálni őket minden kisebb túra után is. De hát erre gondolom Te is odafigyelsz, és feleslegesen is mondanom.
Jó pihenést, kikapcsolódást és feltőltődést kívánok! És én is várom a beszámolót.
Mielőbbi gyógyulást kívánok Ficeknek. A fiú kutyák ivartalanítása lényegesen egyszerübb, és gyorsabban gyógyul, mint a lányoké. Prézli 1 hét alatt el is felejtette.
Kék kenőcsről még én sem hallottam.
Úgy látom, nagyon gondos gazda vagy, odafigyelsz Fic minden kis problémájára is. Szerencsés Fic, hogy ilyen jó helyre került!
Húúú, de szuper! :D Itt lesztek a közelünkben! :D
Érezzétek nagyon-nagyon jól magatokat, és részletes beszámolót kérünk majd, ha hazajöttetek!
Nala miatt ne aggódj, biztos vagyok benne, hogy hiper-szuper ügyes kislány lesz! :)
Kellemes ünnepeket mindenkinek!
Mi most elmegyünk három napra a Bakonyba. Ez lesz Nala első igazi nagy kirándulása, idegenekkel, panzióval, stb... szorítsatok neki, hogy jól sikerüljön, jó kislány legyen... tegnap tudtam meg, hogy lehet, hogy hoznak egy 10 hónapos roti kislányt is... legalább lesz kutya társasága...
Fú de jó.már aggódtam értetek...
Kék kenőcs..ez az amit a cicisek használnak??Moncsi??Ott is valami kék kenőcs mindenre?!
Ne engedd nyalatni:D Bár biztos jól esik a pajti törődése:DD
Úgy örülök ,hogy sikerült,utálom ezeket a műtéteket....másoknál is...::DD
megvagyunk! köszi az érdeklődést. tegnap 12:30-kor elkezdődött a műtét. Ficekkel minden rendben van. Amikor hozzánk került néhány dolog furcsa volt rajta, ezért kértem a dokit, hogy nézze már meg, amíg alszik:
1. a mellkasán, az első sor cici felett a bal oldalon van egy lógó izé, ami nem nőtt, nem ment össze, de mindig ott figyeg neki. erről kiderült, hogy valószínűleg jóindulatú zsírdaganat. kértem citológiát, varratszedésre meglesz.
2. Fic elég furán pisil (majdnem úgy, mint a lányok), de nem mindig. a hátsó lábait is elég furán tartja: a doki elsődleges véleménye, h lehet egy kezdődő diszplázia. sajnos nem röntgenezték meg altatás alatt, holott megbeszéltük, ezért néhány hónap múlva az én dokimmal megcsináltatom. addig kap porcvédőket és egy speckó gyógyszert és nekiállunk komolyabban rágyúrni.
tegnap este bent aludt velünk a nappaliban, a másik két galád pedig a helyéről kuksizta, h mi is az a nagy vödör a haverjuk nyakában. a németvizslánk azt hiszi magáról, hogy ő dr. Bubó és mindent gyógyítgat, ezért a vizsla közelébe sem engedem, mert szétnyalná a sebét. most jön 10 nap nyugi aztán varratszedés. nagyokat sóhajtozik, finom kajcsit adok neki, h kárpótoljam :) ma már azért sokkal jobban fest, mint tegnap.
kék lukács kenőcsöt kellene neki vegyek, a kék kenőcsöt, de sehol nem lelek. tud valaki fellelési helyet? egy picike van itthon, de az nem lesz elég varratszedésig.