Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Krumplis ropogós recept

Krumplis ropogós recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória huuuu
Zsírtartalom huhuhuuu

A Krumplis ropogós hozzávalói:
4-5 szem szep nagy krumpli
1 nagy fej voroshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
liszt
so
bors
olaj a suteshez


A Krumplis ropogós elkészítési módja:
Ledaralom a krumplit. En mindig a turmixgepet hasznalom, de ha mazohista vagy tokgyalun is nyomhatod. Besozom egy kicsit es hagyom allni kb 10-15 percig amig egy kicsi levet ereszt. Jo alaposan kinyomom, majd ledaralom a voroshagymat es foghagymamanyomot hasznalva a fokhagymat is hozzaadom. Annyi lisztet teszek hozza, hogy osszealljon. Pici so, bors... Most kovetkezik a kedvenc reszem: lapos kis lepenyeket fabrikalok a ket kacsomat hasznalva. Minel koszosabb leszel a vegen, annal jobb! Nem kell tokeletes korongokat elkepzelni, az a jo, hogyha a daralt krumpli szalai "kilognak" egy kicsit. Azok lesznek majd isteni ropogosak. :) A lenyeg, hogy ne papirvekonyak, hanem olyan "kis pofasak" legyenek

Mennyisegre sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi lisztet kell hozzaadni. Ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor vegezz egy probasutest :)


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A krumplis ropogós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook