Levesek (beszélgetős fórum)
Baromfi raguleves kicsit másképpen:
A szokásos módon megcsinálom a ragulevest, (csirke v. pulyszárny, de a mellszél is tökéletesen megfelel), de teszek bele tárkonyt is. Amikor majdnem kész, belekeverek egy doboz tejfölt és a tetejére 2-3 tükörtojást. A tálalás előtt még egy kifacsart citrom levét. Kellemesen pikáns az íze a citromlétől. Arra figyelek, hogy ne a forró levesbe tegyem a citromlét.
Szép napot kívánok nektek!
Hoztam egy finom leves receptet.
Gombaleves magyarosan
Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4 dkg zsír (vagy ugyanennyi olaj)
só,2 ek liszt,pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1 dl tejföl
1 tojásból csipetke
A gombát tisztísd meg,szeleteld fel.A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát,add hozzá a gombát,csipetnyi sót,és időnként meg-megkeverve saját levében párold addig,míg zsírjára sül.Szórd meg liszttel,pirítsd azt világosra.A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával,és öntsd fel egyliternyi vízzel.Addig főzd,míg a gomba megpuhul.Szaggass bele egy tojásból csipetkét,s ha elkészült,a tejfölt és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá.Melegen kínáld.
Az olajon megpirítom a lisztet zsemle színűre és hideg vízzel felöntöm és elkeverem rögtön símára. Ha kell hozzá tenni törött paprikát, akkor összekeverem és úgy öntöm föl, stb.
Az edénykében a vizet oda kell készíteni és mindig hideg vizet kell használni. Ennyi.
Sőt még én is örülök neki,pedig én nem tudok újat:)
Engem főleg a hagymás levesek kavarnak fel:)))Cipóban...hmmm de fincsi:)
Sziasztok!
Én is hoztam nektek egy leves receptet.
Boros cseresznyeleves:
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye,
1,5 dl vörösbor,
10-12 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 evőkanál rizsliszt (vagy burgonyaliszt, esetleg búzakeményítő),
kis darabka fahéj,
3 szem szegfűszeg,
csipetnyi só.
A megmosott cseresznyét kimagozom és 7 dl vízbe beleteszem. Hozzárakom a fűszereket és felforralom, majd öt percig főzöm. Ezután beleöntöm a bort és a cukrot, végül a liszttel simára kevert tejföllel állandó keverés közben behabarom. Lehűtve, csészékbe adagolva tálalom.
de CSajok! Ezek a tejszines receptek,nyammm! DEhát izé..hát ezelk kalóriabombák:)!Én meg elvileg súlyt tartok,azaz épp próbálok visszamenni,mert már felkuszott 3!kg..
:DDD
Örömmel! :)
Itt egy másik 5 perces csoda:
Hozzávalók: egy zacskó habtejszín (nem ízesített), 1 kávéskanálnyi fahéj és egy konzerv trópusi gyümölcs mix. A tejszínt felverem, épp annyira, hogy krémleves sűrűségű legyen, belekeverem a fahéjat és a konzervet beleöntöm mindenestől, tehát a levét is. Kicsit hűtve finom és az ananász a legjobb benne... :)
Imááádom a leveseket! Íme az én lightos kedvencem:
1 fej közepes vöröshagymát megpuceválunk, kis kockákra darabolunk, pici olajon megfuttatunk. Felöntjük kb. 1 liter vízzel. Míg felforr, beleteszek mindenféle zöldfűszert: kakukkfüvet, petrezselymet, bazsalikomot, kaprot, rozmaringot (én szárítottam szoktam, de frissel tuti, finomabb). Kicsit főzöm, aztán 2-3 dl tejszínnel felfőzöm (attól függően, inkább tejszínesebben vagy inkább vizesen szeretném - én ennél sokkal többet öntök rá). Felrottyan és kész. És ekkor jön a lényeg! Kis kenyérkockákat piríttok, reszelt sajttal megszórom, és bele a levesbe.
A Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, még 2002-es... Nagyon szeretem ezt a levest! Minden nap megenném... :)
Személyes kedvenc:
Kukoricaleves
Hozzávalók:
0,5 kg morzsolt kukorica
2 ek liszt
vaj
0,7 - 1 l víz (vagy alaplé)
2 dl tejszín (elhagyható)
2 leveskocka
sajt (lehet reszelt trappista, krémsajt, tömlős, fele lehet füstölt)
só, fehérbors, szerecsendió, petrezselyemzöld
A kukoricát kevés vajon kicsit megpuhítom, majd megszórom kb. 2 ek liszttel, kicsit pirítom, majd felöntöm a vízzel (vagy alaplével) és beledobom a leveskockát, fűszerezem. Amikor a kukorica megpuhult, mehet bele a sajt, a tejszín. Még egyszer összeforraljuk.
Sziasztok!
Nálunk is nagyon megy a hagymaleves. Láttam két receptet itt, én egy kicsit másképp készítem:
Hagymaleves
Hozzávalók:
4-5 fej vöröshagyma
1,5 l alaplé (vagy leveskockával kevert víz)
liszt
vaj, vagy olaj
só, bors, szerecsendió
2-3 ek tejföl, vagy tejszín
Tetejére:
pirított zsemlekocka, reszelt sajt
A hagymát lereszeljük, kevés vajon, vagy olajon megpároljuk, megszórjuk liszttel. Amikor egy kicsit megpirult, felöntjük az alaplével. Egyszer felforraljuk, fűszerezzük. Belekeverjük a tejfölt, vagy a tejszínt, megint felforraljuk. Pirított kenyér- vagy zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk.
Fokhagyma krémleves:
Hozzávalók:
1 fej fokhagyma
2-3 leveskocka (vagy alaplé, kb. 1,5 liter)
só, bors, petrezselyem
olaj, vagy vaj
liszt
2 dl tejszín
A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, kevés olajon vagy vajon megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, kicsit együtt is pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, vagy a leveskockával kevert vízzel. Fűszerezzük. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt.
Pirított kenyérkockával tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk sajttal.
Póréhagyma krémleves
Hozzávalók:
1 leveskocka (vagy alaplé)
1 szál póréhagyma
1 dl főzőtejszín, vagy tejföl
1 cs bacon, vagy 20 dkg császárszalonna
pirított kenyérkocka, reszelt sajt (elhagyható)
bors, szerecsendió, snidling
Forró olajon megpirítjuk az eltépkedett bacont, majd hozzáadjuk a karikára darabolt póréhagymát. Üvegesre pároljuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és beledobjuk a leveskockát.
Hagyjuk, hogy szétfőjön a hagyma, majd hozzáadjuk a tejszínt, és még így összeforraljuk. Borsozzuk, pici szerecsendióval megszórjuk.
Pici olajon megpirítjuk a felkockázott kenyeret.
Majd erre szedjük a levest, megszórjuk friss snidlinggel, reszelt sajttal tálaljuk.