Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Lehet egy anya önző? cikk

Lehet egy anya önző?


Kétségek között vagyok, még nem beszéltem róla senkivel sem. Próbálom önmagamban tisztázni a gondolataimat, hátha az segít, illetve mégis kitárni a lelkem teljesen idegen embereknek.
Lehet egy anya önző?

Néhány napja lehetőséget kaptam a főnökömtől, hogy jelentkezzek egy magasabb pozícióba a cégen belül. Elgondolkodtam rajta és nagyon szeretném. De vannak kétségeim, mert félek attól, hogy a családom önzőségnek fogja tartani, mivel ha sikerül, a változások nagyon sok mindenben kihatnak az ő életükre is. Félek az én vágyamat előbbre helyezni a családomnál.


Úgy érzem, képes lennék a több feladatra, nagyobb felelősségre, de több utazással, távolléttel járna, kevesebbet látnám a gyerekeim és több minden hárulna a férjemre, aki szintén sokat dolgozik. Tudom, érzem, hogy vannak bennem kiaknázatlan lehetőségek, melyeket most altatásban tartok, mivel a családom az első nekem. Szeretnék több sikerélményt, de közben pedig bűnösnek érzem még a gondolatot is.


Tudom, hogy az egészséges egyensúly megtalálásáért folytatott küzdelem nem csak a nőket, hanem a férfiakat is sújtja. De talán főleg a nők nem tudják elnyomni magukban a lelkiismeretüket, hogy valamit a családjuk, a gyerekeik elé kell helyezniük. Minden ember önzőnek születik, mert az önzés biztosítja túlélésünket. Vannak olyan szükségleteink, amelyeket kínzó önzőséggel teljesítünk, így van az ember kódolva. Ismerek önző embereket és nem akarok olyanná válni. Ők a saját igényeiket mindig gondolkodás nélkül kielégítik, legyenek bármilyen aprók. De mi van, ha nem engedjük meg magunknak, hogy "kicsit" önzőek legyünk? "Kifizetődik az önzetlenség? Azok az emberek, akik tagadják saját igényeiket, vágyaikat és idejüket, energiájukat, sőt pénzüket másokra fordítják saját kárukra, jól járnak vajon?


Hiszem, hogy az egészségem számára fontos, hogy jól érezzem magam az életben. Ebbe beletartozhat, hogy megvalósítsam a saját álmaimat? Akár mások kárára is?Olvastam egy cikket, hogy mik a jelei annak, hogy "kicsit" önzőbbnek kell lenni. A négy leggyakoribb jele ennek a frusztráció, az elszigeteltség, az erőtlenség és a féltékenység.

Én ezeket nem érzem.

Tanácstalan vagyok. Nem akarom, hogy ha el is érem a sikert, mindig kicsit keserű legyen emiatt.


Ti mit tennétek?
Írta: MegoldOmmm, 2021. június 27. 09:35
Fórumozz a témáról: Lehet egy anya önző? fórum (eddig 16 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook