Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

3444. Műkörmös (válaszként erre: 3443. - TopTee)
2010. szept. 28. 16:34

Nagyon szépen köszönöm elolvastam:-)

Közelre hogy láttál? Ez nekem kicsit zavaros...

Szerencsére a főállásomba nem megyek 2 hétig. (ha kell még tovább sem). Viszont 10 nap után a körmözés már nem várhat(na)ezért izgaz a közeli ennyire:-)

3443. TopTee (válaszként erre: 3437. - Műkörmös)
2010. szept. 28. 15:46

Ne félj cseppet sem, nem használ semmit :)

Ugye tudod, hogy a műtét egyszerű, és nem fáj, szóval attól nincs miért félj. Ami utána következik (ott is csak az első napok), az meg eléggé egyén-függő, szóval lehet nagyon jó is. Erre gondolj. Én pl utána sem éreztem semmi fájdalmat, csak enyhe csípést, a szememet is nyugodtan nyitogattam, és aránylag jól is láttam.

Jóreménységgel állj hozzá, s aztán bármi jön, majd a maga idejében foglalkozz vele. Sok sikert!

Részletesebben itt írtam a műtétemről: [link]

2010. szept. 28. 15:23

Köszönöm mindkettőtöknek.-D

Természetes, hogy előző nap minden extrát megkérdezek! A védőszemüvegre eleve a por miatt is gondoltam. Addig is utánanézek az átlátszó UV szemüvegnek. :-)

2010. szept. 28. 15:14

sziasztok! nekem PRK-m volt, az első 3 nap volt küszködős, fájós, igyekeztem átaludni, bár nekem elsősorban nem a fájdalom, hanem az okozta a bajt, hopgy nem tudtam nyitva tartani a szemem, mintha nagyon bedagadt volna (egy kis ödéma volt is mindkettőn) Egyébként a harmadik nap a védőlencse levételekor az egyik szememen elvált a hámosodás, de fél nap fájdalom után visszatapadt és azóta jól látok, nem fáj. Az 1 hónapos kontroll után már csak a napi 5 csepp, az esti "fényáradat" és a kinti napszemüveg emlékeztet a dologra, és egy hét múlva nagyjából már vezethetek is :)

Nekem csüt-i műtét után szerda volt az első munkanap, de a monitorral még jó egy hétig nem igazán boldogultam. Viszont amit írtál "műkörmös" az kicsit húzósnak hangzik, tényleg érdemes átbeszélni a dokival a speciális dolgokat. Én az OptikMednél voltam, ott nagyon kedvesek voltak és válaszoltak minden kérdésemre. Sok sikert!

3440. TopTee (válaszként erre: 3435. - Műkörmös)
2010. szept. 28. 14:59

Szia műkörmös.

Szerintem a legtöbb kérdést az orvosoddal beszéld meg a klinikán. Főleg a poros részét.

Nekem PRK-m volt, a 8. nap után álltam vissza munkába, ahol végig számítógépeznem kell. Ekkor már egészen jól láttam közelre, inkább a képernyő fárasztott el egy idő után, nem annyira a közelre nézés. Szerintem a 2 hét bőven elég kell legyen. IL esetén gondolom minden hamarabb megy.

Valószínűleg állandóan kell majd védőszemüvegezz, vannak teljesen áttetsző UV-szűrös lencsék (és teljesen védnek is), az UV-zés amúgy sem egészséges senkinek.

A módszer a te döntésed (amennyiben mindkettőt lehet), gondold át az előnyöket-hátrányokat.

3439. ibi75 (válaszként erre: 3438. - Műkörmös)
2010. szept. 28. 14:57

a fájdalom mértéke és ideje miatt írtam.

itt a többség prk-s

3438. Műkörmös (válaszként erre: 3436. - Ibi75)
2010. szept. 28. 14:52

Köszi a választ.

Sajnos a két munka hírből sem hasonlít egymásra.

Nekem 4 órán keresztül közelre kell néznem, igyekeznem kell, rajzolni, reszelni, stb.

Nem "cseszhetem el" és nem okozhatok sérülést!

2010. szept. 28. 14:51

Aki esetleg bővebb tanáccsal tudna nekem szolgálni, erre a címre is írhat, megköszönöm: toth.timea@tbank.hu

Hamarabb veszem észre, mint itt a fórumon.

Félek:-( Főleg az utána jövő nehézségektől!

3436. ibi75 (válaszként erre: 3435. - Műkörmös)
2010. szept. 28. 14:50

szia

a kozmetikusomnak Lasik műtétje volt. pénteken műtötték, hétfőn ment dolgozni.

2010. szept. 28. 14:48

Sziasztok!

bocsi a hülye névválasztásért, de elég beszédes lesz.

Rengeteg kérdésem van azokhoz, akik már túl vannak valamelyiken.

Október 11-én megyek előzetes vizsgálatra, elvileg 12-én pedig műtenek.

Nagyjából mindkét szeme -4.75-ös lencsével van korrigálva, semmi extra elváltozásról nem tudok, eddig nem derült ki.

A szakmám miatt viszont sok-sok bizonytalanságnak nézek elébe:

1. kérdésem: mikorra alakul ki a közelre fókuszálás kb.? Hány nap után leszek képes pepecselős "rajzolós" munkát végezni?

2. Mitől kell extrán védenem a szemem? Mivel nem kevés porral dolgozom, a védőszemüveg logikusnak tűnik, de elég is?

3. Mi történik, ha mégis belepattan valami?

4. UV lámpával dolgozom, persze annak a nagyobb része a vendég felé van... de nem vagyok teljesen elzárva tőle.

Nagyon szeretnék a műtét után 2 héttel már dolgozni. Kb. ennyi kiesés belefér, de több nem.

Hogyan oldjam meg ezeket, és melyik módszert válasszam?

Segítsetek, kérlek! :-D

3434. ibi75 (válaszként erre: 3425. - Issti)
2010. szept. 28. 13:58

hú, nagyon sajnálom :(

remélem minden okés lesz!!!

átérzem, hogy milyen lehet. nekem ugyan van szemüvegem, de nem használom ha nem muszáj, inkább vaklászok. emiatt semmi biztonságérzetem nincs és hogy mennyit vett vissza a "nemlátás" az önbizalmamból (értsétek jól), azt most érzem :(

3433. Mókicaaaa (válaszként erre: 3425. - Issti)
2010. szept. 28. 13:13
Tiszta szívből kívánom, hogy mostmár akkor minden rendben legyen!!!!
2010. szept. 28. 11:25

Elyonorah,köszi:))engem minden érdekel az IL-el kapcsolatban:)))

A fodrászhoz tegnap bejelentkeztem,az megvan:))Nekem muszáj előtte mennem,mert frufrum van,és majd jó rövidre vágatom.

Utána meddig nem lehet,mondták neked?

Műtét után tényleg nem lehet 1hétog hajat mosni?

Tv/számítógépet te mikortól merted használni?

Emelni ugye jó tudom,h.lehet simán,mondjuk 4-5kg-okra gondolok max...

Elkezdem lassan összeírogartni a kérdéseimet azt hiszem:)))

A csipa téma engem is nagyon érdekel:)))

TopTee,nekem a szemcseppektől eddig nagyon termelődött:SBár csak műkönny volt mondjuk.

3431. TopTee
2010. szept. 28. 10:50

Nekem a műtét (prk) napján azt mondták, hogy a rákövetkező napokban hozzá se érjek a szememhez, csipát se szedjek ki. Ezt tettem kb 4 napig.

Meglepő módon 4 nap alatt egyáltalán nem lettem olyan csipás, mint ahogy előre feltételeztem. Gondolom a csepegtetés is tisztítja a szemet.

Olyan 4-5 nap múlve kezdtem figyelmesen tisztítani, mosni a szemem körül.

3430. zsalesz (válaszként erre: 3429. - Elyonorah)
2010. szept. 28. 06:02
És a reggeli csipát hogy szedjem ki a szememből? :D
3429. Elyonorah (válaszként erre: 3417. - 6eb76946f5)
2010. szept. 27. 21:25

A fodrászt én elfelejtettem:P, most meg már nem merek elmenni, nehogy véletlenül belefolyasson valamit a szemembe:P.

Arckrémezni megint csak nem merek, de nekem arra amúgy is érzékeny volt a szemem, és könnyzik tőle, valami kipárologhat belőle.

Haha, viszont körömlakkozom ezerrel, mert azt elég távol tudom tartani, mert most már látom ugye, és nincs semmi bajom tőle. :):):):):)

Arcmosást, meg kis törölközővel csinálom, csak benedvesítem és kész, így nem folyik bele a szemembe :P:P:P:P.

Noh, gyakorlati tanácsaim hallottad:D:D:D:D:D:D

3428. Elyonorah
2010. szept. 27. 21:18
Ha valakinek van kérdése az IL lel kapcsolatban, nyugodtan zaklasson, amíg nem felejtem el a részleteket :):):):).
3427. Elyonorah
2010. szept. 27. 21:13
Noh, ezt úgy látom félre címeztem:), buschne-nek írtam:P
3426. Elyonorah (válaszként erre: 3420. - 6eb76946f5)
2010. szept. 27. 21:12
Én nem kaptam semmi védő dolgot:D. Optik med ben voltam. :P
3425. issti (válaszként erre: 3377. - Ibi75)
2010. szept. 27. 20:35

Szia!

Igen, most volt a harmadik műtétem, és még lesz egy negyedik is.

20 év lencsézés betett a szaruhártyámnak, és nem merték egyszerre műteni a két szemet. Miután az első aránylag rendben ment, megcsinálták a másikat is. Ne a ez már rémálom lett. 10! napig egyáltalán nem bírtam kinyitni egyik szemem sem, mert az istennek sem akart behámosodni, és annyira fájt. Sajna emiatt egy homály alakult ki a hám alatt, ami miatt alig láttam valamit. Egy éve kínlódok fél szemmel, de most eljött az ideje a repetázásnak. 4 napja túl vagyok rajta, és eddig minden ok. Szépen behámosodott, és egyáltalán nem fáj. Így nyugodtan dolgozhatok a másikkal. Pár nap múlva látni is fogok vele, és kiderül hogy sikerült. Most már jónak kell lennie, ha ennyit szenvedtem miatta.

3424. Mókicaaaa (válaszként erre: 3410. - Mudika)
2010. szept. 27. 19:24

Jajj kedves Mudika!

Ha régebben is olvastál volna akkor láthattad volna, hogy én már azon hogy kétségbeesem rég túl vagyok..nekem ennél sokkal keményebb dolgokon kellett túlmennem....nem kis homály volt csak, ami 1 kontroll múlva elmúlt volna..ettől ez sokkal nehezebb küzdelem volt...na de ebből is látszik, hogy igen, még mindig szteroidozom magam...az én szemem nem megszokott eset....

3423. buschne
2010. szept. 27. 16:18

Sziasztok!

Hétvégén találkoztam személyesen is a férjem egyik kollégájával, aki 13 éve műttette meg a szemét, PRK-val. Azóta is teljesen élesen lát és nagyon boldog vele.

2010. szept. 26. 21:23
:DDDDDDDDDDD
3421. zsalesz
2010. szept. 26. 21:14
Vagy egy védő szemüveget adjanak, vagy egy bilincset. :D
3420. 6eb76946f5 (válaszként erre: 3419. - Buschne)
2010. szept. 26. 20:21
Ezt én is hallottam már,h.az első éjszakára adnak védőszemcsit.Lehet h.nem mindenhol?
3419. buschne (válaszként erre: 3413. - Elyonorah)
2010. szept. 26. 20:08

Hát éppen ezért kérdeztem:)

Már több IL-estől is olvastam(lehet, blogokban), hogy adtak védőszemüveget éjszakára. Nem a hűsítő maszkra gondoltam, ha Te igen:)

3418. 6eb76946f5 (válaszként erre: 3416. - Idna21)
2010. szept. 26. 19:13

Húú de izgii:))

Drukkolok nagyon:))

Akkor már nagyon a hajrában vagy,én az utolsó héten akarok mindent elintézni,mert utána sokáig nem lehet pl.kozmetikus,hajvágás/festés...

Hova mész és melyiket csináltatod?

3417. 6eb76946f5 (válaszként erre: 3414. - Elyonorah)
2010. szept. 26. 19:06

Az arcmosástól is félek:))

Meg annyi kérdésem lesz majd:DD

Arckrémezés,hajvágás,manikűrözés...hogy lesz utána...?

Vicces lehetett:DDD

3416. Idna21 (válaszként erre: 3412. - Ibi75)
2010. szept. 26. 18:54
Kedves ibi75, neked milyen műtéted volt, és mennyi volt a dp-át? Műtét után láttál közelre is?Én műtét előtt vagyok 1 héttel, tiszta para.
3415. ferenc59 (válaszként erre: 3410. - Mudika)
2010. szept. 26. 17:42
A Flucon is azt a célt szolgálja, hogy késleltesse a sej regenerálódást az első 6 hónapban, mert aztán már elfogadja a "sérülést", és nem akarja kijavítani. Tehát egyéntől függ a cseppek mértéke.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook