Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Krumplis tarhonya recept

Krumplis tarhonya recept

A Krumplis tarhonya hozzávalói:
1 közepes vöröshagyma
étolaj
3 dl házi készítésű tarhonya
7-8 db krumpli
20 karika lángolt kolbász
1 db paradicsom
1 db zöldpaprika
őröltpaprika


A Krumplis tarhonya elkészítési módja:
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, a tarhonyával együtt rövid ideig pirítom, míg enyhe színe kezd lenni. Megszórom a piros őröltpaprikával, vízzel felengedem, sózom, kevés ételízesítőt is lehet tenni hozzá. Amikor a tarhonya félfövésben van, hozzáteszem a kockákra vágott krumplikat, a karikára vágott kolbászt, az egész paradicsomot, a szeletekre vágott zöldpaprikát, s gyakran megkevergetve készre főzöm. Közben a vizet pótolom, ha szükséges.

El kell, hogy fője a levét, mifelénk ezért "keménytarhonyának" is nevezik.
A zsiradékot nem kell tőle sajnálni, a tarhonya szereti a zsírt. Nem diétás étel, jó laktató!

Ez a mennyiség egy 4 literes lábashoz való, legalább 6 személyre.

A naplómban található róla fotó a 135. hsz. alatt!


Kategória: Egytálételek receptjei


A krumplis tarhonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook