Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Krumplidiéta fórum

Krumplidiéta (beszélgetős fórum)


2008. szept. 30. 12:06
A krumplidiétát csak egyszer szabad megcsinálni, mert sok benne a keményítő. Kb. fél év múlva ismételhető.
2008. szept. 30. 11:48

Ez a diéta naponta átlagosan 750 kalóriát engedélyez. Ezzel jóllakhatunk, és naponta fél kilót fogyhatunk. Diétázás közben lehet inni, amennyi jólesik, de csak alkoholmentes és kalóriamentes italokat! Például teát és kávét tej és cukor nélkül, ásványvizet, vagy gondosan zsírtalanított erõlevest.


1 nap:

Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál félzsíros margarin, egy teáskanál diétás (cukor nélküli) gyümölcsíz, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül.

Tízórai: 2 deci paradicsomlé (A vitamin)

Ebéd: Currys krumpliragu.

Egy nagy krumplit és két kis fej hagymát kockára vágva egy csésze vízzel megpárolunk, végül belekeverünk két kockára vágott almát és egy meghámozott kockára vágott paradicsomot, sóval és curryvel fûszerezzük, petrezselyemmel meghintjük.

Uzsonna: Egy narancs

Vacsora: Héjában fõtt krumpli, túróval és sonkával.

Két kis burgonyát héjában megfõzünk. Két evõkanál sovány túrót elkeverünk két evõkanál tejjel, sóval, édesnemes paprikával, köménymaggal. Hozzá egy szelet sovány sonkát és egy csomó retket fogyasztunk.


2 nap:

R: Két szeletke rozskenyér, egy teáskanál félzsíros margarin, tíz deka sovány sajt, kávé, vagy tea, tej és cukor nélkül.

Tízórai: joghurt

Ebéd: Firenzei burgonya

30 deka mélyhûtött parajt felmelegítünk, fûszerezzük, tûzálló edénybe terítjük, egy héjában fõtt nagy krumplit fölszeletelve ráteszünk, megszórjuk sóval és két evõkanál reszelt sajttal, sütõben aranybarnára sütjük, paradicsomszeletekkel díszítjük. Hozzá egy pohár paradicsomlét iszunk.

Uzsonna: Egy grapefruit

Vacsora: Burgonyaleves

Egy hagymát, egy sárgarépát egy nagy burgonyát kockára vágunk, és leveskockából készült 2,5 deciliter húslevesben megfõzzük, köménnyel és majoránnával fûszerezzük. Öt deka kockára vágott virslit, vagy párizsit fölmelegítünk benne.


3 nap:

Reggeli: Egy csésze zabpehely, egy csésze tejjel leöntve, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül.

Tízórai: Egy szelet rozskenyér, retekkel

Ebéd: Paprikás krumpli.

Egy hagymát és egy zöldpaprikát nagy darabokra vágva egy kávéskanál olajban meghintjük. Hozzáteszünk egy kockára vágott nagy krumplit és egy csésze (leveskockából készült) húslevest. Sóval, borssal és rozmaringgal fûszerezzük, puhára pároljuk. Az asztalnál hozzáadhatunk egy evõkanál joghurtot. Utána egy kis alma

Uzsonna: 3 mandarin

Vacsora: Fûszeres krumpli salátával

Egy nagy krumplit alufóliában a sütõben megsütünk, vagy héjában megfõzünk. A tetejét laposan levágjuk, jókora mélyedést vájunk a közepébe. A kikapart krumplit szétnyomjuk, egy deka vajjal, finomra vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval, kockára vágott sovány sonkával, vagy konzerv lazaccal elkeverjük és visszatöltjük a krumpliba. Tetejére is teszünk egy szelet összetekert sovány sonkát vagy lazacot. Melegen tálaljuk, salátával: fél fejes salátát, két karikára vágott paradicsomot citromlével, sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük.


4. nap:

Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál margarin, egy teáskanál diétás lekvár, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül

Tízórai: joghurt

Ebéd: Párolt padlizsán v. póréhagyma petrezselymes burgonyával, sovány sonkával. Hozzá egy pohárka narancslé

Uzsonna: Két deci sárgarépalé

Vacsora: Köményes sült krumpli

Két kis burgonyát hosszában elfelezünk, vékonyan kiolajozott edénybe fektetjük, sóval, köménnyel meghintett, vágott lapjával lefelé megsütjük. Hozzá paradicsomsalátát és túrókrém: egy evõkanál sovány túrót két evõkanál tejjel, kockára vágott sovány sonkával, sóval, borssal, édesnemes paprikával és apróra vágott petrezselyemmel elkeverünk.


5. nap:

Reggeli: Két szeletke rozskenyér, egy teáskanál margarin, sovány sajt, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül

Tízórai: Egy alma

Ebéd: Szegedi burgonya

Egy hagymát és egy nagy burgonyát felszeletelünk, egy mokkáskanál olajban megpárolunk. Tíz deka savanyú káposztát, fél csésze húslevest (leveskockából), egy mokkáskanál édesnemes paprikát, köménymagot és egy babérlevelet teszünk hozzá, lefedve készre pároljuk. Vékony szelet grillezett füstölt szalonnát, vagy angolszalonnát helyezünk rá. Utána: fél grapefruit.

Uzsonna: Egy narancs

Vacsora: Burgonyafánk almakompóttal

Egy nagy burgonyát lereszelünk, egy tojással, egy mokkáskanál liszttel, csipetnyi sóval elkeverünk, olajozott teflonedényben három lapos fánkot sütünk belõle. Kompót: egy almát fölszeletelünk, egy mokkáskanál mazsolával, negyed citromlével, reszelt citromhéjjal, fahéjjal, szaharinnal megpároljuk.


6. nap:

Reggeli: Egy csésze zabpehely egy csésze tejjel leöntve, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül

Tízórai: Két deci paradicsomlé

Ebéd: Zöldséges krumplipüré

Két sárgarépát, egy nagy burgonyát és egy hagymát nagy kockára vágunk, egy csésze vízben fûszerekkel megpároljuk, a vizet leöntjük, a burgonyát és a zöldséget szitán áttörjük. A pürét sütõben átmelegítjük, sóval, majoránnával ízesítjük. Hozzá egy szelet sovány, fõtt sonka és saláta: fél fejes saláta, karikára vágott lilahagymával, sóval, petrezselyemmel, citromlével, salátafûszerrel ízesítve.

Uzsonna: Egy grapefruit

Vacsora: Gombás krumpli

20 deka gombát és egy hagymát felszeletelünk, kevés vízzel öt percig pároljuk, két meghámozott paradicsomot felszeletelve hozzáadunk. A mártást fokhagymával, majoránnával és petrezselyemmel fûszerezzünk. Két kis burgonyát héjában megfõzünk, meghámozzuk, a gombás mártásba helyezzük. Friss kaporral ízesítjük.

Desszert: két szelet ananász (konzervbõl)


7. nap:

Reggeli: Egy zsemle, egy teáskanál margarin, egy teáskanál diétás lekvár, kávé, vagy tea tej és cukor nélkül

Tízórai: Joghurt

Ebéd: Sült krumpli mindenfélével

Padlizsánt, hagymát, zöldpaprikát kockára vágunk, fél csésze vízzel egy mokkáskanálnyi sûrített paradicsommal, fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfûvel, ételízesítõvel tizenöt percig pároljuk. Végül hozzátesszük a meghámozott, kockára vágott paradicsomot. Egy nagy krumplit héjában megfõzünk, kockára várjuk, mokkáskanálnyi olajban világosbarnára sütjük, csipetnyi sóval megszórjuk.

Uzsonna: 3 mandarin

Vacsora: Tarka krumplisaláta

Két kis burgonyát héjában megfõzünk, meghámozzuk, és felszeleteljük, hozzáadunk öt deka konzerv zöldbabot két paradicsomot négyrét vágva, apróra vágott hagymát, apróra vágott szardellát. Óvatosan elkeverjük citromlével, mokkáskanálnyi olajjal, sóval, borssal ízesítjük, salátalevelekkel kibélelt tálra helyezzük, szeletekre vágott fél kemény tojással és két olajbogyóval díszítjük.

3. angyal63 (válaszként erre: 2. - 9c8432d068)
2008. máj. 15. 13:56
Kíváncsi lennék én is, hogy mennyi ideig lehet tartani ezt a diétát és mennyit lehet vele leadni hetente.
2008. márc. 11. 13:41
Te már próbáltad ezt a diétát? Mennyi idő alatt,és mennyit lehet tőle fogyni?
2008. márc. 5. 16:04

Egy helyen már szerepel ez a cím (csak kötőjellel), de ott nem írták le, mit is kell enni. íme:


A krumpli hizlal - hallhattuk sokszor. Ez tévhit, ugyanis nem mindig hizlal. Attól függ, milyen formában készítjük el, mivel együtt esszük. Sőt, még fogyni is lehet vele!



Reggeli:

1 dl grépfrútlé, 1 szelet teljes őrlésű sötét rozskenyér vagy 1 rozszsemle 1/2 teáskanál vajjal. Kevés tehéntúrót vagy sovány sajtot és paradicsomot, zöldpaprikát, uborkát tehetünk rá. (210 kcal)


Tízórai

1 pohár natúr joghurt lenmaggal. (95 kcal)


Uzsonna

1 pohár natúr joghurt lenmaggal. (95 kcal)



1. nap

Ebéd

Burgonyaragu

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk. 1 kis fej hagymát kevés olajon megpárolunk, hozzáadunk 1 szál karikára vágott sárgarépát. Sóval, őrölt korianderrel fűszerezzük és megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, összemelegítjük, 1 kanál tejszínnel gazdagítjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, fejes salátát kínálunk hozzá. (350 kcal)


Vacsora

Svájci burgonya csőben sütve

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, hosszában, héjastul kettévágjuk. Tálba helyezzük és megkenjük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Beborítjuk 4 dkg felszeletelt, olvadós sajttal. Sütőben 10 percig sütjük, frissen őrölt borssal megszórjuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)


2. nap

Ebéd

Karaj kertészné módra

20 dkg burgonyát héjában megfőzünk. Meghámozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük. 5 dkg mirelit zöldborsót sós gőzben megpárolunk, 1/2 teáskanál vajjal és petrezselyemmel összekeverjük. 10 dkg lezsírozott sertéskarajt teflonserpenyőben megsütünk, sóval, borssal fűszerezzük. Citromgerezddel díszítjük. (340 kcal)


Vacsora

Szalonnás burgonyasaláta

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felnegyedeljük. 4 dkg angolszalonnát teflonserpenyőben ropogósra sütünk, zsírját kiöntjük. 10 dkg jégsalátát tálra rendezünk, ráhelyezzük a burgonyát és 1 fej karikára vágott lilahagymát. Megszórjuk a szalonnapörccel. Ecetes-olajos öntettel meglocsoljuk, 5-6 pirított zsemlekockával meghintjük. (340 kcal)


3. nap

Ebéd

Mediterrán tojáslepény

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, kihűlve felkarikázzuk. 1 csíkokra vágott zöldpaprikát 2 paradicsommal és 1 gerezd fokhagymával 2 teáskanál olajon megpárolunk. Sóval, pirospaprikával ízesítjük. Másik serpenyőben, 1 teáskanál olajon megpirítjuk a burgonyát. Ráhalmozzuk a zöldségeket és leöntjük 1 felvert, fűszerezett tojással. Ha megsült, frissen vágott metélőhagymával meghintjük. (340 kcal)


Vacsora

Tavaszi krémtúró

10 dkg tehéntúrót átpasszírozunk és kikeverjük 3 dkg friss sajttal meg 2 kanál joghurttal. Apróra vágott vegyes zöldfűszerekkel ízesítjük. 20 dkg héjában főtt burgonyához kínáljuk. Salátát fogyasztunk hozzá. (330 kcal)


4. nap

Ebéd

Gyors haltál

20 dkg burgonyát héjában 10 percig főzünk. Meghámozzuk és félbevágjuk. Rátesszük a kukta párolórácsára. Ráfektetjük a friss zöldfűszerekkel beborított halszeletet (15 dkg) és 10 percig lezárva, együtt gőzöljük. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Fejes salátát kínálunk hozzá ecetes-olajos-mustáros öntettel. (330 kcal)


Vacsora

Köményes burgonya

20 dkg burgonyát kuktában, gőzön megpárolunk. Héjastul hosszában kettévágjuk. A vágott felével felfelé tűzálló tálba helyezzük. Ráfektetünk 6 dkg felszeletelt, olvadós sajtot. Köménymaggal megszórjuk, és forró sütőben 10 percig sütjük. Hagymás paradicsomsalátát kínálunk hozzá. (340 kcal)


5. nap

Ebéd

Burgonya házmester módra

20 dkg apró szemű burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk. 2 cikkekre vágott paradicsomot kevés olajon megpárolunk. Hozzáadjuk a burgonyát, összepirítjuk, sóval, zöldfűszerekkel megszórjuk. 2 szelet (8 dkg) pulykasonkát teflonserpenyőben megpirítunk, és a paradicsomos burgonyával körítjük. Salátával kínáljuk. (340 kcal)


Vacsora

Dán haltál

15 dkg füstölt halat nagyon apróra vágunk. Összekeverjük 1/2 fej kockára vágott hagymával és néhány szál összevágott kaporral. Olajos-almaecetes-mustáros öntettel összekeverjük, borssal meghintjük. 20 dkg főtt burgonyával és tejfölös tormakrémmel körítjük. (350 kcal)


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook