Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kőbányai általános iskolák (X. kerület) fórum

Kőbányai általános iskolák (X. kerület) (beszélgetős fórum)


1 2
58. marosg
jan. 11. 15:37

Sziasztok!

Remélem él még ez a topik, megpróbálkozom vele, hátha... Tud valaki valamit a Keresztury Dezső Általános Iskoláról? Köszönöm!

2017. márc. 16. 15:59

Sziasztok!

Az idén(2017) új felveteli rendszer van. Tudja valaki, hogy mikor döntik el, hogy felvették-e a gyereket a két héttel ezelőtt leadott jelentk.lapok alapján a megjelölt suliba?

Köszi a választ, ha jár erre valaki :)

2015. febr. 3. 14:02
Én részrehajló vagyok...ezért nem nyilatkozom ebben a kérdésben, de ha máshová mész lesznek akik nagyon fognak örülni a felszabaduló helyeknek, mert elég hosszú várólistánk van.
2015. jan. 28. 19:33
Sziasztok mi is iskola választás előtt állunk a Kada suliba tartozunk de gondolkodunk a Janikovszky sulin is teljesen tanácstalan vagyok melyik lenne jobb?Megosztanatok velem a tapasztalataitokat?😊
2015. jan. 14. 09:50
Jó választás! Ajánlom, ők mind jó szakemberek.
2015. jan. 12. 19:32

Sziasztok!


Nagyon érdekelne a Fekete István Ált.Isk., különösen a matekos osztály. Ha jól láttam, Benedek Anikó vagy Garabáné Bede Melinda lesz az ofő.

Köszönöm

2015. jan. 5. 15:51
Bocsi, csak most láttam a kérdésedet. Sajnos esetleges, hogy hová kerül, az inkább valószínű, hogy aki az Üllpői útihoz lakik közel, az oda fog járni, de ez a Kápolna tér esetében nem biztos.
51. tant
2014. okt. 24. 17:07

Sziasztok!

Érdeklődni szeretné Janikovszky kéttannyelvű általános iskoláról. A honlap szerint mind az Üllői útinak, mind a Kápolna térinek uaz a körzetes határa, akkor mi szerint dől el melyik gyerek melyik suliba kerül. Egyáltalán mi a különbség a két iskola között? Valakinek esetleg jár a gyereke az emelt angolos osztályba?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

2014. márc. 12. 17:26

Én úgy tudom az "családiasabb" jobban igazodnak a gyermek életkori sajátosságaihoz és a szülőkhöz.

Én mindkét sulit jónak tartom,a maga területén, neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél.

49. Mirell
2014. márc. 9. 14:54
Gyöngyi nagyon köszönöm,hogy írtál.Járunk nyílt napra mind a 2 iskolába.A Janikovszky hajtós de a Keresztury milyen?
2014. márc. 9. 09:43

Olvasd el a 20. hozzászólásomat. A Janikovszky inkább"hajtós" iskola.

Melyik van közelebb hozzátok, ahonnan majd egyedül is hazamehet?

Menjetek el nyílt napra és nézzétek meg mindkét iskolát és úgy könnyebb lesz dönteni.

47. Mirell
2014. márc. 9. 01:22

Sziasztok!Segítsetek kérlek véleményekre lennék kiváncsi 2 iskoláról.A janikovszky Éva és a Keresztúry Dezső általános iskolákról szeretnék véleményket.Nem tudom eldönteni,hogy melyik legyen a gyerekemnek tetszik mind a kettő.

Köszönöm szépen!

46. gyöngyi (válaszként erre: 45. - Ánzsi)
2013. ápr. 10. 08:34

Bizony volt nagy túljelentkezés, három osztályt is tudtunk volna indítani, ha lenne üres termünk. Így 32 fős osztályok lesznek, hát nem ideális helyzet az biztos. Sőt, az is hozzájön, hogy lesznek az osztályban 7,5 évesek és lesznek akik júliusban töltik a 6-ot! Nem lesz egyszerű velük...

Tudod a nyelvtanulással kapcsolatban leírtam már sokszor a véleményemet, ráér a gyerek 9 éves kora körül elkezdeni, de akkor aztán nagyon intenzíven! Addig tanulja meg a magyar nyelvtant, utána könnyebb lesz idegen nyelvet tanulni.

A fiam ezzel a módszerrel jelenleg Japánban tanul egyetemen. Van felsőfokú nyelvvizsgája angolból, japánból, tud egy kicsit németül, spanyolul és norvégül is pár szót, mert ott is járt egy évet egyetemre.10 évesen kezedtt nyelvet tanulni.

(Természetesen a "sznobok" kifejezést nem rád értettem, hanem azokra, akik csak azért taníttatják a kicsi gyereküket nyelvre, hogy el lehessen dicsekedni vele...)

45. Ánzsi
2013. ápr. 9. 17:12

Hidd el, mi nem vagyunk sznobok, csak nagyon fontosnak tartjuk a nyelvtudást:-)


Egyébként hogy alakult nálatok a beiratkozás? Végülis hányan jelentkeztek? Volt túljelentkezés?


Én tegnap beirattam végre...

44. gyöngyi (válaszként erre: 43. - Ánzsi)
2013. ápr. 6. 11:06
örülök, ez jó hír! Biztos vagyok benne, hogy a gyereknek is ez lesz a legjobb megoldás. Annak idején még nem volt sok belőle, de az én fiam is egyházi iskolába járt, noha mi nem vagyunk vallást aktívan gyakorlók. Sokkal "szelídebb" gyerekek és szülők jártak oda, jobb volt a közösség.Uána könnyedén felvették egyházi gimnázuiumbam ahol nagyon magas volt a színvonal. Annak, hogy csak később kezd nyelvet tanulni pedig külön örülök, úgy látszik terjed a józan ész és nem a sznobozmus kerekedik felül...
43. Ánzsi (válaszként erre: 42. - Gyöngyi)
2013. ápr. 6. 10:49

Kedves Gyöngyi! Szerintem ez csepp a tengerben. Ahonnét elküldenek 80-90 gyereket, ott ez nem segít sokat. Egyébként sem hiszem, hogy az én gyerekem bekerülne vidékiként. Viszont úgy tűnik, megnyugtatóan rendeződik a sorsunk, persze csak a beiratkozás után leszek nyugodt. A szomszéd kisváros ökumenikus iskolájába elvileg fel kell vegyék a gyereket, mert anyósék oda tartoznak, és már át is jelentkeztünk. A legjobb hírű iskola itt mifelénk. És nem kell annyira korán kelnie, mintha Pestre rángatnám korán reggel. Azt hittük, anyósék más iskolához tartoznak, ezért nem is próbálkoztunk ide, mert úgy tudtuk, csak 1-2 gyereket vesznek fel körzeten kívül, és tolongás van. Egyébként nem fog nyelvet tanulni csak negyediktől, de felsőben már négy órájuk lesz végig.

Megmondom őszintén, most a tanítókat sem irigylem a 32 fős osztálylétszám miatt. Szerintem ez az oktatás rovására megy, és sokat kell fegyelmezni. De Te, kedves Gyöngyi, jobban tudod ezt, kíváncsi vagyok a véleményedre.

Jövőhéten beiratkozás!!!

2013. ápr. 5. 15:12
Lányok! Jó hírem van! Felemelték a felvehő gyerekek keretszámát. Mi 12-vel többet vehetünk fel, a nagy iskolák többel, nézzetek utána!
2013. márc. 25. 08:57
Erről a bejelentkezés dologról én s hallottam, de hogy mi lesz belőle...nem lehet tudni.
2013. márc. 24. 18:47

Sziasztok!


Úgy néz ki nekünk a SZéchenyi suli marad(körzetileg odatartozunk) A Janikovszkys igazgatónő minket sem bíztatott. Majd az ápr. 9-i beíratásnál derül ki, hogy van-e hely. Oltári sok a körzetes, és a kavarodás.

MOst nemrég voltunk előkészítőn a Széchenyiben, és ott jelenleg 3 osztály teljesen betelt. Azt beszélte az igazgatóhelyettes, hogy tervek szerint indítanának egy drámás 4. osztályt is. Ez egy kicsit megnyugtat, de akkor is szívesebben vinném a lányomat a Janikovszkyba.

Ja, és azt beszélik a tanfelügyelő tudomására jutott, hogy sok anyuka bejelentkezett abba a körzetbe, ahová a gyereket szeretné suliba íratni, és emiatt most ennek is alaposan utánajárnak. Aki most nemrég íratkozott át, azokat a végére teszik, vagy vissza az eredeti körzethez irányítják. durva!

2013. márc. 24. 17:10
A Harmatot tudom ajánlani, tényleg jó iskola.Mindenképpen menj el nézd meg, amikor nyílt nap lesz.
38. Ánzsi
2013. márc. 24. 11:48
Nekem sajnos nincs infom egyikről sem, de majd jön Gyöngyi, ő nagyon otthon van a kerületi témákban:-) Igaz, amikor sulit kerestem, a Harmatról jókat hallottam.
37. Noja78
2013. márc. 22. 10:09

Sziasztok!


A mi lányunk majd csak jövőre megy iskolába, de inkább előbb tájékozódnék, mint később :)))


A körzetesünk a Fekete István Általános iskola, ott ismer valaki tanítónénit? Az iskolát?


A másik, amit előtérbe helyeznék, a Harmat iskola, arról is fogadnék még infókat, bár arról már több van :)

2013. márc. 20. 18:32
Sajnos megszüntettek sok iskolát és óvodát és most itt a következménye!
35. Ánzsi
2013. márc. 19. 18:19

Attól tartok, komoly lesz a helyzet más iskolákban is. Szerintem nem mérték fel kellően, hogy most milyen porblémát vet fel a hat éves gyerkőcök kötelező beíratása. Ma megkaptuk a Szervátiusztól is a levelet, melyben kedvesen közlik, hogy csak az áprilisi beíratás után tudnak mondani valamit. Ergo nulla az esély. A megnövekedett létszámra hivatkoznak. Nem mondhatok semmi rosszat, tényleg nagyon szimpatikus a megfogalmazás. Ez van.


Gyöngyi, írok neked!

34. gyöngyi (válaszként erre: 33. - Ánzsi)
2013. márc. 19. 17:58
Tudom, hogy nem vígasztal, de szinte minden jobb iskolában ez a helyzet.Írok privit!
33. Ánzsi
2013. márc. 18. 17:50

Megvolt ma a tájékoztatás. Az igazgatónő azt mondta, hogy rengeteg körzetes gyereket kell felvennie, csak várólista van, de ott is csak a végén lehetnénk, mert vidékiek vagyunk. Pedig jópár előkészítőn voltunk, már januárban beadtam a jelentkezést, a gyerek okos, értelmes, én ott dolgozom a kerületben, és mégsem sikerült. A férjemmel mindketten nagyon csalódottak voltunk, de a várólistán is a kerületiek vannak előnyben, úgyhogy esélyünk egyenlő a nullával. De ezzel szerintem nem csak mi vesztünk, hanem a suli is hosszú távon. Mivel gondolom megkapták a körzetes "beilleszkedni vágyókat" is, így már nehéz helyet biztosítani a külsősöknek, még ha jobban is járna az iskola velük. De hogy fogják így tartani a színvonalat?


Aurora! A drámára beteszik az összes körzetest, aki nem jelentkezik másra!!! Nekünk még ezt sem tudta felajánlani az igazgatónő, de ezért nem is hordanám be korán reggel a gyereket. Remélem, azért nektek sikerül. Minden jót!

32. aurora100 (válaszként erre: 31. - Gyöngyi)
2013. márc. 15. 09:54

Szia Gyöngyi!


Írtam Neked privátban, remélem átment :)

2013. márc. 10. 08:37
Sajnos úgy tudom a Harmatba is nagy a túljelentkezés. Utálom, hogy nekünk is el kell küldeni körzeten kívülieket. Több osztályt sajnos nem indíthatunk.
2013. márc. 8. 08:50

Szia Göngyi!


Sajnos igen, én nagyon remélem, hogy sikerül ebbe a suliba kerülnünk, mert a körzetesünk nem szimpatikus!!!Még a Harmat utcai tetszik, és pozitív dolgokat hallottam eddig róla, de onnan szerintem már lekéstünk.

Írtátok korábban, hogy a Janikovszky horror, azért kíváncsi lennék a véleményekre még!!

29. Ánzsi (válaszként erre: 27. - Gyöngyi)
2013. márc. 7. 19:06

Szia Gyöngyi!


Igen, sajnos ezt tudjuk, de végső esetben marad a saját körzetünk. Bár az igazgatónő nem volt teljesen elutasító a körzeten kívüliekkel:-) Bevallom, ha most nyáron lenne csupán hat éves a gyerekem, bizony, nem engedném, mert hat éves korában még nagyon éretlen lett volna a sulira, most hét lesz aug-ban, és sokkal komolyabb már.

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook