Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Konyakos diplomatapuding recept

Konyakos diplomatapuding recept

A Konyakos diplomatapuding hozzávalói:
A tésztához:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál finomliszt
A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
8 evőkanál kristálycukor
15 dkg cukrozott narancshéj
1 dl konyak
Az öntethez:
0,5 dl konyak
1 dl tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál kukoricakemény


A Konyakos diplomatapuding elkészítési módja:
A pudinghoz a cukrozott narancshéjat apróra vágva 1 éjszakára a konyakba áztatjuk. A tészta hozzávalóiból piskótalapot sütünk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a piskótalapból 10 db korongot vágunk egy pohár vagy pogácsaszaggató segítségével. A leeső részt felaprítjuk, és a konyakos narancshéjhoz adjuk. A pudingporból a tejjel és cukorral pudingot főzünk. A tűzről levéve hozzákeverjük a konyakos, piskótadarabos narancshéjat, majd 10 db decis csészébe merjük, amelyeket előzőleg hideg vízzel kiöblítünk, majd hűtőszekrénybe tesszük. Közben elkészítjük az öntetet: a hozzávalókat belerakjuk egy edénybe (abba is lehet, amelyikben a pudingot főztük, mert az a kevés puding is, ami benne maradt, finom ízt ad), kisebb habverővel kevergetve összeforraljuk, majd lehűtjük. Az öntetbe belerakhatjuk a megmaradt piskótamorzsalékot is. Összeállítás: a kihűlt pudingokat forró vízbe mártott késsel körülvágjuk, és a piskótakorongokra csúsztatjuk. Végül az öntettel áthúzzuk, és tejszínhabbal díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A konyakos diplomatapuding elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook