Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Lekváros málé (kukoricalepény) recept

Lekváros málé (kukoricalepény) recept

Elkészítési idő 15 perc

Kalória 568 kcal

A Lekváros málé (kukoricalepény) hozzávalói:
5 dl tej
2 dkg cukor2 dkg vaj+a tálhoz
2 tasak vaniliás cukor
15 dkg kukoricadara
15 dkg darált dió
10 dkg szilvalekvár
2 ek.porcukor


A Lekváros málé (kukoricalepény) elkészítési módja:
A tejet felforraljuk,amikor forr,belekeverjük a cukrot,a vajat,a vaniliás cukrot,és beleszórjuk a kukoricadarát.nagyon lassan folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük,de még kicsit folyós legyen. Kivajazunk egy kis tepsit vagy tűzálló tálat,és a málé felét beleöntjük. A diót elkeverjük a szilvalekvárral,háromnegyed részét rákenjük a masszára,majd a másik felével befedjük. A tetejét megkenjük a visszamaradt diós lekvárral,megszorjuk porcukorral. Egy-egy szem vagy darabka gyümölccsel is diszithetjük. Hidegen vagy még langyosan fogyasztható.

Mellé is kinálhatunk lekvárt.Fogyasztható,kb 30 perc mulva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lekváros málé (kukoricalepény) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook