Kötelező a chip? (beszélgetés)
igen mindig úgy is adja hogy egyet ad a kutynak rögtön aztán mondja hogy figyeljük a kakit, ha van benne akkor adjuk a következő tablettát oda 2hét múlva...az elejétől gondot okoz mert mint írtam az öreg kutya elég szökős az ivartalanítás ellenére is,
a doki azt mondta nem tud mit tenni ha öszetalálkozik másik férges kutyival vagy fertőzött széklettel akkor úgyis elkapja, a legtöbb amit tehetünk hogy figyelünk és amint észre vesszük vigyük
Szó szó mi fán terem a kutyó...
Szerintem te küldj Sz&B-nek 1500 forintot, hogy a nem sokallt 2000-et kipótold, és akkor a chip meg a szeretet is megmarad.
"Kérdezze meg kezelőorvosát,gyógyszerészét.." :)
Egyébként nálunk úgy van,hogy az állat éves oltásakor kell legkésőbb beteteni..
Nagyon is fontos az azonosítás miatt,mert nem kell hónapokig keresni az állat gazdáját,ami rengeteg időbe,energiába és pénzbe kerül annak aki tartja,illetve ha bármi gondot,kárt okoz,akkor megvan a felelős..
Kedves szeretet papnője! bocsáss meg, hogy mással is merek foglalkozni a TE szent szavaidon kívül.
Ezúton jó étvágyat kívánok Sz&B-nek a fűhöz, miután kifizették a törvényben előírt kötelező ellátásokat. Majd gondoljanak erre a bölcs mondatra, "a pénz nem boldogít", mikor a zöld csomókat rágják.
Bár bocsi, de én pont ezt írtam, hogy alapvetően mindegy, hogy ki hogy tartsa a kutyuját, a lényeg, h szeresse, és az általános dolgokat, pláne egészségügyi dolgokat megkapja.
Tudod, a Te szavaiddal élve, "olvass"..:P
Én amúgy erről még nem hallottam hogy kötelező a chip(de biztos igy van), viszont ez is olyan dolog, hogy milyen jó hogy tudjuk ki a gazdája, elkapjuk megbüntetjük, hurrá, még egy dolog amiért fizetni kell, mert ezt találták ki:P
Aki akarja tetesse be aki meg nem az ne..vagy majd a doki házról házra jár ezzel? esetleg én vigyem az orvoshoz és majd ott állunk tömött sorokban a chipre várva..hát egyiket se nagyon tartom valószínűnek. Kíváncsi vagyok mikor lesz minden kutyába chip..
Vagy ha már mindenképpen kell akkor a kötelező kutyaoltás alkalmával ejtsék meg úgy mint a féregtelenítést is.
Én is eltudnám jobb helyre is költeni azt a pár ezer forintot
Nem elhallgattam, hanem meguntalak. Nincs értelme vitázni. Nem öntök vizet egy lyukas vödörbe.
Nem fogom leírni, hogy a féreghajtót ismételni kell, nem elég egy szemet beledugni a kutyába. Több fajta van, és igen minél szélesebb spektrumú, annál drágább. Gyerek mellé az lenne az ideális, de nyilván erre sem telik. Végülis a gyerekedet veszélyezteted azzal, hogy sajnálod a kutyára a pénzt.
Remélem azért a gyerekre jut elég.
És igen, aki extrém szegény, ne szüljön. Egy éhező, de szeretett gyermek nem boldog.
A korlátoltságoddal meg nem tudok vitatkozni, úgyhogy én kivettem a pipát ebből a fórumból.
Szegény embernek is lehet kutyája,ezt senki nem vitatja,gondolom azért nem reagálnak rá..
Bármikor történhet olyan amire az ember nem számít,ez mindenkinél benne van a pakliban és az orvosi költségek nem mindig alacsonyak.Van aki könnyen ki tudja fizetni,van aki nehezebben..Az állattartás költséges,és egy kutya akár 10-15 évig is elélhet.
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet kötelező egy védőoltás, ha halált okozhat?
- Nem kötelező oltatni, de ha nincs oltási igazolvány, akkor...?
- Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről?
- A karácsony nem kötelező
- Örökbe fogadtunk egy csivava kutyust és az lenne a kérdésem, hogy kötelező-e chipet rakatni?
- Kötelező a kutyákba chipet tetetni?