Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Lencsés rizottó recept

Lencsés rizottó recept

Elkészítési idő 40 perc

A Lencsés rizottó hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
15 dkg gomba
15 dkg barna rizs
15 dkg előre beáztatott vörös lencse
1 paradicsom
petrezselyem
kevés olaj vagy vaj
só, bors


A Lencsés rizottó elkészítési módja:
Zsiradékon megpároljuk a felszeletelt, apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, gombát és zöldpaprikát. Párolás után 6 dl zöldséglevessel felöntük és hozzáadjuk a rizst és a lencsét. Ha már majdnem kész a végén az apróra vágott paradicsomot is belekeverjük, megszórjük petrezselyemmel.

Gomba helyett padlizsánnal és sárgarépával is elkészitettem már, nagyon finom volt!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A lencsés rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook